Live η Κίνηση στους δρόμους
esaypourgeio Τι έκαναν οι Τρακουσέλλης, Ποντίκας και Ανδρής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Τι έκαναν οι Τρακουσέλλης, Ποντίκας και Ανδρής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Χθες το πρωί, την πόρτα του γραφείου της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα- Σιδηροπούλου, πέρασαν τρεις γνωστές μορφές από τον χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας αυτοκινήτου. Ήταν ο Τάκης Τρακουσέλλης, ο Πάρις Ποντίκας και ο Γιώργος Ανδρής. Οι δύο πρώτοι, με την ιδιότητα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της νεοσύστατης Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου και το μέλος της, για την υπόθεση με τις εις βάρος του απειλές, για ρεπορτάζ που είχε κάνει*

esaypourgeio Τι έκαναν οι Τρακουσέλλης, Ποντίκας και Ανδρής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Η υφυπουργός, άκουσε από τους εκπροσώπους της ΕΣΑ, να της μιλούν για τα περιστατικά απειλών σε βάρος μελών της ΕΣΑ και του δημοσιογράφου Γιώργου Ανδρή. Τα συγκεκριμένα περιστατικά, που στρέφονται εναντίον της ζωής και της ασφάλειας δημοσιογράφων και μελών της οικογένειάς τους τέθηκαν υπόψη της υφυπουργού, η οποία διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί του ζητήματος.

Ταυτόχρονα, η υφυπουργός τόνισε πως η Ελευθεροτυπία αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της Δημοκρατίας και κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να ενημερώνουν τους πολίτες και τους καταναλωτές ώστε να αποφεύγουν τις κακοτοπιές και τις παγίδες. Καταλήγοντας, η υφυπουργός δεσμεύθηκε πως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου οι πολίτες να λαμβάνουν αντικειμενική ενημέρωση, όπως αρμόζει σε ένα Κράτος Δικαίου.

Αργότερα, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ‘ΕΣΑ, βρέθηκε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Μεταξύ άλλων συζητήσεων, συμφωνήθηκαν κοινές δράσεις ενημέρωσης του κόσμου για την οδική ασφάλεια. Η Ένωση αποδεικνύεται πολύ δραστήρια και πως έχει πολλά να προσφέρει!    

*Ο Γ. Ανδρής δέχθηκε απειλές από ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων, μετά από ρεπορτάζ το οποίο υπέγραφε, στο Newsauto.gr, για καταγγελίες ότι μάντρες αυτοκινήτων αλλοιώνουν στοιχεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, “γυρνούν” τα χιλιόμετρα και εξαπατούν αγοραστές.



Ο Γιώργος Ανδρής, του Newsauto.gr αναφέρθηκε αναλυτικά στις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο ίδιος και οι συγγενείς του, δημοσιεύοντας την σχετική κατάθεση του στις αρχές και μέσω Facebook:



“Γύρω στις 19:30 χτύπησε το κινητό μου τηλέφωνο και στην οθόνη εμφανίζονταν ένας αριθμός από την Γερμανία προφανώς λόγω του προθέματος. Απαντώντας αντιλήφθηκα πως κάτι δεν πάει καλά καθώς η απειλητική φωνή που προέρχονταν από τον αριθμό που με καλούσε δεν άφηνε περιθώρια για λάθη.



Ο άντρας που μου μιλούσε ελληνικά με ενημέρωσε πως είναι εκείνος για τον οποίο γράφω και στη συνέχεια μου ανέφερε την διεύθυνση κατοικίας μου και με ύφος άκρως απειλητικό μου ανακοίνωσε πως θα έρθει να μου… δείξει! 



Χωρίς περιστροφές έκλεισα το τηλέφωνο και αμέσως μετά ο ίδιος αριθμός καλεί στο κινητό του ανήλικου παιδιού μου για να απειλήσει και πάλι. 



Κατόπιν επικοινωνώ με τους αστυνομικούς συντάκτες που με κατευθύνουν και τελικά ειδοποιούμε την Άμεση Δράση ώστε να έρθουν οι αστυνομικοί για να καταγράψουν το περιστατικό. Μέσα σε λίγα λεπτά οι αστυνομικοί ήταν στην κατοικία μου όπου και τους εξηγούσα τι είχε γίνει και εκείνη την στιγμή χτυπά το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού μου. 



Ο αστυνομικός μου προτείνει να σηκώσει εκείνος το τηλέφωνο και να υποδυθεί πως είμαι εγώ. Έτσι και έγινε ο αστυνομικός υποδυόταν πως ήμουν εγώ με αποτέλεσμα να γίνει εκείνος ο αποδέκτης των τρομακτικών απειλών αφαίρεσης ζωής όλης της οικογένειάς μου. 



Ο αστυνομικός αφού τον άκουσε του αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα και από την άλλη μεριά της τηλεφωνικής γραμμής οι απειλές στράφηκαν και προς τον αστυνομικό! 



Αμέσως ο αστυνομικός ειδοποίησε το κέντρο όπου έλαβε και εντολές τι πρέπει να γίνει καθώς ο άγνωστος με εμφανές το τηλέφωνο από το οποίο μας καλούσε δεν απείλησε μόνο την οικογένειά μου αλλά και τους αστυνομικούς που είχαν μεταβεί στην κατοικία μου. 



Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου κατατέθηκε η σχετική μήνυση τόσο από εμένα όσο και από τον αστυνομικό καθώς οι απειλές πλέον είχαν επεκταθεί προς πάσα κατεύθυνση. 



Τον λόγο τώρα έχει ο Εισαγγελέας ώστε να δοθεί ένα τέλος στις άνανδρες απειλές εναντίον πρωτίστως ανηλίκων παιδιών και έπειτα σε επαγγελματίες δημοσιογράφους και αστυνομικούς…”.