H Bridgestone ανέπτυξε ελαστικά ειδικά για τη Lamborghini Huracán STO

Και το όνομα αυτών, Bridgestone Potenza Race

Κάποιες ντίβες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από άλλες. Κάποιες συνθήκες είναι πιο απαιτητικές από τις καθημερινές. Κάποια αυτοκίνητα, δεν μπορούν να φοράνε ίδια ελαστικά με τα υπόλοιπα. Γι αυτό και η Bridgestone εξέλιξε ελαστικά, ειδικά για τα… μάτια της νέας Lamborghini Huracán STO.

Ο Ιταλός κατασκευαστής supercars έχει επιλέξει τη Bridgestone ως αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών για τη νέα Huracán STO, το πολυτελές σούπερ σπορ μοντέλο που είναι κατάλληλο για χρήση σε πίστα αλλά και δρόμο. Εκτός από τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Bridgestone Potenza Sport, με τα οποία παραδιδόταν ως τώρα η Lamborghini Huracán STO, μπορεί τώρα επίσης να εφοδιαστεί με τα ειδικά γι’ αυτή εξελιγμένα ελαστικά Bridgestone Potenza Race. Τα ειδικά ελαστικά Potenza Race προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση στο στεγνό για εξαιρετικούς χρόνους γύρου και αξιόπιστες στροφές, φρενάρισμα και χειρισμό εντός και εκτός πίστας.

Ελαστικά υψηλών επιδόσεων

Το ελαστικό της Bridgestone είναι κατάλληλο για χρήση σε πίστα και σε δρόμο

Τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Bridgestone Potenza Race έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τις απίστευτες δυνατότητες της Lamborghini Huracán STO και να επιτρέψουν στους οδηγούς να βιώσουν πραγματικές υψηλές επιδόσεις. Με βάση τη μακρά κληρονομιά της Bridgestone στα αγωνιστικά και υψηλών επιδόσεων οχήματα της Formula 1, για πρώτη φορά σχεδιάστηκε το premium σούπερ σπορ ελαστικό Potenza Race για τη Lamborghini Huracán STO. Σε αυτά τα πλαίσια, το πέλμα του ελαστικού είναι επενδεδυμένο με τα τρία χρώματα της σημαίας της Ιταλίας – γεγονός που σηματοδοτεί ότι τόσο το ελαστικό όσο και το όχημα έχουν σχεδιαστεί στην Ιταλία – και φυσικά διαθέτει τα διακριτικά της Lamborghini.

Το, διαθέσιμο κατά παραγγελία, ελαστικό Bridgestone Potenza Race υπόσχεται εξαιρετική πρόσφυση στο στεγνό, χάρη στη βελτιστοποιημένη σύνθεση πέλματος, τον σχεδιασμό και το σπορ προφίλ του ελαστικού, το οποίο αυξάνει το κράτημα και τον χειρισμό σε στεγνές συνθήκες. Το ελαστικό διαθέτει επίσης μεγάλης διάρκειας επίδοση στην πίστα και εξαιρετική ικανότητα χρόνου γύρου – αποτέλεσμα της μεγιστοποιημένης περιοχής επαφής και της ομοιόμορφης κατανομής πίεσης, η οποία βελτιώνει το φρενάρισμα και τις στροφές. Και χάρη στον σχεδιασμό του σκελετού, που επιτρέπει υψηλή απόδοση σε κανονικούς δρόμους, το ελαστικό είναι κατάλληλο τόσο για το δρόμο όσο και για την πίστα.

Η ανάπτυξη του Bridgestone Potenza Race βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στις πρωτοποριακές τεχνολογίες εικονικής απεικόνισης και προσομοίωσης ελαστικών της εταιρείας, οι οποίες επιτρέπουν την ανάπτυξη και δοκιμή ενός ψηφιακού δίδυμου ελαστικού. Σε αυτή τη διαδικασία, ο εικονικός σχεδιασμός και η προσομοίωση επέτρεψαν στις Bridgestone και Lamborghini να βρουν τη βέλτιστη επιλογή για τη Huracán STO για τη μεγιστοποίηση της περιοχής επαφής του ελαστικού και την ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες στροφής, φρεναρίσματος και πρόσφυσης.

Η χρήση αυτής της τεχνολογίας σημαίνει ότι η περίοδος ανάπτυξης ελαστικών για το Huracán STO μειώθηκε προσφέροντας παράλληλα αυξημένη ευελιξία. Το εικονικό περιβάλλον επιτρέπει τη δοκιμή πολλών ακόμη παραλλαγών ενός δεδομένου ελαστικού, χάρη στην εξαιρετική ταχύτητα τροποποίησης του ψηφιακού δίδυμου ελαστικού και την υποβολή του αμέσως σε υποκειμενικό τεστ στον προσομοιωτή οδήγησης, ώστε τελικά να μειωθεί ο χρόνος του οχήματος μέχρι την αγορά. Η χρήση εικονικών τεχνολογιών διασφαλίζει επίσης ότι το επιλεγμένο ελαστικό αποτελεί την ιδανική εφαρμογή, καθώς έχουν συνεκτιμηθεί πολλές εναλλακτικές λύσεις κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και βοηθά στην παροχή διαφόρων περιβαλλοντικών οφελών: Τόσο η χρήση φυσικών πόρων όσο και οι εκπομπές καυσαερίων μειώνονται καθώς απαιτούνται λιγότερα πρωτότυπα ελαστικά για να κατασκευαστεί και να μειωθεί η φυσική δοκιμή.

Αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών

Αναπτυγμένα και κατασκευασμένα στην Ευρώπη, τα κατά παραγγελία διαθέσιμα ελαστικά Bridgestone Potenza Race κατασκευάζονται τώρα ως προαιρετικός εξοπλισμός για τη Huracán STO της Lamborghini. Εναλλακτικά, το Lamborghini Huracán STO διατίθεται με τα επίσης εξειδικευμένα ελαστικά Bridgestone Potenza Sport για μεγιστοποίηση της κορυφαίας απόδοσης του supercar στο δρόμο.

Σχολιάζοντας, ο VP Consumer Replacement & OE @ Bridgestone EMIA, Steven De Bock, αναφέρει: «Είναι υπέροχο που συνεργαζόμαστε για άλλη μια φορά με την Lamborghini, ειδικά ως αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για το απίστευτο Huracán STO. Παρουσιάσαμε ήδη με υπερηφάνεια τα εξειδικευμένα ελαστικά Potenza Sport και τώρα είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε το Potenza Race, ειδικά για τους λάτρεις της πίστας και τους λάτρεις των υψηλών επιδόσεων. Και τα δύο ελαστικά μεγιστοποιούν τις εντυπωσιακές δυνατότητες του οχήματος με διαφορετικούς τρόπους. Είμαι υπερήφανος που μιλάω εκ μέρους μιας ομάδας που είναι σε θέση να παρέχει αυτό το υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας και κάλυψης σε πελάτες που επιλέγουν Lamborghini».

Ο Chief Technical Officer της Automobili Lamborghini, Maurizio Reggiani, λέει ότι «είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιλέξουμε εκ νέου τη Bridgestone για να αναπτύξουμε δύο ελαστικά ειδικά για το Huracán STO: Πρώτα το Potenza Sport και τώρα το Potenza Race. Αυτές οι δύο ξεχωριστές επιλογές της Bridgestone συγχρονίζονται τέλεια με τις καινοτόμες δυνατότητες του Huracán STO, παρέχοντας στους οδηγούς ένα ελαστικό που ανταποκρίνεται τέλεια σε ποικίλες ρυθμίσεις απόδοσης και μεγιστοποιεί τις δυνατότητες του σούπερ σπορ αυτοκινήτου μας τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα».