Ο Guillaume Cartier νέος πρόεδρος της Nissan ΑΜΙΕΟ

 Την τοποθέτηση του Guillaume Cartier στη θέση του πρόεδρου της για τις περιοχές της Αφρικής, Μέσης Ανατολής, Ινδίας, Ευρώπης και Ωκεανίας (AMIEO) ανακοίνωσε η Nissan Motor Co. Ltd. Όπως έκανε γνωστό η ιαπωνική μάρκα, από την 1η Απριλίου, ο Cartier θα ηγηθεί όλων των δραστηριοτήτων της Nissan στις προαναφερόμενες περιοχές, οι οποίες καλύπτουν περισσότερες από 140 αγορές σε τέσσερις ηπείρους με πληθυσμό περίπου 3,8 δισεκατομμύρια άτομα και αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 30% των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων.

Έχοντας περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην Nissan και στη Συμμαχία σε παγκόσμιες και περιφερειακές ηγετικές θέσεις, ο Cartier θα ηγηθεί στις περιοχές αυτές (AMIEO), καθώς το πλάνο  μετασχηματισμού Nissan NEXT συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και με συναρπαστικά νέα μοντέλα να αναμένονται σύντομα και στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Qashqai και Ariya. 

Σχετικά με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο Cartier είπε: “Είμαι ενθουσιασμένος που οδηγώ αυτήν την πολιτιστικά πλούσια περιοχή σε μια περίοδο άνευ προηγουμένου αλλαγής για την αυτοκινητοβιομηχανία και με μια ανανεωμένη γκάμα μοντέλων και τεχνολογιών της Nissan που έρχονται στην αγορά.

“Μια νέα περίοδος βιώσιμης ανάπτυξης ξεκινά για την Nissan, καθώς συνεχίζουμε να προχωρούμε στο πλάνο μετασχηματισμού Nissan NEXT, επιταχύνοντας το ταξίδι μας προς μια πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα στην Ευρώπη έως το 2023 και φέρνοντας τη βελτιωμένη γκάμα προϊόντων μας στην αναπτυσσόμενη πιστή μας πελατειακή βάση στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Ωκεανία.”

Ως, μέχρι πρότινος, Αντιπρόεδρος της περιοχής AMIEO και Πρόεδρος της AMI, ο Cartier εντάχθηκε για πρώτη φορά στη Nissan το 1995 ως διευθυντής after sales και συνέχισε να κατέχει μια σειρά ανώτερων διοικητικών θέσεων στη Συμμαχία, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της AMI, επικεφαλής της Global Datsun Business Unit, Εκτελεστικός Διευθυντής και Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Mitsubishi Motors και Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στην Ευρώπη. 

Ο Guillaume Cartier έχει ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας και φιλίας με τη διοίκηση και τα στελέχη της Nissan – Nικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., εκτιμώντας ιδιαιτέρα την χώρα μας και τον πολιτισμό της. Μάλιστα τον Απρίλιο του 2016, σε μια ατμόσφαιρα μοναδικού συμβολισμού και υπερηφάνειας, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Nissan Europe έτρεξε ως λαμπαδηδρόμος, καλύπτοντας τη διαδρομή από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέχρι και τους στύλους του Ολυμπίου Διός, όντας προσκεκλημένος της Nissan – Nικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, που ήταν εκείνη την περίοδο ο επίσημος υποστηρικτής μετακινήσεων της Ολυμπιακής Φλόγας Rio 2016, στην Ελλάδα. Ακολούθως, ο Guillaume Cartier παρέστη ως επίσημος προσκεκλημένος  στην λαμπρή Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Rio, που έλαβε χώρα την ίδια ημέρα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προεξέχοντος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις