BMW

Το BMW Group παρέδωσε το εκατομμυριοστό ηλεκτροκίνητο όχημα

Περίπου δύο εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν παραδοθεί στους πελάτες μέχρι το 2025

BMW

Λίγο πριν από το τέλος της χρονιάς, το BMW Group γιόρτασε την παράδοση του εκατομμυριοστού ηλεκτροκίνητου οχήματός του: Ο Pieter Nota, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος Πελατών, Μαρκών & Πωλήσεων παρέδωσε το όχημα ορόσημο, μία BMW iX xDrive40, στον ιδιοκτήτη της στο BMW Welt στις 6 Δεκεμβρίου. Θέλοντας να τιμήσει το σημαντικό γεγονός, η εταιρεία προσέφερε κάποιες ειδικές παροχές: Ο πελάτης παρέλαβε όχι μόνο τα κλειδιά για το νέο του όχημα, αλλά και ένα BMW Wallbox, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης, για ασφαλή και άνετη φόρτιση στο σπίτι, καθώς και μία πίστωση για φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς σε όλη την Ευρώπη με την υπηρεσία BMW Charging.

 

«Η παράδοση του εκατομμυριοστού μας ηλεκτροκίνητου οχήματος αποτελεί ορόσημο για τον μετασχηματισμό μας – και ήδη έχουμε το βλέμμα στο επόμενο: Νέος στόχος είναι τα δύο εκατομμύρια οχήματα μέσα σε δύο χρόνια», δήλωσε ο Nota. «Χάρη στη σταθερά αυξανόμενη προϊοντική γκάμα μας, θέτουμε στους εαυτούς μας φιλόδοξους στόχους πωλήσεων, κυρίως για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα: Το 2022, στοχεύουμε να διπλασιάσουμε τις φετινές πωλήσεις. Μέχρι το 2025, το BMW Group θα έχει παραδώσει περίπου δύο εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα σε πελάτες. Εκτιμούμε ότι τουλάχιστον το ένα στα δύο οχήματα του BMW Group στους πίνακες πωλήσεων θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το 2030», συνέχισε ο Nota.

 

Το BMW Group λανσάρισε δύο ναυαρχίδες καινοτομίας, την BMW iX και την BMW i4, στα μέσα Νοεμβρίου. Και τα δύο μοντέλα τυγχάνουν εξαιρετικής υποδοχής από τους πελάτες σε όλο τον κόσμο – όπως διαφαίνεται από τις νέες παραγγελίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς, το BMW Group θα διευρύνει την ηλεκτροκίνητη γκάμα του με τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις της BMW Σειράς 7 και της BMW X1. Η BMW Σειρά 5 – ένα μοντέλο υψηλού όγκου πωλήσεων – θα προστεθεί στο ηλεκτρικό portfolio το 2023. Θα ακολουθήσουν ο διάδοχος του MINI Countryman και η αμιγώς ηλεκτρική Rolls-Royce Spectre. Μέχρι το 2023, η εταιρεία θα έχει ήδη λανσάρει τουλάχιστον ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στο 90% των υφιστάμενων κατηγοριών της στην αγορά. Μέσα στην επόμενη δεκαετία, σε γενικές γραμμές, το BMW Group σχεδιάζει να κυκλοφορήσει συνολικά περίπου δέκα εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

 

Η Neue Klasse – με έναν ασυμβίβαστο προσανατολισμό προς τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης – θα συνεισφέρει σημαντικά στους όγκους πωλήσεων του BMW Group από τα μέσα της δεκαετίας. Η προϊοντική γκάμα MINI θα είναι αποκλειστικά, αμιγώς ηλεκτρική μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030, ενώ η Rolls-Royce θα είναι μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα από το 2030 και μετά. Όλα τα μελλοντικά νέα μοντέλα της BMW Motorrad που προορίζονται για αστική χρήση θα είναι επίσης αμιγώς ηλεκτρικά.

 

Στην επιτάχυνση της ηλεκτρικής κινητικότητας θα συμβάλλει η ταχεία και ολοκληρωμένη επέκταση του δικτύου φόρτισης. Το BMW Group έχει ουσιαστική συμβολή σε αυτό. «Η ηλεκτροκίνηση χρειάζεται μία ολιστική προσέγγιση ως προς το σχεδιασμό και την υλοποίηση. Γι’ αυτό δεν προσφέρουμε στους πελάτες μας μόνο πολύ ελκυστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα. Φροντίζουμε επίσης η φόρτισή τους να είναι εύκολη και άνετη. Η δέσμευσή μας εκτείνεται σε όλη την αξιακή αλυσίδα: από συναρπαστικά προϊόντα και υπηρεσίες μέχρι στρατηγικές επενδύσεις, και τη δημιουργία της δικής μας εταιρικής υποδομής φόρτισης», δήλωσε ο Dr . Andreas Aumann, επικεφαλής Στρατηγικής Διαχείρισης Προϊόντων του BMW Group.

 

Οι υπηρεσίες BMW Charging και MINI Charging παρέχουν στους πελάτες πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα φόρτισης, που αποτελείται από περισσότερα από 250.000 σημεία φόρτισης. Με το τιμολόγιο “Active” των BMW και MINI Charging, οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν σε μία ελκυστική, και ειδική για κάθε αγορά, σταθερή τιμή που διασφαλίζει απόλυτη διαφάνεια. Το BMW Group προσφέρει επίσης διάφορες οικιακές λύσεις φόρτισης με τους επιτοίχιους φορτιστές του (wallboxes). Με το πανευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος IONITY, στο οποίο οι υφιστάμενοι μέτοχοι και ο νέος επενδυτής BlackRock επενδύουν επιπρόσθετα συνολικά 700 εκατομμύρια ευρώ για την επέκτασή του, το συνεργαζόμενο διασυνοριακό δίκτυο εξυπηρέτησης (υπηρεσίες e-roaming) Hubject για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και τον στρατηγικό εταίρο κινητικότητας, Digital Charging Solutions GmbH, το BMW Group έχει μερίδιο σε τρεις εταιρείες που θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη συνεχιζόμενη επέκταση της ηλεκτρικής κινητικότητας. Με περισσότερα από 5.000 σημεία φόρτισης, το BMW Group λειτουργεί επίσης ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης για εταιρείες στη Γερμανία.