Το επόμενο Grand Cherokee θα βασίζεται στη Giulia!

Μπορεί να μην είχε νέο μοντέλο να παρουσιάσει στην έκθεση του Detroit η FCA, όμως ο CEO της, Sergio Marchionne έριξε μια βόμβα για το επόμενο Jeep Grand Cherokee. Γιατί, όπως είπε η επόμενη γενιά του επιβλητικού μοντέλου της Jeep, θα βασίζεται στην πισωκίνητη πλατφόρμα της Alfa Romeo. 

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το επόμενο Grand Cherokee θα πατάει πάνω στην πλατφόρμα Giorgio, δηλαδή αυτή της Giulia, επάνω στην οποία είδαμε και τετρακίνητες εκδόσεις, αλλά και φυσικά, τη νέα Alfa Romeo Stelvio, καθώς και σε τροποποιημένη μορφή και άλλων μοντέλων της Alfa Romeo που έρχονται να προστεθούν στη γκάμα. 

Παρότι το ζητούμενο είναι επάνω σε αυτή την πλατφόρμα να αναπτυχθεί ένα σύστημα τετρακίνησης το οποίο να δίνει στο Grand Cherokee εκτός δρόμου δυνατότητες, ώστε να κρατηθεί η “παράδοση” που θέλει το μοντέλο να έχει κορυφαίες επιδόσεις σε αυτό τον τομέα, ήταν μάλλον αναμενόμενη

 η αποκάλυψη του Marchionne. Γιατί, η FCA είναι στη μέση μιας τιτάνιας αλλαγής στη γκάμα της, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσει το μεγάλο της χρέος – και η τακτική του platform sharing είναι ένας καλός, αν όχι ο καλύτερος, τρόπος για να διευρύνει το portfolio των προϊόντων της, ενώ εξοικονομεί χρήμα από το κόστος εξέλιξης. 

Άλλωστε, η FCA, ξόδεψε 1 δις δολάρια για να εξελίξει την πλατφόρμα Giorgio, στα πλαίσια της επένδυσης 5 δις του πενταετούς πλάνου ανάπτυξης. Πιο πρόσφατα, αποφάσισε την επένδυση ενός ακόμα δισεκατομμυρίου στην ανάβαθμιση των εργοστασίων της FCA στις ΗΠΑ, για την παραγωγή pickup και crossovers. Γιατί ποντάρει πολλά στα Jeep Wrangler Truck και Wagoneer, τα οποία είναι αμαξώματα που “τραβάνε” στην αμερικανική αγορά. 

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις