Το Νέο Hyundai Tucson κατακτά τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων στο Euro NCAP

Διαθέτει νέες τεχνολογίες, όπως το σύστημα Αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης (Autonomous Emergency Braking)

Το νέο compact SUV της Hyundai Motor, το νέο Tucson, έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία των 

πέντε αστέρων από τον Ανεξάρτητο Οργανισμό Αξιολόγησης Οχημάτων « Euro NCAP ». 

Το αποτέλεσμα υπογραμμίζει τα οφέλη της προσέγγισης της Hyundai να εγκαταστήσει  τεχνολογίες αιχμής και χαρακτηριστικά υψηλής ασφαλείας σε όλη την γκάμα των οχημάτων της.

Ο κ. Thomas Schmid, Chief Operating Officer της Hyundai Motor Europe, σχολίασε: “Το νέο Tucson εισάγει ένα ευρύ φάσμα νέων τεχνολογιών ασφάλειας, όπως αυτόνομα συστήματα πέδησης έκτακτης ανάγκης, σε προσιτή τιμή. Η βαθμολογία των πέντε αστέρων στο Euro NCAP αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι η υψηλή ποιότητα και ασφάλεια είναι ενσωματωμένες στα νέα αυτοκίνητα μας “.

Το νέο Tucson προσφέρει νέα χαρακτηριστικά ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας

Τα πορίσματα των δοκιμών του Euro NCAP δείχνουν ότι το νέο Tucson είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο πλήρως εξοπλισμένα οχήματα στην κατηγορία του. Η χρήση από την Hyundai των τελευταίων τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας, βελτιώνει εντυπωσιακά τα αποτελέσματα ασφάλειας του αυτοκινήτου.

Επιπροσθέτως, αν και μόνο το σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (Lane Keeping Assist System) και η λειτουργία Speed Limit Information ελήφθησαν υπόψη από το Euro NCAP, το νέο Tucson είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από χαρακτηριστικά ασφαλείας για την αποφυγή και την ελαχιστοποίηση της σοβαρότητας των ατυχημάτων. Μεταξύ αυτών είναι το σύστημα αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό σε απρόσμενες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ενεργοποιεί το σύστημα πέδησης αυτόνομα εάν απαιτείται. Επίσης, το όχημα διαθέτει Blind Spot Detector, Rear-Cross Traffic Alert και Vehicle Stability Management που ολοκληρώνουν το συνολικό πακέτο ενεργητικής ασφάλειας.

Για αυξημένη ασφάλεια των πεζών, το νέο Tucson είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα Active Hood στον στάνταρ εξοπλισμό του, όπου ανασηκώνεται το καπό του οχήματος προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης με πεζό. Η νέα δομή αμαξώματος διαθέτει πλέον 30% περισσότερο προηγμένο χάλυβα υπέρ-υψηλής αντοχής, αυξάνοντας την στρεπτική ακαμψία του αυτοκινήτου, ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή σε περιπτώσεις σύγκρουσης. Επιπλέον, η ενίσχυση της συνδεσμολογίας της καμπίνας επιτρέπει την καλύτερη διάχυση της ενέργειας σύγκρουσης – ένας επιπλέον παράγοντας που ήταν στο επίκεντρο για το θετικό αποτέλεσμα της δοκιμής του Euro NCAP.

Η τολμηρή του σχεδίαση συμπληρώνεται από το συναρπαστικό πακέτο τεχνολογίας, άνεσης και χαρακτηριστικών ευκολίας. Το νέο Tucson δημιουργήθηκε για να εξελίξει την επιτυχία της Hyundai στην κατηγορία SUV. Η εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 1,2 εκατομμύρια SUVs στην Ευρώπη έως σήμερα.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις