Ferrari

Αυτή είναι η Ferrari 499P Modificata

Αυτή η Ferrari προέρχεται από την 499P που κατέκτησε το Le Mans τον Ιούνιο του 2023 και απευθύνεται σε gentlemen drivers.

Ferrari

Στον Ferrari World Finals στο Mugello Circuit, η Ferrari παρουσίασε την 499P Modificata, ένα exclusive track-only όχημα που δημιουργήθηκε για να σηματοδοτήσει την αξιοσημείωτη επιστροφή της στους κορυφαίους αγώνες αντοχής το 2023. Αυτό το όχημα, μια εκλεπτυσμένη εκδοχή της 499P που κατέκτησε τη νίκη στις Centenary 24 Ώρες του Le Mans τον Ιούνιο, επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει τον ενθουσιασμό της οδήγησης στην πίστα.

Απευθυνόμενη σε μια ελίτ πελατεία, η 499P Modificata προαναγγέλλει ένα νέο εγχείρημα για τη Ferrari: τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου εστιασμένου στην πίστα που προέρχεται απευθείας από ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, αλλά δεν περιορίζεται από ρυθμιστικούς περιορισμούς. Αυτή η ελευθερία από τους κανονισμούς της FIA WEC έδωσε τη δυνατότητα στους μηχανικούς της Ferrari να κάνουν σημαντικές βελτιώσεις, ανεβάζοντας περαιτέρω την οδηγική εμπειρία. Οι βασικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις που διακρίνουν την 499P Modificata από την 499P περιλαμβάνουν έναν ηλεκτρικό άξονα με λειτουργικότητα τετρακίνησης ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες, τη λειτουργία “Push to Pass” που παρέχει μια επιπλέον έκρηξη ισχύος 120 kW, ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Pirelli και μια συνολική επαναβαθμονόμηση της ανάρτησης, των ηλεκτρονικών συστημάτων και της δυναμικής του κινητήρα.

Διατηρώντας το σχεδιασμό και την εργονομία του κόκπιτ της 499P, η 499P Modificata προσφέρει μια πανομοιότυπη ατμόσφαιρα οδήγησης με αυτή που βίωσαν οι νικήτριες ομάδες των αγωνιστικών αυτοκινήτων #50 και #51 στις 24 ώρες του Le Mans. Η καταγωγή της από την 499P την καθιστά το πιο ισχυρό μη αγωνιστικό όχημα πίστας της Ferrari. Επιπλέον, αρχής γενομένης από το 2024, τα αυτοκίνητα αυτά θα αποτελούν μέρος του νέου προγράμματος Sport Prototipi Clienti, το οποίο θα τρέχει παράλληλα με το υπάρχον πρόγραμμα F1 Clienti, διευκολύνοντας τους ιδιοκτήτες να απολαμβάνουν πολλαπλές εκδηλώσεις σε παγκόσμιες πίστες ετησίως, ενώ παράλληλα θα επωφελούνται από την υλικοτεχνική υποστήριξη, την υποστήριξη στην πίστα και τη συντήρηση της Ferrari.

 

Η καρδιά της 499P Modificata

Η 499P Modificata διαθέτει έναν υβριδικό κινητήρα που συνδυάζει έναν V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης με έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα. Αυτή η διαμόρφωση αποδίδει μέγιστη ισχύ 870 ίππων, χωρίς να δεσμεύεται από τους κανόνες της FIA-ACO. Ενώ ο κινητήρας του αντικατοπτρίζει τη σχεδίαση που συναντάται στην 296 GT3, έχει τελειοποιηθεί διεξοδικά από τη Ferrari. Ειδικότερα, ο κινητήρας V6 της 499P Modificata είναι δομικά ολοκληρωμένος. Επιπλέον, διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων με ERS, μια μπαταρία 800 βολτ με επιρροές από τις γνώσεις της Formula 1 και ένα σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων.

 

Η αρχιτεκτονική πίσω απο το σχεδιασμό της

Η 499P Modificata είναι κατασκευασμένη γύρω από ένα μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα. Ενσωματώνει προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως ανάρτηση push-rod, brake-by-wire και σχεδιασμό κινητήρα που αυξάνει την οδηγική ευχαρίστηση και την προβλεψιμότητα. Το όχημα διαθέτει επίσης ειδικά ελαστικά Pirelli, σχεδιασμένα για γρήγορη προθέρμανση και συνεχή πρόσφυση.

 

Vehicle Dynamics

Αυτό το αυτοκίνητο εισάγει πολλά καινοτόμα στοιχεία. Ο μπροστινός άξονας μπορεί να ενεργοποιείται σε χαμηλότερες ταχύτητες, ενισχύοντας την απόκριση και την ακρίβεια. Η λειτουργία “Push to Pass” παρέχει μια πρόσθετη ώθηση ισχύος, παραλληλίζοντας εννοιολογικά το σύστημα KERS της Formula 1. Τα ελαστικά, ειδικά κατασκευασμένα από την Pirelli, απευθύνονται σε μη επαγγελματίες οδηγούς αγώνων, εξισορροπώντας τη γρήγορη προθέρμανση και τη διαρκή πρόσφυση.

 

Σχεδίαση

Σε συνεργασία με το Κέντρο Styling της Ferrari, η 499P Modificata αποπνέει το DNA της Ferrari μέσω της αεροδυναμικής και αισθητικής σχεδίασης. Ο πίσω σχεδιασμός της τονίζει ένα αρμονικό μείγμα τεχνολογίας και αεροδυναμικής, με ένα έντονο χαρακτηριστικό πολλαπλών εισαγωγών αέρα.

 

SPORT PROTOTIPI CLIENTI

Ιστορικά, η κληρονομιά της Ferrari είναι συνυφασμένη με τους αγώνες αντοχής. Γιορτάζοντας αυτό το ένδοξο παρελθόν, η 499P Modificata είναι ένας φόρος τιμής στους θρύλους των αγώνων αντοχής. Από το 2024, το τμήμα Corse Clienti της Ferrari θα επιβλέπει το πρόγραμμα “Sport Prototipi Clienti”, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες της 499P Modificata απαράμιλλη υποστήριξη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων σε πίστες.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις