74,8% κάτω του μέσου όρου δεκαετίας οι πωλήσεις ΙΧ στη χώρα

Αυξημένες κατά 24,8% εμφανίζονται οι ταξινομήσεις καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων για τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, με βάση πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και επεξεργασία του ΣΕΑΑ. 

Βέβαια, στην αγορά αυτοκινήτου της Ελλάδας κάθε άλλο παρά χαμογελούν, αφού ακόμη και με την πρόοδο των πωλήσεων του περασμένου μηνός, η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο τετράμηνο βρίσκεται -74,8% χαμηλότερα από το μέσο όρο δεκαετίας. Τι θα γίνει άραγε όταν λήξει και το μέτρο της απόσυρσης;

Συνολικά, στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2016, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι ίδιες με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Η πρόοδος στις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών αιτιάζεται στις αυξημένες πωλήσεις λόγω της επαναφοράς της απόσυρσης από τις αρχές Απριλίου ως στα τέλη Μαΐου, δηλαδή για ένα μικρό διάστημα στο οποίο οι καταναλωτές θα έχουν την τελευταία ευκαιρία να ευεργετηθούν από τη σχετική έκπτωση στους φόρους ενός καινούργιου αυτοκινήτου.
Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται μείωση -31,3% από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι. Τέλος, στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις από τις αρχές του έτους ήταν αυξημένες κατά +5,0% ως προς το αντίστοιχο διάστημα το 2015.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις