Free2Move

#EuropeanMobilityWeek: Η Free2Move ενισχύει τη βιώσιμη αστική κινητικότητα

Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δίνει έμφαση στο θέμα της "εξοικονόμησης ενέργειας". Το θέμα αυτό βρίσκει μεγάλη απήχηση όχι μόνο στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής αλλά και στις προσφορές του Free2Move.

Free2Move

Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δίνει έμφαση στο θέμα της “εξοικονόμησης ενέργειας”. Το θέμα αυτό βρίσκει μεγάλη απήχηση όχι μόνο στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής αλλά και στις προσφορές του Free2Move. Ως διεθνής φορέας κινητικότητας, η Free2Move παρέχει ένα ολοκληρωμένο και απαράμιλλο οικοσύστημα τόσο για μεμονωμένους όσο και για εταιρικούς πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο υποστηρίζεται από ένα ξεχωριστό επιχειρηματικό μοντέλο. Η μάρκα πρωτοπορεί σε μια νέα εποχή στην παγκόσμια κινητικότητα, παρέχοντας σε ιδιώτες καινοτόμες επιλογές πρόσβασης σε οχήματα (ενοικίαση με το λεπτό, την ημέρα ή το μήνα) μέσω μιας μοναδικής εφαρμογής. Η προσέγγιση αυτή απλοποιεί την εμπειρία του χρήστη, μετριάζει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ιδιοκτησίας αυτοκινήτου και ελαχιστοποιεί τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις. Υπογραμμίζει τη δυνατότητα κάθε ατόμου να συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης από τα προσωπικά οχήματα, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια και μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα.

 

Πρωτοποριακές βιώσιμες λύσεις σε έναν κόσμο που μεταβαίνει από την ιδιοκτησία στη χρήση.

Οι βιώσιμες αστικές μεταφορές μπορούν να μετριάσουν τις προκλήσεις μειώνοντας την εξάρτησή μας από τα προσωπικά οχήματα και μεταβαίνοντας σε πιο πράσινες μεθόδους μεταφοράς. Η Free2move πρωτοπορεί στον τομέα της κινητικότητας, εισάγοντας λύσεις που απλοποιούν και εξοικονομούν τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα (EV), μειώνοντας παράλληλα την ανάγκη για ιδιοκτησία αυτοκινήτου.

Ο πάροχος υπηρεσιών κινητικότητας διαδραματίζει έτσι καθοριστικό ρόλο στο να βοηθήσει τον κόσμο να επιτύχει τους στόχους μετάβασης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχει θέσει ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας. Δεν μπορούν όλοι όσοι επιθυμούν να υπερασπιστούν την ενεργειακή στροφή να αποκτήσουν γρήγορα και αβίαστα ένα EV. Με την ενσωμάτωση των EV στον στόλο τους, οι χρήστες μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά τα οχήματα πριν προβούν σε αγορά ή αφομοιώνοντας τα στο μεταφορικό τους ρεπερτόριο. Το Free2move ενισχύει αυτή την πρωτοβουλία με τη χαρτογράφηση των σημείων φόρτισης, εξασφαλίζοντας αξιόπιστη και άνετη φόρτιση των EV.

Η Free2move αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της στρατηγικής Stellantis Dare Forward που περιέγραψε ο Carlos Tavares. Ως μέλος του ομίλου Stellantis, η μάρκα δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι μέχρι το 2040, το 100% του στόλου της θα αποτελείται από οχήματα χαμηλών εκπομπών που θα εκπέμπουν λιγότερο από 50g CO2 ανά χιλιόμετρο. Τα αρχικά ορόσημα περιλαμβάνουν το 40% έως το 2025 και το 60% έως το 2030. Επιπλέον, η μάρκα φιλοδοξεί να παράγει το 40% των εσόδων της από την κινητικότητα μέσω οχημάτων χαμηλών εκπομπών ρύπων έως το 2030, με στόχο το ποσοστό αυτό να αυξηθεί στο 80% έως το 2038.

Το παγκόσμιο τοπίο εξελίσσεται και η ανάγκη για προσαρμοστικότητα είναι πρωτοφανής. Ανταποκρινόμαστε στις πολύπλευρες απαιτήσεις κινητικότητας των πελατών μας, υποστηρίζοντας την απεριόριστη μετακίνηση μέσω οικονομικά αποδοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων κινητικότητας. Η επιτυχία μας εδράζεται σε αυτή την προσέγγιση. Η “εξοικονόμηση ενέργειας” δεν είναι απλώς ένα θέμα για εμάς κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας- είναι ο πυρήνας των φιλοδοξιών μας. Το οικοσύστημά μας για την κινητικότητα εκτείνεται από την κοινή χρήση αυτοκινήτων μέχρι την ενοικίαση και τις συνδρομές. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι τα εγχειρήματα ενοικίασης και κοινής χρήσης αυτοκινήτων παρουσίασαν σημαντική δυναμική αυτό το καλοκαίρι“, δηλώνει η Brigitte Courtehoux, CEO της Free2move.

 

Το Fiat 500e: Ένα ηλεκτρικό σύμβολο στο στόλο του Car-sharing

Στην προσπάθειά της να καταστήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο mainstream, η Free2move αντιλαμβάνεται το Fiat 500e ως την κορυφαία προσφορά της για τις αυθόρμητες και συνδρομητικές υπηρεσίες αυτοκινήτων της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Το πλήρως ηλεκτρικό Fiat 500 παρουσιάστηκε στο Μιλάνο τον Μάρτιο του 2020. Εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 87 kW (116 hp) και τροφοδοτούμενο από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 42 kWh, αυτή η νέα γενιά της σειράς 500 φιλοδοξεί να διατηρήσει την εμβληματική σχεδίαση του προκατόχου της, εισάγοντας την παράλληλα στην εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων. Στην έκδοση με τις 3+1 πόρτες επιστρέφουν ακόμη και οι περίφημες “πόρτες αυτοκτονίας”, εξασφαλίζοντας ότι η κληρονομιά του Fiat 500 θα συνεχίσει να ευδοκιμεί.