Wrangler 4xe

Wrangler 4xe : Για πρώτη φορά εξηλεκτρισμένος ο νικητής του Rebelle Rally

Το νέο Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe, έγινε το πρώτο εξηλεκτρισμένο αυτοκίνητο που κατέκτησε τη νίκη στο Rebelle Rally των Η.Π.Α.

Wrangler 4xe

Μπορεί οι Η.Π.Α. να είναι λιγότερο γνωστές για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης σε σχέση με την Ευρώπη, αυτό όμως δεν σταμάτησε το νέο Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe να κατακτήσει τη νίκη στο φετινό Rebelle Rally με πλήρωμα τις κυρίες Nena Barlow και Teralin Petereit, αποτελώντας το  πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο που καταφέρνει αυτό το επίτευγμα στην ιστορία του θεσμού. Καλύπτοντας σχεδόν 2.250χλμ. σε εκτός δρόμου διαδρομές στη Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, το Rebelle Rally αποτελεί την απόλυτη δοκιμασία για εκτός δρόμου οχήματα που δεν έχουν καμία μηχανική μετατροπή, αλλά και για τα πληρώματα τους, τα οποία δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους κανένα ηλεκτρονικό σύστημα πλοήγησης.

Πίσω από το νικητήριο Wrangler 4xe, βρέθηκε ακόμα ένα ίδιο μοντέλο με πλήρωμα την κ. Christine Benzie και την κόρη της Emily, ενώ στη 3η θέση τερμάτισε ένα συμβατικό Wrangler. Ο θρίαμβος της Jeep στον αγώνα δεν σταμάτησε εκεί, αφού εκτός από την 1η και 2η θέση, στην πρώτη δεκάδα βρέθηκαν συνολικά 5 πληρώματα που εμπιστεύθηκαν για την προσπάθεια τους κάποιο μοντέλο της μάρκας.

 

«Η μάρκα Jeep συνεχίζει να κυριαρχεί για έναν λόγο», ανέφερε η κ. Emily Miller, η οποία είναι η ιδρυτής του Rebelle Rally. «Ένα τετρακίνητο Jeep ακόμα και χωρίς καμία μετατροπή είναι ένα εξαιρετικά ικανό εκτός δρόμου όχημα και το Wrangler 4xe το απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις.»

Οι νικήτριες Nena Barlow και Teralin Petereit της ομάδας 4xEventure, αξιοποίησαν στο έπακρο τις δυνατότητες του Wrangler 4xe, του οποίου το υβριδικό σύστημα αποδίδει 380 ίππους και 637 Nm ροπής, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα κίνησης –ακόμα στους τέσσερις τροχούς- αμιγώς ηλεκτρικά.

«Η φετινή διαδρομή ήταν η δυσκολότερη που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ στην ιστορία του αγώνα, αλλά το Wrangler 4xe έκανε τα πράγματα εύκολο για εμάς», σημείωσε η κ. Barlow. «Ανεβήκαμε τους αμμόλοφους και περάσαμε μέσα από κακοτράχαλα μονοπάτια με ιδιαίτερη ευκολία, ενώ είχαμε άπλετη δύναμη κάθε στιγμή.»

Η δεύτερη θέση ήταν οικογενειακή υπόθεση, με τις κυρίες Christine (μητέρα) και Emily (κόρη) Benzie, να οδηγούν το Jeep Wrangler Rubicon 4xe στην τρίτη συμμετοχή τους στο Rebelle Rally.

«Ήταν πραγματική απόλαυση να οδηγείς το Rubicon 4xe στο ράλι», ανέφερε η κ. Emily Benzie. «Η ανάρτηση απορροφούσε τους κραδασμούς ακόμα και από τις πιο δύσκολες επιφάνειες που αντιμετωπίσαμε. Την τρίτη μέρα μάλιστα, για να απολαύσουμε τη θέα στο Titus Canyon της Death Valley, ανοίξαμε την υφασμάτινη οροφή. Ευτυχώς ο ηλεκτρικός μηχανισμός της λειτουργεί και εν κινήσει και έτσι δεν χάσαμε καθόλου χρόνο. Την τελευταία ημέρα, η ροπή του υβριδικού συστήματος σε συνδυασμό με το 8αρι αυτόματο κιβώτιο μας επέτρεψε να περάσουμε με άνεση του αμμόλοφους του Glamis

 

Το βασικό χαρακτηριστικό του Rebelle Rally, εκτός από την αποκλειστική συμμετοχή γυναικείων πληρωμάτων, είναι το γεγονός ότι το οχήματα που συμμετέχουν δεν επιτρέπει να έχουν μηχανικές παρεμβάσεις σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής. Από την περσινή χρονιά, ο αγώνας υποδέχθηκε και εξηλεκτρισμένα οχήματα (αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά διαφόρων τύπων), με το Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe να συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά.

«Η μάρκα Jeep υποστηρίζει το Rebelle Rally από την αρχή της δημιουργίας του και φέτος είμαστε ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε τις δυνατότης του Wrangler 4xe στις πλέον δύσκολες διαδρομές», δήλωσε ο κ. Jim Morrison, Αντιπρόεδρος της Jeep στην Β. Αμερική. «Αποτελεί δικαίωση για τα πληρώματα μας, αλλά και τους μηχανικούς μας, ότι το Wrangler 4xe κατέκτησε τις δύο πρώτες θέσεις και ανταποκρίθηκε σε αυτές τις ακραίες συνθήκες χωρίς το παραμικρό τεχνικό πρόβλημα.»