Ιδού το SUV της χρονιάς!

Αρκεί, άραγε, η ομορφιά για να είναι πετυχημένο ένα αυτοκίνητο; Σίγουρα όχι. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα SUV επιδόσεων, το οποίο “κουβαλαει” ένα βαρύ σήμα, είναι πολλοί οι παράγοντες που θα κρίνουν την αποδοχή και, κατά συνέπεια, την επιτυχία του. Η Alfa Romeo το ήξερε αυτό και γι’ αυτό έβαλε όλη την τέχνη της στο πρώτο της SUV, τη Stelvio. Και η αναγνώριση, ήρθε άμεσα. 

Σήμερα, η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio παίρνει τον τίλτο “SUV of the Year 2018” από το γερμανικό περιοδικό Auto Zeitung. Το μοντέλο της ιταλικής μάρκας επικράτησε ανάμεσα σε 10 ακόμα SUV υψηλών επιδόσεων, χάρη στην κορυφαία τεχνολογία που διαθέτει και το μοναδικό οδηγικό του χαρακτήρα. 

Το σήμα με το τετράφυλλο τριφύλλι (Quadrifoglio) που τοποθετείται στις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της Alfa Romeo, στη συγκεκριμένη περίπτωση υποστηρίζεται από τον bi-turbo V6 βενζινοκινητήρα των 2.9 λίτρων, απόδοσης 510 ίππων, ο οποίος επιταχύνει τη Stelvio από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 3,8δλ., ενώ της χαρίζει τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 283χλμ./ώρα

Η Alfa Romeo Quadrifoglio είναι εφοδιασμένη με προηγμένες τεχνολογίες, όπως το σύστημα τετρακίνησης Q4, το σύστημα ενεργής διαχείρισης της ροπής AlfaTM Active Torque Vectoring, την ενεργή ανάρτηση AlfaTM Active Suspension, καθώς και το σύστημα Chassis Domain Control (CDC) που συντονίζει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου, με στόχο τη βέλτιστη απόδοση. Αυτή η κορυφαία τεχνολογική υπεροχή, αποτέλεσε τη βάση για να θέσει η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio νέο ρεκόρ στη θρυλική πίστα Nürburgring, καθιστώντας το μοντέλο της Alfa Romeo το ταχύτερο SUV στην κατηγορία του.