Porsche

Πιο ψηφιακή, πιο πολυτελής, πιο αποδοτική: Η νέα Porsche Panamera

Η Porsche ανανεώνει την Panamera: η τρίτη γενιά του σπορ πολυτελούς σεντάν χαρακτηρίζεται από ένα ευρύτερο φάσμα ψηφιακών χαρακτηριστικών, μια φρέσκια και εκφραστική σχεδίαση και ένα ευρύτερο φάσμα μεταξύ δυναμικών επιδόσεων και οδηγικής άνεσης.

Porsche

Οι βελτιωμένοι κινητήρες E-Hybrid και η νέα εξελιγμένη ανάρτηση υψηλών προδιαγραφών υπογραμμίζουν τη φιλοδοξία να τοποθετηθεί η Panamera ως το κορυφαίο dynamic sedan στην κατηγορία της. Μπαίνοντας στην τρίτη γενιά του, το πολυτελές σεντάν της Porsche ενισχύει τη σπορ απήχησή του με πιο ισχυρά κινητήρια σύνολα και πολυάριθμες τεχνολογικές εξελίξεις. Οι βασικές καινοτομίες περιλαμβάνουν την ανάρτηση Porsche Active Ride, που προσφέρει ένα αρμονικό μείγμα άνεσης και την χαρακτηριστική σπορ οδήγηση για την οποία φημίζεται η Porsche. Το ανανεωμένο σύστημα Porsche Communication Management (PCM) ενσωματώνει ψηφιακά οικοσυστήματα, παρέχοντας νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με το όχημα. Ο ανανεωμένος σχεδιασμός και οι διαστάσεις της Panamera δίνουν νέα πνοή στις κλασικές αναλογίες της, που συμπληρώνονται από μια σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών υποβοήθησης οδηγού και έναν επανασχεδιασμό του εσωτερικού που εστιάζει στον οδηγό.

 

Προηγμένα συστήματα ανάρτησης για βελτιωμένη εμπειρία οδήγησης

Η νέα Panamera εξοπλίζεται στάνταρ με αερανάρτηση δύο βαλβίδων, διπλού θαλάμου και Porsche Active Suspension Management (PASM). Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία παρέχει μια ανώτερη ισορροπία μεταξύ άνεσης και σπορτίφ, εξομαλύνοντας τις ατέλειες του δρόμου, διατηρώντας παράλληλα τη σταθερότητα του οχήματος κατά τη διάρκεια δυναμικών ελιγμών. Για μια αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία, η προαιρετική ενεργή ανάρτηση Porsche Active Ride είναι διαθέσιμη για τα μοντέλα E-Hybrid. Αυτό το σύστημα διαθέτει αμορτισέρ τελευταίας τεχνολογίας που συνδέονται με ηλεκτρικές υδραυλικές αντλίες, επιτρέποντας γρήγορες και ακριβείς ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των ανωμαλιών του δρόμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια σταθερά επίπεδη συμπεριφορά του οχήματος, ακόμη και σε έντονα οδηγικά σενάρια, και παρέχει ομαλή οδήγηση με εξαιρετική σύνδεση με τον δρόμο.

 

Επαναστατικές αναβαθμίσεις επιδόσεων και του κινητήρα E-Hybrid

Η Porsche παρουσιάζει τέσσερις επιλογές E-Hybrid κίνησης για τη νέα Panamera, με κορυφαία την Panamera Turbo E-Hybrid στο λανσάρισμα. Αυτό το μοντέλο διαθέτει έναν ανανεωμένο τετράλιτρο V8 turbo κινητήρα σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 140 kW, παρέχοντας συνδυασμένη απόδοση 680 PS και αξιοσημείωτη ροπή 930 Nm. Η ενσωμάτωση του ηλεκτροκινητήρα στο οκτατάχυτο κιβώτιο PDK ενισχύει την αποδοτικότητα και τη συνεχή απόδοση. Η Panamera Turbo E-Hybrid επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, φτάνοντας την τελική ταχύτητα στα 315 km/h. Η αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας της επιτρέπει μια διευρυμένη ηλεκτρική αυτονομία, η οποία συμπληρώνεται από έναν νέο, ταχύτερο φορτιστή επί του οχήματος. Επιπλέον, τα μοντέλα Panamera και Panamera 4 διαθέτουν βελτιστοποιημένους κινητήρες V6 turbo, προσφέροντας βελτιωμένες επιδόσεις και τελική ταχύτητα.

 

Κομψός και αθλητικός σχεδιασμός, εσωτερικά και εξωτερικά

Η νέα Panamera διατηρεί τη χαρακτηριστική σιλουέτα της, τώρα με πιο έντονη σπορ εμφάνιση. Οι βασικές σχεδιαστικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν μια νέα εμπρόσθια εισαγωγή αέρα και μια αναθεωρημένη γραμμή παραθύρων, ενισχύοντας τον σεντάν χαρακτήρα της. Το κόκπιτ Porsche Driver Experience δίνει προτεραιότητα στην ισορροπία μεταξύ ψηφιακών και αναλογικών χειριστηρίων, εξασφαλίζοντας ευκολία χειρισμού για τον οδηγό. Η προαιρετική οθόνη συνοδηγού ενσωματώνει περαιτέρω τους επιβάτες στην οδηγική εμπειρία, προσφέροντας δεδομένα του οχήματος και επιλογές ψυχαγωγίας.

 

Αποκλειστικό μοντέλο Turbo E-Hybrid

Το Turbo E-Hybrid ξεχωρίζει μέσα στη γκάμα της Panamera, χαρακτηριζόμενο από μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως η ειδική πίσω ποδιά, η μπροστινή ποδιά και οι αποκλειστικές απολήξεις των απολήξεων. Διαθέτει το ξεχωριστό αποκλειστικό χρώμα Turbo-exclusive, Turbonite, που εφαρμόζεται σε διάφορα εξωτερικά και εσωτερικά στοιχεία για μια σπορ ατμόσφαιρα.

 

Ψηφιακή ενσωμάτωση και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης

Η νέα Panamera ενσωματώνεται απρόσκοπτα στον ψηφιακό κόσμο, προσφέροντας εξατομικευμένες εμπειρίες μέσω του Porsche ID. Προηγμένα χαρακτηριστικά όπως οι προβολείς Matrix LED, ο προαιρετικός φωτισμός HD Matrix LED και μια βελτιωμένη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης απογειώνουν περαιτέρω την οδηγική εμπειρία.

 

Ευρωπαϊκό λανσάρισμα και παραγωγή

Η Panamera, με διευρυμένο στάνταρ εξοπλισμό, είναι πλέον διαθέσιμη για παραγγελία, με τις παραδόσεις στην Ευρώπη να ξεκινούν τον Μάρτιο του 2024. Οι τιμές στη Γερμανία ξεκινούν από 107.800 ευρώ, ενώ το μοντέλο Turbo E-Hybrid ξεκινά από 192.500 ευρώ. Η Porsche συνεχίζει την παραγωγή της Panamera στις εγκαταστάσεις της στη Λειψία, μια τοποθεσία συνώνυμη με το μοντέλο από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του.