Fiat

Αυτό είναι το νέο Fiat 600 Hybrid

Το New 600 Hybrid, μαζί με το ηλεκτρικό New Fiat 600e, σηματοδοτούν την επιστροφή της FIAT στην κατηγορία Β

Fiat

Μετά τα αποκαλυπτήρια του New Fiat 600e στο Lingotto στις 4 Ιουλίου, η FIAT παρουσίασε μια υβριδική έκδοση που θα είναι διαθέσιμη από το 2024: το New Fiat 600 Hybrid. Η κίνηση αυτή αναδεικνύει την προσαρμοστικότητα της FIAT, προσφέροντας το Νέο 600 αποκλειστικά σε ηλεκτρική ή ηλεκτροκίνητη μορφή, με το υβριδικό μοντέλο να απευθύνεται σε χώρες που αργούν περισσότερο στη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Olivier Francois, Διευθύνων Σύμβουλος της FIAT και Stellantis Global CMO, δήλωσε: “Ενώ η πρωταρχική μας εστίαση παραμένει στα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, όπως αποδεικνύεται από την επιτυχία του 500e, αναγνωρίζουμε την ανάγκη να καλύψουμε αγορές, συμπεριλαμβανομένης της βάσης μας στην Ιταλία, όπου η υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων υστερεί. Ως εκ τούτου, παράλληλα με το νέο πλήρως ηλεκτρικό 600, παρουσιάζουμε ένα υβριδικό υψηλής ποιότητας για να γεφυρώσουμε ελπίζουμε το χάσμα προς ένα πιο ηλεκτροκίνητο μέλλον”.

 

Νέο Fiat 600 Hybrid – Τεχνική επισκόπηση

Το υβριδικό μοντέλο, που βλέπει αυξανόμενη ζήτηση, προσφέρει την εμπειρία του New 600 σε ένα υβριδικό πακέτο “P2”, διαθέτοντας 100 ίππους και εκτιμώμενες εκπομπές CO2 από 110 έως 114gr. Αυτό το υβριδικό σύστημα κίνησης θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: το αποκλειστικό New Fiat 600 Hybrid La Prima και το πιο προσιτό New Fiat 600 Hybrid.

Ο κινητήρας MHEV του New Fiat 600 Hybrid αποτελεί την επιτομή της τεχνολογικής υπεροχής, εξασφαλίζοντας άνεση και επιδόσεις. Αυτή η τεχνολογία παρέχει μια γνήσια υβριδική εμπειρία, επιτρέποντας την ομαλή ηλεκτρική οδήγηση σε πόλεις κάτω των 30 km/h, αλλά και σε αυτοκινητόδρομους υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Η απρόσκοπτη εμπειρία οδήγησης του οχήματος ενισχύεται από μια μίζα με ιμάντα, εξασφαλίζοντας μια αθόρυβη μετάβαση μεταξύ του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτροκινητήρα.

Η αποδοτικότητα του κινητήρα προκύπτει από τη συνεργασία μεταξύ του 3κύλινδρου κινητήρα εσωτερικής καύσης 1,2 λίτρων, της μπαταρίας ιόντων λιθίου 48 V και του νέου ηλεκτρικού κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Αυτή η ρύθμιση ενισχύει την ελαστικότητα και την απογείωση στις χαμηλές στροφές, εξασφαλίζοντας αθόρυβη εκκίνηση και γρήγορη απόκριση. Επιπλέον, η τεχνολογία διευκολύνει την ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση, μειώνοντας δυνητικά τις εκπομπές CO2 έως και 15% σε σύγκριση με έναν τυπικό κινητήρα εσωτερικής καύσης με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

 

Επιδόσεις

Το νέο Fiat 600 Hybrid επιταχύνει στα 100 km/h σε περίπου 11 δευτερόλεπτα, με τον ηλεκτροκινητήρα να παρέχει σχεδόν άμεσα ροπή. Αυτό εξασφαλίζει γρήγορη υποστήριξη κατά την επανεκκίνηση, ελαχιστοποιώντας το “turbolag” και εξασφαλίζοντας γρήγορη απόκριση του πεντάλ του γκαζιού.

 

Ηλεκτρική εμπειρία οδήγησης

Το υβριδικό σύστημα προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως μια 100% ηλεκτρική εκκίνηση, που εξασφαλίζει μια αθόρυβη και αποτελεσματική εκκίνηση. Ο ηλεκτροκινητήρας ενισχύει την απόδοση του οχήματος, επιτρέποντάς του να λειτουργεί με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης σβηστό σε συγκεκριμένα σενάρια. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην οδήγηση στην πόλη κάτω από τα 30 km/h, κατά τη διάρκεια σταθερής οδήγησης ή σε συνθήκες κατηφόρας, ακόμα και σε αυτοκινητόδρομους. Το υβριδικό σύστημα υποστηρίζει επίσης την ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση, με αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης, των εκπομπών και της ηχορύπανσης.

 

Μια ιταλική ηλεκτροκίνητη εξέλιξη

Το Νέο Fiat 600 Hybrid συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία των κατηγοριών B και B-SUV, προσφέροντας μια απολαυστική οδηγική εμπειρία. Είναι ευρύχωρο, φιλοξενώντας πέντε επιβάτες με άφθονους αποθηκευτικούς χώρους. Το εισαγωγικό επίπεδο του New Fiat 600 Hybrid διαθέτει καθίσματα από ανακυκλωμένο ύφασμα και ταμπλό από πλαστικό βιολογικής προέλευσης, ενώ η έκδοση La Prima προσφέρει μια πολυτελή ιταλική εμπειρία με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και υποβοηθούμενη οδήγηση επιπέδου 2.

 

Διασυνδεδεμένες υπηρεσίες

Το New Fiat 600 Hybrid παρέχει δύο πακέτα συνδεδεμένων υπηρεσιών: Connect One και Connect PLUS. Το Connect ONE, που περιλαμβάνεται με την αγορά του οχήματος, εστιάζει στην ασφάλεια, προσφέροντας βοήθεια, κλήσεις έκτακτης ανάγκης και μηνιαίες ενημερώσεις για την κατάσταση του οχήματος. Το Connect PLUS βελτιώνει την οδηγική εμπειρία με υπηρεσίες πλοήγησης, απομακρυσμένη διαχείριση του οχήματος μέσω της εφαρμογής FIAT και πολλά άλλα. Μια μοναδική λειτουργία, το Trip Report, επιτρέπει στους οδηγούς να αξιολογούν τις οδηγικές τους συνήθειες, αξιολογώντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και την επίδραση του τρόπου οδήγησης στην υγεία του οχήματος.