Λόγω προβλήματος στο ABS διαλύθηκε το Koenigsegg One:1

Ένα πρόβλημα στον σένσορα του ABS του αριστερού εμπρόσθιου τροχού προκάλεσε το μπλοκάρισμα και την έξοδο του Koenigsegg One:1 τη Δευτέρα, στο Nurburgring, την ώρα που προσπαθούσε να σπάσει το ρεκόρ της “Πράσινης Κόλασης”.

Ο Σουηδός κατασκευαστής λέει πως ο σένσορας παρουσίασε δυσλειτουργία ακριβώς πριν ο οδηγός “πέσει” στα φρένα. Και, παρότι είχε ανάψει το σχετικό λαμπάκι στο καντράν, ο οδηγός, ο οποίος φόραγε κράνος, δεν το είδε, ενώ δεν παρατήρησε την αλλαγή στο φρενάρισμα καθώς ήταν στο… κυνήγι του χρόνου.

Ήδη, η  Koenigsegg, παρότι χαρακτηρίζει “ατυχία” και “εξαιρετικά σπάνια” τη βλάβη θα προχωρήσει σε αλλαγή του software, κυρίως σε ό,τι αφορά το σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης του οδηγού.

Στο μεταξύ, σιγά- σιγά ξαναρχίζει η επισκευή του ενός από τα επτά υπάρχοντα One:1, που είχε την έξοδο από την πίστα. Η επισκευή αναμένεται να κρατήσει περισσότερους από 6 μήνες, οπότε και θα επιστρέψει στην “Πράσινη Κόλαση”, κυνηγώντας το ρεκόρ της Porsche 918 Spyder κατά κύριο λόγο και, γιατί όχι, το ρεκόρ γύρου όλων των εποχών στο Ring.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις