Live η Κίνηση στους δρόμους
Alfa Romeo

Alfa Romeo : Έναρξη παραγγελιών για τις νέες Giulia και Stelvio Quadrifoglio

Στην Ιταλία και σύντομα σε όλες τις άλλες αγορές, οι παραγγελίες για τις Giulia και Stelvio στην έκδοση Quadrifoglio - το σύμβολο του ευγενούς ιταλικού αθλητισμού της Alfa Romeo - είναι ανοικτές από τους αποκλειστικούς εκθεσιακούς χώρους της μάρκας

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι οι εκθέσεις της δέχονται πλέον παραγγελίες για τα μοντέλα New Giulia και Stelvio Quadrifoglio. Τα οχήματα αυτά ενσαρκώνουν την εκατονταετή δέσμευση της Alfa Romeo στην τεχνική τελειότητα, η οποία είναι εμφανής τόσο στα αγωνιστικά όσο και στα οχήματα παραγωγής. Τα νέα μοντέλα στοχεύουν να ηγηθούν των αντίστοιχων κατηγοριών τους με ανώτερη οδική συμπεριφορά και αναλογία ισχύος/βάρους, προσφέροντας μια απαράμιλλη οδηγική εμπειρία συνώνυμη με τη μάρκα Alfa Romeo.

Τόσο η Giulia όσο και η Stelvio Quadrifoglio εξοπλίζονται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6 2,9 λίτρων, ο οποίος αποδίδει ισχυρούς 520 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που βελτιώνει τη συμπεριφορά, την πρόσφυση και την ταχύτητα στις στροφές του αυτοκινήτου, βελτιστοποιώντας τη μεταφορά ροπής και αυξάνοντας τη σταθερότητα και την ευελιξία.

2198805 7sc856bd6l Alfa Romeo : Έναρξη παραγγελιών για τις νέες Giulia και Stelvio Quadrifoglio

Σύμφωνα με τη δέσμευσή της στην τεχνική υπεροχή, η Alfa Romeo έχει χρησιμοποιήσει εξαιρετικά ελαφριά υλικά στην κατασκευή των οχημάτων. Ο κινητήρας είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, ενώ ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται για τον άξονα μετάδοσης, το καπό, την αεροτομή και τις πλευρικές ποδιές, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακή δυναμική οδήγησης.

Εξωτερικά, τα μοντέλα Giulia και Stelvio Quadrifoglio αναδεικνύουν το εμβληματικό “οικογενειακό συναίσθημα” της μάρκας, διαθέτοντας προσαρμοζόμενους προβολείς Full-LED matrix με αντιθαμβωτική προστασία και προσαρμόσιμες δέσμες πορείας για βέλτιστο φωτισμό σε όλες τις συνθήκες. Διαθέτουν επίσης ζάντες αλουμινίου 19″ και 21″ για τη Giulia και τη Stelvio, αντίστοιχα, με κόκκινες δαγκάνες φρένων. Οι χρωματικές επιλογές περιλαμβάνουν Rosso Etna, Verde Montreal, Blu Misano, Grigio Vesuvio, Nero Vulcano και Rosso Alfa.

2198814 efh4umg7dh Alfa Romeo : Έναρξη παραγγελιών για τις νέες Giulia και Stelvio Quadrifoglio

Οι εσωτερικοί χώροι διατηρούν τη σπορ ατμόσφαιρα με κυρίαρχο συνδυασμό μαύρου δέρματος και αλκαντάρα και τρισδιάστατο φινίρισμα από γνήσιο ανθρακονήματα για το ταμπλό, το κεντρικό τούνελ και τα πάνελ των θυρών. Το τιμόνι καλύπτεται από δέρμα και αλκαντάρα με πινελιές από ανθρακονήματα και μαύρες ραφές.

Τονίζοντας τη δέσμευσή της στην τεχνολογία, η Alfa Romeo έχει εξοπλίσει και τα δύο μοντέλα με έναν πίνακα οργάνων που διαθέτει μια πλήρως ψηφιακή οθόνη TFT 12,3″, η οποία παρέχει πρόσβαση στα δεδομένα του αυτοκινήτου και στις ρυθμίσεις της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Μια αποκλειστική διαμόρφωση “Race” παρέχει βασικές πληροφορίες οδήγησης στην κεντρική οθόνη και μπορεί να προσαρμοστεί με πρόσθετες πληροφορίες στις πλευρικές γραμμές.

2198808 j6arp1et08 Alfa Romeo : Έναρξη παραγγελιών για τις νέες Giulia και Stelvio Quadrifoglio

Επιπλέον, και τα δύο οχήματα διαθέτουν ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον ανθρώπου-μηχανής (HMI) και ένα σύστημα infotainment που παρέχει πρόσβαση στην πλατφόρμα “Alfa Connect Services”. Αυτή η πλατφόρμα περιλαμβάνει μια σειρά από πρακτικές υπηρεσίες για την ασφάλεια και την άνεση.

Τα μοντέλα Giulia και Stelvio Quadrifoglio απεικονίζονται σε μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από τα κατορθώματα του Tazio Nuvolari, του θρυλικού οδηγού αγώνων. Οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν σε εμβληματικές τοποθεσίες που πρωταγωνίστησαν στον αγώνα “1000 Miglia” του 1930, στον οποίο ο Nuvolari έγινε διάσημος. Η φωτογράφιση αποτελεί ένα νεύμα στην ιστορία της Alfa Romeo και μια απόδειξη της συνεχούς δέσμευσής της στις επιδόσεις και τη σπορ διάθεση, αξίες που η μάρκα πάντα πρέσβευε.