Abarth

Abarth : Δουλεύοντας τους κορυφαίους

Έχοντας στο DNA της το πάθος του ιδρυτής της για την κορυφή σε κάθε επίπεδο, η Abarth έχει προχωρήσει στη συνεργασία με κορυφαίες εταιρείας στον τομέα τους, έτσι ώστε κάθε μοντέλο της να εφοδιάζεται με τις καλύτερες δυνατές επιλογές για απόλυτη οδηγική αίσθηση, αλλά και μοναδικό στιλ

Abarth

Ο Carlo Abarth σε όλη την πορεία της ζωής του αναζητούσε πάντα τις καλύτερες επιλογές ώστε να εκπλήσσει δυσάρεστα τον ανταγωνισμό. Σήμερα, η μάρκα του «Σκορπιού» συνεχίζει πιστά την πορεία της πάνω στη φιλοσοφία του ιδρυτή της, επιλέγοντας για τα μοντέλα της προϊόντα από κορυφαίους στον τομέα τους προμηθευτές. Η αναζήτηση των απόλυτων επιλογών για την Abarth δεν σταματά μόνο στα μηχανικά μέρη του συνόλου, αλλά φτάνει σε κάθε σημείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην απόδοση, την οδηγική αίσθηση και το στιλ, όπως ακριβώς θα ήθελε και ο Carlo Abarth. Η επιλογή των παρακάτω προμηθευτών για τα μοντέλα της σειράς 595 και των συλλεκτικών 695, καταδεικνύει απόλυτα αυτή τη φιλοσοφία που σαν στόχο έχει ο κάθε κάτοχος ενός σύγχρονου Abarth να αποκτά ένα αυτοκίνητο με τα κορυφαία περιφερειακά εξαρτήματα.

 

IHI και Garrett

Οι IHI και Garrett αποτελούν δύο από τις πλέον ιστορικές εταιρείες στην κατασκευή στροβυλοσυμπιεστών (Turbo). Με μακρά εμπειρία στους αγώνες, έχουν καταφέρει να αποτελούν εκ των βασικών προμηθευτών της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις μονάδες τους να εφοδιάζουν και τον κινητήρα T-Jet της Abarth. Πέρα από την υψηλή απόδοση που εξασφαλίζουν στον κινητήρα των 1,4 λίτρων, οι επιλογές των IHI και Garrett συμβάλλουν και στην εξαιρετική αξιοπιστία του συνόλου, στοιχείο που έχει επιβεβαιωθεί και μέσω της εμπλοκής της μάρκας στην Formula 4, ως επίσημος προμηθευτής κινητήρων για τα Πρωταθλήματα στην Ιταλία και τη Γερμανία.

 

BMC

Η αναπνοή του κινητήρα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση, τα χαρακτηριστικά λειτουργίας, αλλά και τον ήχο. Η Abarth επέλεξε την Ιταλική BMC εφοδιάζοντας τις κορυφαίες της εκδόσεις με φίλτρα αέρα που επιτρέπουν πιο ελεύθερη ροή του αέρα στο σύστημα εισαγωγής. Παράλληλα με την υψηλή τους απόδοση, τα φίλτρα της BMC είναι και ιδιαίτερα ανθεκτικά, προσφέροντας κορυφαία προστασία στον κινητήρα για μεγάλα διαστήματα, ακόμα και υπό συνθήκες πίεσης.

 

Akrapovič

Αντίστοιχα σημαντική για την απόδοση είναι και η εξαγωγή των καυσαερίων,  με την Abarth να συνεργάζεται με την κορυφαία στο είδος της εταιρία, την Akrapovič, της οποίας συμπωματικά το λογότυπο επίσης είναι ένας σκορπιός. Σχεδιασμένα ειδικά, ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, τα συστήματα εξαγωγής της Akrapovič βελτιώνουν την απόδοση και ενισχύουν τον σπορ χαρακτήρα χάρη στον ξεχωριστό τους ήχο. Παράλληλα είναι πλήρως συμβατά με το ενεργό σύστημα εξάτμισης της Abarth αποτελώντας μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική επιλογή σε σχέση με την κλασσική εξάτμιση υψηλής απόδοσης Record Monza της Abarth.

 

Brembo

Η Ιταλική μάρκα αποτελεί συνώνυμο των συστημάτων πέδησης υψηλής απόδοσης. Από την Formula 1 και τους υπόλοιπους αγώνες αυτοκινήτων, μέχρι τα αυτοκίνητα υπερύψηλών επιδόσεων, η Brembo αποτελεί την πλέον αναγνωρισμένη εταιρεία στον τομέα. Η Abarth χρησιμοποιεί σε μεγάλη κλίμακα τα συστήματα της Brembo, με αεριζόμενους δίσκους που ξεπερνούν τα 300χλστ. σε διάμετρο και με διαφόρους τύπους από δαγκάνες, όπως τις τετραπίστονες που χρησιμοποιεί το συλλεκτικό νέο 695 Esseesse.

 

Koni

Με ιστορία από το 1857 και πλήθος δραστηριοτήτων στο χώρο των μεταφορών, η Koni είναι περισσότερο γνωστή στο κοινό για τα αμορτισέρ υψηλής απόδοσης που προσφέρει. Η επιλογή των Koni FSD (Frequency Selective Damping) από την Abarth οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μάρκας του «Σκορπιού» στη δημιουργία συνόλων που χωρίς να χάνουν τον απόλυτο οδηγικό τους χαρακτήρα, παρέχουν παράλληλα και εξαιρετικά επίπεδα άνεσης. Ουσιαστικά η έξυπνη τεχνολογία FSD επιτρέπει την –αυτόματη και άμεση- αλλαγή της συμπεριφοράς του αμορτισέρ, ανάλογα με το οδόστρωμα και τον τρόπο οδήγησης του οδηγού.

 

Sabelt

Όπως και η Abarth, η Sabelt, συνδυάζει ιδανικά τις υψηλές επιδόσεις με το στιλ. Με διαχρονική εμπλοκή στους αγώνες αυτοκινήτων, η Sabelt προμηθεύει την Abarth με σπορ καθίσματα και ζώνες ασφαλείας. Ανάλογα με την έκδοση, τα μοντέλα της Abarth είναι διαθέσιμα με μπάκετ καθίσματα, τα οποία είναι κατασκευασμένα σε μεγάλο βαθμό από ανθρακονήματα με στόχο τη μέγιστη αντοχή και το χαμηλότερο δυνατό βάρος. Σε συνδυασμό με τις ζώνες ασφαλείας, επίσης της Sabel,t συνθέτουν μια «πολεμική», αλλά εξαιρετικά κομψή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

 

Alcantara

Ποιοτική, με υψηλή αντοχή και εξαιρετική αίσθηση, η Alcantara αποτελεί αγαπημένο υλικό για το εσωτερικό των σπορ αυτοκινήτων. Παράλληλα, λόγω του ότι παράγεται από συνθετικά υλικά είναι μια εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική σε σχέση με το κλασσικό δέρμα. Στα μοντέλα της Abarth η χρήση της εκτός από στιλ έχει και πρακτικό χαρακτήρα, αφού σαν υλικό δεν δημιουργεί αντανακλάσεις, προσφέρει εξαιρετικό αερισμό στα καθίσματα και βέβαια την απαραίτητη αγωνιστική αίσθηση στο σύνολο.

Διατηρώντας δεσμούς συχνά δεκαετιών με τους παραπάνω διακεκριμένους προμηθευτές, η Abarth έχει τη δυνατότητα να εφοδιάζει τα μοντέλα της με περιφερειακά κορυφαίας ποιότητας και απόδοσης, τα οποία επιπλέον έχουν ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζουν απόλυτα ανάλογα με το χαρακτήρα κάθε έκδοσης.