Porsche

Εστιασμένο στον οδηγό, το εσωτερικό της επερχόμενης Porsche Panamera

Η νέα Panamera της Porsche αξιοποιεί μια πρωτοποριακή και φιλική προς το χρήστη προσέγγιση στην έννοια του ελέγχου της, το Porsche Driver Experience

Porsche

Η νέα Panamera της Porsche αξιοποιεί μια πρωτοποριακή και φιλική προς το χρήστη προσέγγιση στην έννοια του ελέγχου της, το Porsche Driver Experience, δίνοντας έμφαση σε έναν οδηγοκεντρικό σχεδιασμό που συνδυάζει άψογα το αναλογικό με το ψηφιακό. Αυτό το πολυτελές σπορ σεντάν ξεχωρίζει για την εξαιρετικά επεξεργασμένη, προσανατολισμένη στις επιδόσεις εσωτερική ατμόσφαιρα.

Προγραμματισμένη για ντεμπούτο στις 24 Νοεμβρίου 2023, η επερχόμενη επανάληψη της Panamera θα ενσωματώσει την επικεντρωμένη στον οδηγό έννοια ελέγχου που είδαμε αρχικά στην Taycan. Αυτό περιλαμβάνει ένα πλήρως ψηφιακό κόκπιτ, εκτεταμένες δυνατότητες προσαρμογής και ενστικτώδη χειριστήρια. Ο σχεδιασμός τοποθετεί με περίσκεψη τα κρίσιμα χειριστήρια οδήγησης γύρω από το τιμόνι, εξασφαλίζοντας στον οδηγό γρήγορη και αβίαστη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες. Αυτή η σχεδιαστική φιλοσοφία διασφαλίζει ότι ο χειρισμός παραμένει απλός σε διάφορες συνθήκες οδήγησης, ιδιαίτερα όταν η οδηγική εμπειρία γίνεται πιο έντονη.

Η διάταξη δίνει προτεραιότητα στον οδηγό, γεγονός που είναι εμφανές σε πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Ειδικότερα, η Porsche έχει τοποθετήσει τον διακόπτη για τον πίνακα οργάνων και τον επιλογέα τρόπου οδήγησης στο ίδιο το τιμόνι. Δίπλα σε αυτά βρίσκεται ο επιλογέας ταχυτήτων, ο οποίος απελευθερώνει χώρο στην κεντρική κονσόλα για έναν εξελιγμένο και διαισθητικό πίνακα ελέγχου του κλιματισμού που συνδυάζει κουμπιά αφής με επιφάνειες ευαίσθητες στην αφή. Αυτό το μοντέλο Panamera εισάγει επίσης τους ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους αεραγωγούς χωρίς πτερύγια μέσα στην κονσόλα, με μια επιλογή από λειτουργίες κλιματισμού που μπορούν εύκολα να ενεργοποιηθούν με ένα μόνο κουμπί. Επιπλέον, ο αποθηκευτικός χώρος της κεντρικής κονσόλας έχει διευρυνθεί.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο οπτικό πεδίο του οδηγού, διαθέτει μια κυρτή οθόνη 12,6 ιντσών που στέκεται κομψά μόνη της. Η Porsche έχει οργανώσει λογικά την οθόνη σε τρία τμήματα με διάφορες παραμετροποιήσιμες επιλογές, ανάλογα με τις επιλεγμένες ρυθμίσεις και τα εγκατεστημένα χαρακτηριστικά. Μια προαιρετική head-up οθόνη μπορεί επίσης να ελεγχθεί απευθείας από το τιμόνι.

Το εσωτερικό της νέας Panamera αποπνέει μια σπορ κομψότητα, η οποία υπογραμμίζεται από τα υψηλής ποιότητας υλικά και τη σχεδίαση που εκτείνεται ενιαία από την κεντρική κονσόλα έως τις πόρτες. Η έντονη ανύψωση της κεντρικής κονσόλας αποτελεί σήμα κατατεθέν του σχεδιασμού του κόκπιτ της Panamera, που τονίζεται περαιτέρω από τον συνεχή φωτισμό περιβάλλοντος που υπογραμμίζει το πλάτος του οχήματος. Η άνεση είναι αυξημένη σε όλα τα μοντέλα Panamera με βελτιωμένο αφρό καθισμάτων, που προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ελαστικότητα. Οι εκδόσεις executive παρουσιάζουν επίσης μια αναδιαμορφωμένη διάταξη των πίσω καθισμάτων, προωθώντας μια ακόμη πιο άνετη στάση για παρατεταμένα ταξίδια.

Η παλέτα των υλικών και των χρωμάτων για τη νέα Panamera περιλαμβάνει κορυφαία υφάσματα και ένα ευρύ φάσμα δίχρωμων επιλογών, με επιλεγμένα σχέδια διαθέσιμα μέσω της Porsche Exclusive Manufaktur. Για πρώτη φορά, η Porsche παρουσιάζει μια επιλογή χωρίς δέρμα, αναδεικνύοντας σπορ υλικά όπως το Race-Tex και το ύφασμα Pepita για ένα σπορ φινίρισμα.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις