Live η Κίνηση στους δρόμους
Volvo

Εντυπώσεις που διαρκούν στο νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90

Όταν οι σχεδιαστές μας σχεδίασαν το εσωτερικό του Volvo EX90 SUV, επέλεξαν υλικά σχεδιασμένα να αφήνουν ανεξίτηλες εντυπώσεις

Volvo

Θυμηθείτε την δροσερή, μεταξένια υφή της στρογγυλής πέτρας που μαζέψατε κατά τη διάρκεια της βόλτας σας στην παραλία πριν από πολλά καλοκαίρια. Ή τη βελούδινη αίσθηση της απαρχαιωμένης πράσινης πολυθρόνας σας, με τις μικροσκοπικές ίνες της να προσφέρουν μια απαλή απώθηση στο άγγιγμά σας.

Είναι εκπληκτικό το πώς το μυαλό μας μπορεί να διατηρήσει τέτοιες απτικές αναμνήσεις, και αυτές οι απλές αλληλεπιδράσεις χρησιμεύουν ως υπενθύμιση του αντίκτυπου της αφής. Ακόμα και η πιο σύντομη επαφή μπορεί να αφήσει ένα διαρκές αποτύπωμα, έτσι ώστε ακόμα και χρόνια αργότερα, μπορούμε να τη θυμόμαστε τόσο έντονα σαν να συνέβη μόλις την προηγούμενη μέρα.

316401 EX90 upholstery crafting Εντυπώσεις που διαρκούν στο νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90

Όταν οι σχεδιαστές μας σχεδίασαν το εσωτερικό του Volvo EX90 SUV, επέλεξαν υλικά σχεδιασμένα να αφήνουν ανεξίτηλες εντυπώσεις. Υλικά που προέρχονται από φυσικές, ανακυκλωμένες και ανανεώσιμες πηγές. Υλικά που είναι τόσο ευχάριστα στην αφή όσο και ευεργετικά για το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό, αυτό εκδηλώνει τις βασικές αξίες και τις σκανδιναβικές ρίζες της εταιρείας μας.

“Η ομάδα μας είναι απίστευτη – καθοδηγείται από το ήθος της μάρκας μας και τη σημασία του σχεδιασμού”, σημειώνει η Lisa Reeves, επικεφαλής του τμήματος εσωτερικού σχεδιασμού της Volvo Cars. “Προσπαθήσαμε να επανεφεύρουμε την πολυτέλεια, ενσωματώνοντας πιο βιώσιμα ελαφριά υλικά που είναι ιδιαίτερα απτά και αποπνέουν ανώτερη ποιότητα”.

 

 

Φυσικά, ανακυκλωμένα και πιστοποιημένα υλικά

316399 EX90 Material sample Εντυπώσεις που διαρκούν στο νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90
Αυτή η επαναπροσδιορισμός της πολυτέλειας βλέπει την εκτόπιση της υπερβολής και των παραδοσιακών υφασμάτων από την κυκλικότητα και το προηγμένο υλικό Nordico.

Η ταπετσαρία Nordico, η οποία προέρχεται από υφάσματα που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά, όπως μπουκάλια PET, μαζί με πολυμερές με βιολογική κατανομή από δάση της Σουηδίας και της Φινλανδίας, δημιουργεί ένα νέο σημείο αναφοράς για τον εσωτερικό σχεδιασμό υψηλών προδιαγραφών.

“Οι σχεδιαστές μας κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργήσουν τον κόκκο που μπορείτε να αισθανθείτε στην επιφάνεια του υλικού Nordico”, λέει η Lisa Reeves, αναφερόμενη στην πολύπλοκη υφή των κορυφών και των κοιλάδων – που μοιάζει με μικροσκοπικά τοπία.

316398 EX90 Fabric Εντυπώσεις που διαρκούν στο νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90

Μια άλλη επιλογή ταπετσαρίας για το EX90 είναι η επένδυση καθισμάτων από μείγμα μαλλιού Nativa, ένα ύφασμα πιστοποιημένο με αυστηρά πρότυπα βιωσιμότητας όσον αφορά την ευημερία των ζώων, περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα. Έχει επίσης κερδίσει την πιστοποίηση απόδοσης από την εταιρεία Woolmark Company.

Μαζί με τις ξύλινες πινελιές πιστοποιημένου FSC σε όλη την καμπίνα και τα χαλιά που είναι εν μέρει κατασκευασμένα από αναγεννημένο πολυαμίδιο, αυτές οι επιλογές υλικών διασφαλίζουν ότι το Volvo EX90 περιέχει σχεδόν 50 κιλά ανακυκλωμένων πλαστικών και υλικών βιολογικής προέλευσης – η σημαντικότερη ποσότητα μη πρωτογενών υλικών ορυκτής προέλευσης στη γκάμα των οχημάτων μας.

Το Volvo EX90 παρέχει επίσης τη δυνατότητα εξατομίκευσης του εσωτερικού του αυτοκινήτου σας με την επιλογή μεταξύ επτά διαφορετικών “δωματίων”. Παίρνοντας έμπνευση από τον σκανδιναβικό τρόπο ζωής και τη στενή σύνδεσή του με τη φύση, κάθε δωμάτιο προσφέρει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, χάρη στην προσεκτική επιλογή των χρωμάτων, των ταπετσαριών και του φινιρίσματος των υλικών από τους σχεδιαστές μας. Σε συνδυασμό με τα LED SunLike που φωτίζουν την καμπίνα με σχεδόν ηλιακό φως, επιτρέποντας μια πιο αυθεντική χρωματική έκφραση, το ξύλινο ντεκό και τα προοδευτικά υλικά του Volvo EX90 γίνονται ακόμα πιο εμφανή.