Alfa Romeo

Η Alfa Romeo Tonale εντάσσεται στον επίσημο στόλο των Carabinieri

Περίπου 400 Alfa Romeo Tonales με συγκεκριμένη διαμόρφωση προορίζονται για όλη την Ιταλία

Alfa Romeo

Χθες το πρωί, στους Στρατώνες General Azolino Hazon -που πήραν το όνομά τους από τον κάτοχο του Αργυρού Μεταλλίου Στρατιωτικής Ανδρείας- στο πλαίσιο της Γενικής Διοίκησης της έδρας των Carabinieri, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης της νέας Alfa Romeo Tonale Hybrid. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη μιας αρχικής παρτίδας 400 Tonale που πρόκειται να ενταχθούν στο στόλο οχημάτων των Καραμπινιέρων από τον Ιούλιο έως τα τέλη του 2024.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Διοικητής Στρατηγός C.A. Teo Luzi, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato, ο Διευθυντής της Stellantis για την Ιταλία, Santo Ficili, μαζί με τους επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Γενικής Διοίκησης των Καραμπινιέρων.

Αυτό το πρώτο σετ Tonales θα εξυπηρετεί τις κινητές ραδιοφωνικές μονάδες σε όλη την Ιταλία, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα της ανταπόκρισης των Καραμπινιέρων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε συνδυασμό με την Alfa Romeo Giulia AT8 των 200 ίππων. Η ταχεία και αποτελεσματική ανταπόκριση αυτών των αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια των ετών τους έχει χαρίσει το αγαπημένο προσωνύμιο “Gazzelle”. Στην πραγματικότητα, τα εμβλήματα αυτών των μονάδων απεικονίζουν έναν κεραυνό και μια γαζέλα που πηδάει.

Για πρώτη φορά, ένα όχημα της κατηγορίας C-SUV συμπεριλήφθηκε στον στόλο των κινητών ραδιοφωνικών μονάδων. Αυτή η διαφοροποίηση εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία στην παροχή υπηρεσιών και σημαντική βελτίωση της άνεσης των αξιωματικών, ιδιαίτερα επωφελής κατά τη διάρκεια παρατεταμένων βάρδιας.

Το μοντέλο Alfa Romeo Tonale που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση διαθέτει υβριδικό κινητήρα (βενζίνης/ηλεκτρικού) 1,5 λίτρων 163 ίππων και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων TCT 7 σχέσεων. Στολισμένο με τα παραδοσιακά χρώματα της κινητής ραδιοφωνικής μονάδας (κόκκινο και μπλε με λευκή οροφή), διαθέτει μερική θωράκιση για την ασφάλεια των αστυνομικών, ένα μονό κελί για τη μεταφορά κρατουμένων, ηλεκτρονική σειρήνα δύο τόνων και μπλε φώτα LED που αναβοσβήνουν. Ο εσωτερικός διάκοσμος έχει αναθεωρηθεί και προσαρμοστεί ώστε να προσφέρει μέγιστη άνεση στους αστυνομικούς και να φιλοξενεί ειδικό εξοπλισμό, όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα, φακούς υψηλής ορατότητας, μακρύ πυροβόλο όπλο κ.λπ.

Η απόφαση των Carabinieri να υιοθετήσουν υβριδικά οχήματα νέας γενιάς υπογραμμίζει τη δέσμευσή τους να προστατεύουν την τοπική τους κοινότητα, τοποθετώντας τους στην πρώτη γραμμή ως τη μεγαλύτερη τοπική αστυνομική δύναμη της Ευρώπης.

Η συμμαχία μεταξύ της Alfa Romeo και των Carabinieri χρονολογείται από την εποχή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με την πρώτη Alfa Romeo των Carabinieri να είναι η 1900 M “Matta” το 1951. Ένα χρόνο αργότερα ακολούθησε η 1900 sedan, γνωστή ως η πρώτη “Gazzella”, που συμβολίζει την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης στην ορολογία των Καραμπινιέρων. Η άμεση διάδοχός της ήταν η Giulia του 1960, σε υπηρεσία από το 1963 έως το 1968. Η σύνδεση μεταξύ των Καραμπινιέρων και της Alfa Romeo διατηρήθηκε μέσα στα χρόνια, περιλαμβάνοντας μοντέλα όπως η Alfetta, η 90, η 75, η 155, η 156 και η 159, καταλήγοντας στη Giulia Quadrifoglio.

Πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα εκτίθενται σήμερα στο Μουσείο Alfa Romeo στο Arese, στην ενότητα “Alfa Romeo in Uniform”, η οποία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους Carabinieri. Το τμήμα αυτό εγκαινιάστηκε στις 24 Ιουνίου 2020, προς τιμήν της 110ης επετείου της μάρκας.