Live η Κίνηση στους δρόμους
Bolide

Οι πελάτες των Bolide βρίσκουν έμπνευση στην αγωνιστική ιστορία της Bugatti

Η Bugatti προσκαλεί τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες για ένα ξεχωριστό ταξίδι εμπειρίας εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό πριν από την κυκλοφορία της Bolide

Bolide

Η Bugatti προσκαλεί τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες για ένα ξεχωριστό ταξίδι εμπειρίας εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό πριν από την κυκλοφορία της Bolide

02 BUGATTI Bolide Οι πελάτες των Bolide βρίσκουν έμπνευση στην αγωνιστική ιστορία της Bugatti

Με τις πρώτες παραδόσεις της Bolide – μιας μοναδικής, αποκλειστικά για πίστα Bugatti, που περιορίζεται σε 40 μονάδες – να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το επόμενο έτος, η Bugatti φιλοξένησε πρόσφατα τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες στην έδρα της στο Molsheim για ένα εξατομικευμένο βιωματικό ταξίδι εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η επιμελώς επιμελημένη επίσκεψη συνδύασε την υψηλή δεξιοτεχνία της Bugatti με μια βαθιά εξερεύνηση της διακεκριμένης κληρονομιάς στην πίστα, η οποία πυροδότησε αρχικά την ιδέα της Bolide.

03 BUGATTI Bolide Οι πελάτες των Bolide βρίσκουν έμπνευση στην αγωνιστική ιστορία της Bugatti

Οι πελάτες της Bolide έφτασαν στο Château Saint Jean, την κατοικία της Bugatti από το 1928, για να βυθιστούν στο όραμα και την κληρονομιά που βοήθησε στη δημιουργία αυτού του ξεχωριστού αυτοκινήτου. Η Bolide προορίζεται να είναι η πιο καθαρή ενσάρκωση του κινητήρα W16, μια μοναδική πρόταση που παντρεύει τον πιο προηγμένο κινητήρα στον κόσμο με έναν αιώνα εμβληματικών θριάμβων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι καλεσμένοι εξερεύνησαν το αγωνιστικό παρελθόν της μάρκας, εντρύφησαν στην ευφυΐα του Ettore Bugatti και εμπνεύστηκαν από τους τεχνίτες του Molsheim. Το αποκορύφωμα της ημέρας ήταν μια συνάντηση με τον σχεδιαστή της Bugatti για να τελειοποιήσουν το τελικό σχέδιο της Bolide τους κατά παραγγελία.

04 BUGATTI Bolide Οι πελάτες των Bolide βρίσκουν έμπνευση στην αγωνιστική ιστορία της Bugatti

Η γνωριμία με το αξιοσημείωτο αγωνιστικό παρελθόν της Bugatti ξεκίνησε με μια εμπειρία στο δρόμο με τον Luigi Galli, Specialist Heritage and Certification της Bugatti, στο πιο επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο όλων των εποχών – την Bugatti Type 35. Οι πελάτες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν από πρώτο χέρι τις επαναστατικές επιδόσεις και την αντοχή αυτού του αυτοκινήτου, φορώντας αγωνιστικές στολές που απηχούσαν σχέδια του παρελθόντος και ακόμη και δερμάτινα κράνη που συνηθίζονταν στη σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στα τέλη της δεκαετίας του 1920.

05 BUGATTI Bolide Οι πελάτες των Bolide βρίσκουν έμπνευση στην αγωνιστική ιστορία της Bugatti

Επιστρέφοντας στο Château, οι επισκέπτες βούτηξαν στις σημαντικότερες ιστορικές νίκες της Bugatti στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, οι οποίες απεικονίστηκαν σε ειδικά σχεδιασμένα σκίτσα από την ομάδα σχεδιασμού. Ο Luigi ζωντάνεψε τα καινοτόμα χαρακτηριστικά κάθε αυτοκινήτου, τις ηρωικές ιστορίες των οδηγών του και τις ιστορικές νίκες σε αγώνες, μεταφέροντας τους επισκέπτες σε ένα αποκλειστικό ταξίδι που αναδεικνύει την καινοτομία της Bugatti κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα.

06 BUGATTI Bolide Οι πελάτες των Bolide βρίσκουν έμπνευση στην αγωνιστική ιστορία της Bugatti

Έχοντας γνώση από πρώτο χέρι της έμπνευσης της Bolide, οι επισκέπτες συνεργάστηκαν με τον Jascha Straub, Sales and Design Executive της Bugatti, για να τελειοποιήσουν την Bolide τους. Ο Jascha, ο οποίος γνωρίζει κάθε πελάτη της Bolide, τους καθοδήγησε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, συζητώντας ιστορικούς συνδυασμούς χρωμάτων και τρόπους για να αποτίσουν φόρο τιμής στα προηγούμενα μηχανοκίνητα σπορ της Bugatti ή ακόμη και να ταιριάξουν με την υπάρχουσα συλλογή Chiron. Μετά την εμφάνιση και τις προσωπικές πινελιές, οι επισκέπτες έκαναν την πρώτη τους τοποθέτηση στο κάθισμα της Bolide, βρίσκοντας την πιο υποστηρικτική και άνετη θέση. Η τελική απόφαση για τους αγοραστές ήταν η επιλογή μεταξύ των υλικών Alcantara και σουέτ με επίκεντρο τον αγώνα ή της παραδοσιακής πολυτέλειας του δέρματος, καθώς και τα χρώματα τόσο για τα καθίσματα όσο και για το τιμόνι της Bolide.

07 BUGATTI Bolide Οι πελάτες των Bolide βρίσκουν έμπνευση στην αγωνιστική ιστορία της Bugatti

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εικονικά τη Bolide σε έναν υπερσύγχρονο προσομοιωτή που βοήθησε στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, νιώθοντας την ωμή δύναμη του κινητήρα W16 της Bolide στη μεγάλη ευθεία της πίστας της Monza ή την ασύγκριτη σταθερότητα της προηγμένης αεροδυναμικής στην Eau Rouge στο Circuit of Spa-Francorchamps.

08 BUGATTI Bolide Οι πελάτες των Bolide βρίσκουν έμπνευση στην αγωνιστική ιστορία της Bugatti

Ο Hendrik Malinowski, διευθύνων σύμβουλος της Bugatti Automobiles, δήλωσε: “Η υποδοχή των πελατών στο Molsheim είναι πάντα μια χαρά. Κάθε hyper sports αυτοκίνητο της Bugatti είναι ξεχωριστό, αλλά η Bolide είναι μια καθοριστική στιγμή, το μοναδικό σύγχρονο αυτοκίνητο πίστας που κινείται από τον θρυλικό μας κινητήρα W16. Επιμεληθήκαμε ένα μοναδικό ταξίδι που τιμά το όραμα του Bolide και τις εμπνεύσεις του από τη θρυλική αγωνιστική μας κληρονομιά. Η δημιουργία πραγματικά μοναδικών εμπειριών για αιώνιες αναμνήσεις είναι αυτό που μας οδηγεί καθημερινά”.

09 BUGATTI Bolide Οι πελάτες των Bolide βρίσκουν έμπνευση στην αγωνιστική ιστορία της Bugatti

Με το ταξίδι σχεδιασμού και εξατομίκευσης να έχει ολοκληρωθεί, οι πελάτες της Bolide αναχώρησαν από το Molsheim, που πλέον αποτελεί μέρος της σεβαστής ιστορίας της Bugatti στην πίστα, γνωρίζοντας ότι τα κατά παραγγελία αριστουργήματα της Bolide, η πρώτη και μοναδική σύγχρονη Bugatti που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την πίστα, είναι ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση. Η παραγωγή της Bolide θα ξεκινήσει στο ατελιέ του Molsheim το 2024.