Ένα SUV για λίγους

Η Bentley Motors παρουσίασε την Bentayga First Edition σε μια επίλεκτη ομάδα των πελατών VIP στο Λος Άντζελες. Η περιορισμένη έκδοση του πιο ισχυρού SUV  παραγωγής στον κόσμο περιορίζεται σε μόλις 608 αυτοκίνητα, όσα και τα άλογα της.

Η πρώτη έκδοση περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών , φωτιζόμενα μαρσπιέ, τη σημαία της Μ. Βρετανίας στις μπροστινές πόρτες, κεντημένα στο χέρι καθίσματα με ειδικές ραφές. ατμοσφαιρικό φωτισμό καμπίνας και ένα σωρό μικρές λεπτομέρειες που την κάνουν ακόμα πιο πολυτελές και θελκτική.
Θα προσφέρεται σε μόλις 10 χρώματα αμαξώματος αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του μοντέλου.

Ο νέος twin-turbo 6.0-λίτρων W12 κινητήρας βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας Bentayga. Ο πανίσχυρος 12-κύλινδρος κινητήρας επιταχύνει το τέρας από τα 0 στα 100 km / h σε 4,1 δευτερόλεπτα και αγγίζει την τελική ταχύτητα των 301 km / h κάνοντας την Bentayga το πιο ισχυρό και το πιο γρήγορα SUV του κόσμου.

Κάθε ένας από τους πρώτους 608 πελάτες της Bentayga θα λάβει ένα μοναδικό ρολόι Breitling για να συμπληρώσει την πολυτελή εικόνα του SUV τους.

Αυτοί οι  τρεις χρονογράφοι  (Emergency, Cockpit B50, Chronomat 38) θα είναι διαθέσιμοι αργότερα ως προαιρετικός εξοπλισμός για τους πελάτες της Bentley Bentayga.