Το καραβάνι με τις Ferrari έπιασε Πάτρα !

Αυτό το Σαββατοκύριακο, η Πάτρα ντύνεται στα κόκκινα. Στους δρόμους και τα σοκάκια της Αχαϊκής πρωτεύουσας θα αντηχούν τα γουργουρητά και τα ουρλιαχτά από δεκάδες Ferrari. Η Πάτρα, μετατρέπεται στον παράδεισο του petrolhead, του λάτρη της αυτοκίνησης και των θρυλικότερων, ίσως, αυτοκινήτων του πλανήτη. Το Topspeed.gr, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει…

Η άφιξη στη Πάτρα, η συνέχιση του ταξιδιού στη Κέρκυρα και στην υπόλοιπη Ευρώπη

Στην πόλη θα βρίσκεται αυτό το Σαββατοκύριακο το Ferrari Club “Passione Rossa”. “Βαμμένο” με το “κόκκινο πάθος”, όπως είναι και το όνομά του, βασιζόμενο στο χαρακτηριστικό χρώμα των θρυλικών μοντέλων του Maranello με το όρθιο αλογάκι στο καπώ, το Passione Rossa, το οποίο ιδρύθηκε το 1999 έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα club ιδιοκτητών Ferrari στην Ευρώπη και τον κόσμο, με περισσότερα από 600 events ετησίως. To club, έχει στην επίσημη σελίδα του στο Facebook 74.000 Like και 5600 Followers στο Instagram.

Το κλειστό club -αφού ο αριθμός των μελών είναι περιορισμένος στην Ιταλία και υπάρχει… σκληρό face control- τα μέλη του “Passione Rossa” δίνουν την ευκαιρία στους Ferrari enthusiasts την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δεκάδες μοναδικά events και δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του έτους. Σε ένα από αυτά, οι ιδιοκτήτες των ιταλικών δημιουργημάτων της αυτοκίνησης που τα έχουν αγοράσει για να τα… χαίρονται, θα δώσουν την ευκαιρία και στους Έλληνες φαν που θα βρεθούν στην Πάτρα να απολαύσουν τις Ferrari που, συνήθως, λατρεύουν μέσω φωτογραφιών και βίντεο. Πέρα απο τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στη Πάτρα, μεταξύ 15 και 17 Ιουνίου (15 στην Πλατεία Γεωργίου και στις 16-17 στο Μώλο Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι), το Passione Rossa, θα κατευθυνθεί προς τη Κέρκυρα, όπου και θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου, στο πεζόδρομο στη συμβολή των οδών Γεωργίου Θεοτόκη & Ευγ. Βουλγάρεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις τόσο στη Πάτρα όσο και στη Κέρκυρα, τελούνται υπο την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού.

Ο record-president του Passione Rossa, Fabio Barone

Ο πρόεδρος του σωματίου, Fabio Barone, είναι δημοφιλής μεταξύ άλλων, για τα 3 World Guiness Speed Records που κατέχει, με τη 458 Italia του.

Και τα 3 ρεκόρ του, αφορούν τη κάλυψη των εκάστοτε διαδρομών, στο μικρότερο δυνατό χρόνο και έχουν λάβει χώρα στο :

1) Transfagarasan Highway της Ρουμανίας, το 2015, στον κατά πολλούς “Ωραιότερο δρόμο του κόσμου”

2) Tienmen Mountain Road της Κίνας, το 2016, στον “πιο επικίνδυνο δρόμο του κόσμου”, ο οποίος έχει 99 στροφές, βρίσκεται σε υψόμετρο 1800 μέτρων και δεν φέρει κανενα προστατευτικό κιγκλίδωμα

3) Στα φαράγγια “Dades Gorges”, το 2018, στο πιο εντυπωσιακό, και επικίνδυνο (σε ένα σημείο η απόσταση που χωρίζει το αυτοκίνητο απο το γκρεμό είναι μόλις 30 εκατοστά), δρόμο του Μαρόκο, μετά απο πρόσκληση του ίδιου του βασιλιά της χώρας.

Το Special Tour του Ιουλίου στη Φινλανδία 

Φέτος, για τον εορτασμό 20 ετών δράσης, ο πρόεδρος του “Passione Rossa”, Fabio Barone, επέλεξε για το καλοκαίρι του 2019 ένα special tour για μέλη του club. Αυτή τη φορά, το tour θα είναι αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ιταλία, με τις “κυρίες” να γράφουν τα ανάλογα χιλιόμετρα στα οδόμετρά τους και να ταξιδεύουν σε άλλα μέρη, προκαλώντας τον θαυμασμό. Η ονομασία του event είναι “Ferrari Arctic Tour” και θα διεξαχθεί από τις 4 ως τις 8 Ιουλίου στη Φινλανδία και αφορά ένα μεγάλο ταξίδι από το Helsinki, την πρωτεύουσα της Φινλανδίας και το Rovaniemi, τη διάσημη πόλη του Αϊ Βασίλη.

Πέρα όμως απο το μαγευτικό ταξίδι στην Φινλανδία, το Club διοργανώνει και άλλες εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις, τόσο της Ιταλίας, όσο και της Ευρώπης, για τον εορτασμό των 20 χρόνων απο την ίδρυση του.

Ανυπομονούμε την έλευση των Ιταλίδων, να γεμίσουν τη πόλη με εντυπωσιακές εικόνες και ήχους, δίνοντας της άλλο αέρα και κάνοντας μία πολύ καλή “διαφήμιση” τόσο για τη πόλη της Πάτρας, όσο και για τη Κέρκυρα και την Ελλάδα γενικότερα, προς τον υπόλοιπο κόσμο…

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις