Ιδού το νέο στρατηγείο της Polestar

Μια μάρκα που “παίζει” σε υψηλό επίπεδο, δεν θα μπορούσε να μην έχει και ανάλογες εγκαταστάσεις. Η Polestar, η οποία έκανε το “μπαμ” με το Polestar 1 (ένα GT Coupé 600 ίππων και 1.000 Nm ροπής με υβριδικό σύστημα κίνησης υψηλών επιδόσεων (Electric Performance Hybrid) και αυτονομία 150 χιλιομέτρων) εγκαινιάζει τώρα τη νέα της έδρα στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία. Με στρατηγική θέση μέσα στις εγκαταστάσεις του Volvo Car Group, το νέο κτίριο και οι χώροι εργασίας υποστηρίζουν τη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων της Polestar και ενδυναμώνουν περαιτέρω τη συνεργασία της με τη μητρική εταιρεία.

Το νέο κτίριο – ο εντυπωσιακός “Κύβος της Polestar” – σχεδιάστηκε από τη σουηδική αρχιτεκτονική φίρμα Bornstein Lyckefors, σε συνεργασία με την ομάδα της Polestar. Το φωτεινό λευκό γυάλινο κέλυφος του κτιρίου, με τα λαμπερά λογότυπα της Polestar, συμβολίζει επίσης το ρόλο του “αστέρα – οδηγού” που η Polestar παίζει, ως αιχμή του δόρατος στη σχεδίαση και την τεχνολογία εντός του Volvo Car Group.


“Η μινιμαλιστική, προηγμένη σχεδίαση βρίσκεται στον πυρήνα της μάρκας Polestar, στα αυτοκίνητά μας και στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τους πελάτες μας. Η σχεδίαση παίζει επίσης ρόλο στο πώς αισθανόμαστε και συνεργαζόμαστε μέσα στο χώρο εργασίας μας”, λέει ο Τόμας Ίνγκενλατ (Thomas Ingenlath), Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar. “Με το νέο κτίριο, στόχος μας ήταν να μετασχηματίσουμε την υφιστάμενη δομή, δημιουργώντας ένα νέο, μοντέρνο συγκρότημα μέσα στις εγκαταστάσεις του Volvo Car Group, το οποίο εκφράζει τις αξίες της μάρκας μας και γίνεται ένας χώρος έμπνευσης και επιθυμίας για να εργαστεί η παγκόσμια ομάδα μας”.

“Από το παγκόσμιο λανσάρισμα της μάρκας μας τον περασμένο Οκτώβριο”, συνεχίζει ο Τόμας Ίνγκενλατ, “έχουμε παρουσιάσει τη μινιμαλιστική της ταυτότητα, σε κάθε εμφάνισή της. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood και στο Pebble Beach Concours d’Elegance, κάθε εμφάνιση της Polestar εμπεριείχε μια εμφατική παρουσία του αρχιτεκτονικού στοιχείου”.

Η Polestar θα δώσει σύντομα ένα ακόμη δείγμα χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής έκφρασης, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου εργοστασίου της. “Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, έχουμε ήδη εδραιώσει την Polestar ως μια μάρκα με παγκόσμιο αποτύπωμα”, καταλήγει ο Τόμας Ίνγκενλατ. 

Την ίδια ώρα, στο “στρατηγείο” της σουηδικής μάρκας, ετοιμάζονται τα Polestar 2 και Polestar 3, μοντέλα ευρύτερης παραγωγής, αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα και εστιασμένα στον οδηγό. Σήμερα, η Polestar κατασκευάζει τα Polestar S60 και V60, μοντέλα υψηλών επιδόσεων με 367 ίππους και περισσότερες από 250 βελτιώσεις σε σχέση με τις κανονικές εκδόσεις. Επίσης παρέχει τη δυνατότητα μηχανολογικών αναβαθμίσεων, καθώς και βελτιστοποιήσεις στο λογισμικό του κινητήρα για τα υπάρχοντα μοντέλα Volvo.