Jeep

Wards Intelligence : To Uconnect 5 του Jeep Grand Cherokee L ανάμεσα στα top 10 συστήματα πολυμέσων

Ο Αμερικανικός κολοσσός έρευνας και ανάλυσης της αγοράς αυτοκινήτου, ανέδειξε στα φετινά του βραβεία το νέο Jeep Grand Cherokee L, τόσο για την αποτελεσματικότητα και τη φιλικότητα των συστημάτων του, όσο και τη συνολικότερη σχεδίαση του εσωτερικού του.

Jeep

Αποτελώντας έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους οργανισμούς έρευνας και ανάλυσης δεδομένων στον τομέα του αυτοκινήτου με ιστορία από το 1924, η Wards Intelligence, προσφέρει σημαντικές πληροφορίες που δίνουν το στίγμα της αγοράς, αλλά και την κατεύθυνση για τις μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο της αυτοκίνησης. Με τη ραγδαία εξέλιξη στα συστήματα πολυμέσων και τις νέες υπηρεσίες, η Wards Intelligence σε ετήσια βάση, εκδίδει τη λίστα της με τις πλέον επιτυχημένες εφαρμογές των σχετικών τεχνολογιών στο χώρο του αυτοκινήτου. Για το 2021, η Wards Intelligence τοποθέτησε στις δέκα κορυφαίες προτάσεις το νέο Jeep Grand Cherokee L, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στις Η.Π.Α. Το νέο premium SUV της θρυλικής μάρκας, κατάφερε να βρεθεί τόσο στη λίστα με τα 10 οχήματα που προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία χρήσης στον οδηγό και τους επιβάτες, αλλά και στα 10 οχήματα με το καλύτερα σχεδιασμένο εσωτερικό.

 

Η βάση για αυτή την επιτυχία προήλθε από την εφαρμογή του προηγμένου συστήματος πολυμέσων Uconnect 5, ενός εκ των πλέον καινοτόμων συστημάτων στο χώρο του αυτοκινήτου. Εκτός από την εξαιρετική ταχύτητα αντίδρασης στις εντολές του οδηγού, την πλούσια λίστα εφαρμογών, τον υψηλό βαθμό εξατομίκευσης και την εξαιρετική εργονομία, το Uconnect 5 προσφέρει ασύρματη λειτουργία mirroring και ταυτόχρονη σύνδεση με 2 συσκευές τηλεφώνων, ενώ είναι συμβατό και με δίκτυα 5G.

«Το Uconnect 5 σχεδιάστηκε ώστε να είναι το πιο προηγμένο σύστημα πολυμέσων που έχουμε κατασκευάσει ποτέ και είμαστε ευτυχείς που η Wards Intelligence το επέλεξε μέσα στις 10 κορυφαίες προτάσεις της αγοράς», δήλωσε η κ. Mamatha Chamarthi, Επικεφαλής του τμήματος λογισμικού και διαχείρισης προϊόντος της Stellantis στη Β. Αμερική. «Εστιάζουμε στο να προσφέρουμε σε όλους τους επιβαίνοντες καλύτερη συνδεσιμότητα, ευκολία χρήσης και εφαρμογές που αναβαθμίζουν το αυτοκίνητο σε ένα νέο χώρο δραστηριοτήτων.»

 

Η επιλογή από τα στελέχη της Wards έγινε μεταξύ 25 αυτοκινήτων, τα οποία βαθμολογήθηκαν για τη φιλικότητα χρήσης που προσφέρουν, τις εφαρμογές πολυμέσων, το σύστημα ήχου, τη συνδεσιμότητα, τα συστήματα υποβοήθησης και πληροφόρησης της οδήγησης, τις φωνητικές εντολές, αλλά και τη συνολική ποιότητα των υλικών. Παράλληλα σημασία δόθηκε και σε πιθανές έξυπνες λύσεις, όπως για παράδειγμα το FamCam που διαθέτει το Grand Cherokee L και προσφέρει άνετη και ασφαλή επίβλεψη των παιδιών από τους γονείς στο ταξίδι.

Όπως δήλωσε σχετικά η κ. Christie Schweinsberg, Επικεφαλής Αναλυτής της Wards Intelligence: «Λατρέψαμε την FamCam, την κεντρικά τοποθετημένη κάμερα πάνω από τα πίσω καθίσματα που επιτέλους δίνει απάντηση στην πιο κρίσιμη ερώτηση για κάθε γονιό: ποιο παιδί ξεκίνησε τελικά τον καυγά.»

Το Grand Cherokee με το Uconnect 5 διαθέτει εξαιρετικά γρήγορη ανταπόκριση σε όλες τις εντολές, αλλά και υπηρεσίες διασύνδεσης που επιτρέπουν στο χρήστη να ελέγχει το όχημα από απόσταση. Παράλληλα μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, τα οποία περιλαμβάνουν και κάμερα νυχτερινής όρασης, δίνουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, ενώ οι οθόνες διάστασης έως 10,25 ιντσών, πληροφορούν και διασκεδάζουν τους εμπρός, αλλά και τους πίσω επιβάτες. Τέλος το αποκλειστικό hi-end σύστημα ήχου της McIntosh ολοκληρώνει την εικόνα ενός προηγμένου, όσο και ποιοτικού σε κάθε επίπεδο οχήματος. Όπως αναφέρει και ο αναλυτής της Wards Intelligence, Bob Gritzinger, «Το νέο Jeep Grand Cherokee L προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία για τους χρήστες, βάση της οποίας είναι η νέα αρχιτεκτονική του συστήματος πολυμέσων Uconnect 5, το οποίο προσφέρει πενταπλάσια υπολογιστή ισχύ σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.»

 

Το σύστημα πολυμέσων Uconnect 5 στην Ευρωπαϊκή γκάμα της Jeep είναι ήδη διαθέσιμο στο νέο Compass, ενώ η έλευση του νέου Plug-in Hybrid Jeep Grand Cherokee 4xe στην Γηραιά Ήπειρο το 2022, θα προσφέρει ένα κορυφαία σύνολο ποιότητας, τεχνολογικής καινοτομίας και πολυτέλειας στην κατηγορία των premium SUV.