Live η Κίνηση στους δρόμους
Opel Crossland X 304622 Νέο Opel Crossland X : Το πολυμορφικό SUV

Νέο Opel Crossland X : Το πολυμορφικό SUV

Opel Crossland X 304622 Νέο Opel Crossland X : Το πολυμορφικό SUVΑπό το Opel Frontera του 1990 έχουν αλλάξει πολλά στο χώρο των SUV και έχει γίνει η δημοφιλέστερη κατηγορία οχημάτων. Έτσι και η Opel εντάσσει έναν νέο παίκτη, το ευέλικτο Crossland X που πλαισιώνει το Mokka X στην ανερχόμενη αγορά B-CUV/SUV. Έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Peugeot 2008 και μοιράζεται και τους ίδιους κινητήρες, τον 1.2 βενζίνης και τον 1.6 πετρελαιοκινητήρα. Η συνεργασία θα επεκταθεί και στο επόμενο project της Opel το Grandland X, όπου θα βασίζεται στο κορυφαίο Peugeot 3008. Το Crossland X ίσως σηματοδοτεί το τέλος των πολυμορφικών αφού η τάση προστάζει μικρά SUV με την χρηστικότητα των MPV. Έρχεται τον Μάϊο για να ανταγωνιστεί το Renault Captur και το Peugeot 2008.

“Δημιουργήστε ένα αυτοκίνητο που να συνδυάζει τις αρετές ενός SUV με το στυλ ενός σύγχρονου αυτοκινήτου πόλης” : Αυτή ήταν η εντολή για τους σχεδιαστές του Crossland X, του μοντέρνου νέου crossover της Opel, που θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (7- 19 Μαρτίου). Μαζί με το πλήρως ηλεκτρικό Ampera-e και τα νέα Insignia Grand Sport και Sports Tourer, το Crossland X δίνει το έναυσμα για τη προϊοντική επέλαση της μάρκας με σλόγκαν “7 το 17” – επτά νέα μοντέλα το 2017.

Opel Crossland X 305323 Νέο Opel Crossland X : Το πολυμορφικό SUV

Το νέο Crossland X πλαισιώνει την προϊοντική γκάμα της Opel δίπλα στο σκληροτράχηλο Mokka X σε ένα πολύ ζωντανό τμήμα της αγοράς και συγκεκριμένα στην κατηγορία B-CUV/SUV. Οι σχεδιαστές δημιούργησαν μία μοναδική ερμηνεία της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Opel – “Η Γλυπτική Τέχνη Συναντά τη Γερμανική Ακρίβεια” – η οποία υποδηλώνει τον μοντέρνο αλλά και λειτουργικό χαρακτήρα του Crossland X.

Opel Crossland X 305351 Νέο Opel Crossland X : Το πολυμορφικό SUV

«Το νέο Crossland X είναι αναμφισβήτητα μοντέλο Opel και παράλληλα πρωταθλητής στυλ και λειτουργικότητας» δήλωσε ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού τομέα Σχεδίασης. «Είμαστε περήφανοι που δημιουργήσαμε ένα αυτοκίνητο με τόσο όμορφη ισορροπία των δύο στοιχείων, που πετυχαίνει μέγιστη ευρυχωρία εσωτερικού σε ένα συμπαγές εξωτερικό αποτύπωμα.»

Opel Crossland X 305327 Νέο Opel Crossland X : Το πολυμορφικό SUV

Το Crossland X διαθέτει την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και την αρμονία σχημάτων και γραμμών της σχεδίασης Opel. Αναγνωρίσιμα στοιχεία ταυτότητας της μάρκας είναι η τολμηρή μάσκα και τα πτερύγια που πλαισιώνουν περήφανα το έμβλημα του κεραυνού, το χαρακτηριστικό σχήμα φτερού των προβολέων και η ‘λεπίδα’ εκατέρωθεν του αμαξώματος. Οι επιφάνειες είναι ρέουσες και ανάγλυφες, με κοφτές γραμμές ως στοιχείο ακρίβειας, ενώ η δίχρωμη ανεξάρτητη οροφή πλαισιωμένη από χρώμιο προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο εξατομίκευσης. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής  επιβεβαιώνεται και στους high-tech προβολείς full LED, ενώ οι οριζόντιες γραμμές που αγκαλιάζουν το αμάξωμα συνδυάζονται με τα υπερυψωμένα πίσω φώτα, δείχνοντας το Crossland X φαρδύτερο.

Opel Crossland X 305324 Νέο Opel Crossland X : Το πολυμορφικό SUV

Η στυλιστική προσέγγιση του εξωτερικού συνεχίζεται και στο εσωτερικό, που αποπνέει μία αίσθηση ευρυχωρίας και προσφέρει πλούσιους αποθηκευτικούς χώρους. Η επιρροή του νέου Insignia και του Astra είναι εμφανής στο ανάγλυφο, οδηγοκεντρικό ταμπλό, που ‘αγκαλιάζει’ τις πόρτες δημιουργώντας ένα φιλόξενο περιβάλλον. Διακοσμητικά στοιχεία δένουν άριστα με τη συνολική σχεδίαση, χαρίζοντας σε κάθε έκδοση εξοπλισμού τη δική της προσωπικότητα.  Διακριτικές πινελιές χρωμίου γύρω από το ταμπλό και τους αεραγωγούς σε συνδυασμό με μαλακές επενδύσεις στο ταμπλό και τις πόρτες, ‘μεταφέρουν’ ένα μήνυμα ποιότητας υλικών και κατασκευής. Η μεγάλη, εύχρηστη οθόνη αφής και τα διαιρούμενα  60/40 πίσω καθίσματα, κάνουν το εσωτερικό Crossland X ιδανικό για οικογένειες. Προαιρετικά, διατίθενται πίσω καθίσματα που μετακινούνται εμπρός / πίσω σε μία διαδρομή 150 mm δημιουργώντας περισσότερο χώρο για τα πόδια ή χώρο αποσκευών μέχρι 520 L (που μπορεί να φτάσει τα 1.255 L με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων).

Opel Crossland X 305120 Νέο Opel Crossland X : Το πολυμορφικό SUV

Opel Crossland X 3048652B252812529 Νέο Opel Crossland X : Το πολυμορφικό SUV

Η αντοχή και η λειτουργικότητα του αυτοκινήτου εκφράζονται με αρκετά στοιχεία SUV, όπως τα κάτω πλαϊνά προστατευτικά και οι προστατευτικές ποδιές μπροστά και πίσω. Στο εσωτερικό του Crossland X, οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν άριστη ορατότητα χάρη στα υπερυψωμένα καθίσματα – τυπικό χαρακτηριστικό SUV – σε ένα αμάξωμα που είναι κατά 16 cm μικρότερο αλλά κατά 10 cm ψηλότερο από αυτό του Astra.

Opel Crossland X 3048712B252812529 Νέο Opel Crossland X : Το πολυμορφικό SUV

Τα στιλάτα και λειτουργικά συμπαγή αυτοκίνητα που είναι κατάλληλα για σύντομες διαδρομές πόλης αλλά και για μακρινά ταξίδια διακοπών γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των οικογενειών που ζουν σε αστικά κέντρα. Αυτή η δημοτικότητα αποτυπώνεται στις πωλήσεις της κατηγορίας B-CUV/SUV (όπου ένα από τα bestseller είναι το πρωτοποριακό Mokka X), που έχουν πενταπλασιαστεί από το 2010. Το Crossland X θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση σε αυτή την ανερχόμενη αγορά και θα δημιουργήσει πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης για την Opel.

Opel Crossland X 3048722B252812529 Νέο Opel Crossland X : Το πολυμορφικό SUV

Opel Crossland X 305119 Νέο Opel Crossland X : Το πολυμορφικό SUV

Opel Crossland X 3048662B252812529 Νέο Opel Crossland X : Το πολυμορφικό SUV