Mini

[DRIVEN] Mini Cooper 5d: Το 5θυρο go-kart δρόμου

Η μοναδικότητα και ο έντονος οδηγικός ενθουσιασμός είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά θα λατρέψεις στο Mini Cooper 5d

Mini
[DRIVEN] Mini Cooper 5d: Το 5θυρο go-kart δρόμου
Συμπέρασμα
Το Mini Cooper 5d, είναι μία απο τις πλέον οδηγικά ενδιαφέρουσες entry level επιλογές στη κατηγορία των 5θυρων hatchback, κρατώντας τη συνταγή του go-kart feeling, αλλά φέρνοντας την πρακτικότητα και επιπλέον χώρο ενός 5θυρου αυτοκινήτου.
Value For Money
7
Οδική Συμπεριφορά & Επιδόσεις
7.5
Ασφάλεια
7.5
Τρεχούμενα Έξοδα
7
Εσωτερικό & Πρακτικότητα
6.5
Παράγοντας Απόλαυσης
8.5
Εσύ τι βαθμό του βάζεις;6 Ψήφοι
8.7
ΣΥΝ
Design & δυνατότητες εξατομίκευσης
Οδηγική συμπεριφορά
Εργονομία χρήσης συστήματος ψυχαγωγίας και λοιπών συστημάτων
Συνδυασμός οθόνης αφής & φυσικών κουμπιών
Απόκριση & συμπεριφορά κινητήρα-κιβωτίου
Κατανάλωση
Επιδόσεις
ΠΛΗΝ
Θόρυβος δρόμου σε κακό οδόστρωμα
Ορατότητα εμπρός κατά το παρκάρισμα
Χώρος για την είσοδο-έξοδο στα πίσω καθίσματα
Απουσία cruise control & εμπρός συστήματος παρκαρίσματος
7.3

Mini

Μετά το χρόνο που περάσαμε πριν λίγο καιρό με το εντυπωσιακό Mini John Cooper Works, δεν μπορούσαμε παρά να δούμε πόσο από το αγαπημένο kart feeling του hardcore 3θυρου Mini μπορεί να έχει κανείς στο πιο απλό αλλά και πιο πρακτικό, Mini Cooper 5d. Μερικές μέρες μαζί του, μας οδήγησαν στα εξής συμπεράσματα.

 

Αδιαμφισβήτητα Mini

Η σχεδίαση και το στυλ του Mini Cooper 5d είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σαγηνευτικά χαρακτηριστικά του. Με την εμβληματική και χαρακτηριστική σχεδιαστική γλώσσα του, αυτό το hatchback συνδυάζει αβίαστα ένα συμπαγές μέγεθος με μια σπορ εμφάνιση, καθιστώντας το εντυπωσιακό στο μάτι, όσο και στην οδήγηση.

Το Mini Cooper 5d διατηρεί τα κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία Mini που έχουν κάνει τη μάρκα τόσο αναγνωρίσιμη. Οι συμπαγείς αναλογίες και οι χαρακτηριστικές σχεδιαστικές γραμμές του, του δίνουν μια δυναμική και εντυπωσιακή όψη στο μάτι. Το στρογγυλεμένο σχήμα του αμαξώματος, σε συνδυασμό με την χαρακτηριστική “αιωρούμενη” οροφή, προσθέτει μια πινελιά παιχνιδιάρικου χαρακτήρα.

Η μπροστινή μάσκα του 5θυρου Mini Cooper είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, με μεγάλους και εκφραστικούς προβολείς που αποπνέουν μια αίσθηση ζωντάνιας. Η εξαγωνική μάσκα, διακοσμημένη με το λογότυπο Mini, προσθέτει μια πινελιά κομψότητας διατηρώντας τη νεανική γοητεία του αυτοκινήτου.

Προχωρώντας στα πλάγια, οι καθαρές και σμιλεμένες γραμμές του Mini Cooper 5d τονίζουν το αθλητικό του προφίλ. Οι έντονοι θόλοι των τροχών συμβάλλουν στην παιχνιδιάρικη και διαχρονική εμφάνισή του. Οι πίσω πόρτες, προσθέτουν  στην πρακτικότητα χωρίς να επηρεάζουν έντονα την ξεχωριστή σχεδιαστική γλώσσα του αυτοκινήτου, αν και προσωπικά μου κάθεται περίεργα στο μάτι.

Στο πίσω μέρος, το 5θυρο Mini Cooper συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την προσοχή του στη λεπτομέρεια. Τα χαρακτηριστικά πίσω φώτα, με το εμβληματικό μοτίβο Union Jack, δίνουν ένα νεύμα στη βρετανική κληρονομιά του αυτοκινήτου. Ο πίσω προφυλακτήρας τονίζει περαιτέρω τον σπορ χαρακτήρα του.

Το Mini Cooper 5d προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών διαμόρφωσης, επιτρέποντας στους αγοραστές να εξατομικεύσουν το αυτοκίνητό τους ώστε να ταιριάζει με το προσωπικό στυλ και τις προτιμήσεις τους. Από μια ποικιλία έντονων εξωτερικών χρωμάτων και επιλογών οροφής με αντίθεση μέχρι διαφορετικά σχέδια τροχών και πακέτα εξωτερικών σχεδιαστικών εκδόσεων, οι ιδιοκτήτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα Mini Cooper 5d που αντικατοπτρίζει πραγματικά την προσωπικότητά τους.

Συνολικά, η σχεδίαση και το στυλ του 5θυρου Mini Cooper συνδυάζουν επιτυχώς το συμπαγές μέγεθος με μια σπορ και ξεχωριστή εμφάνιση. Τα εμβληματικά σχεδιαστικά του στοιχεία, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η δυνατότητα προσαρμογής του αυτοκινήτου το καθιστούν ελκυστική επιλογή για όσους αναζητούν ένα hatchback που ξεχωρίζει από το πλήθος.

 

Μία γενναία έξτρα δόση εργονομίας

Το Mini Cooper 5d διαπρέπει στο να παρέχει ένα άνετο και ευέλικτο εσωτερικό, χάρη στην προσθήκη δύο επιπλέον θυρών. Αυτή η βελτίωση βελτιώνει σημαντικά την προσβασιμότητα και διευρύνει τη συνολική ευρυχωρία του αυτοκινήτου, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για οικογένειες ή άτομα που εκτιμούν την πρακτικότητα χωρίς συμβιβασμούς στο στυλ.

Με το Mini Cooper 5d, τόσο οι εμπρός όσο και οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν επιπλέον χώρο για το κεφάλι και τα πόδια. Η έξυπνη σχεδίαση και ο βελτιστοποιημένος εσωτερικός χώρος διασφαλίζουν ότι οι επιβάτες μπορούν να κάθονται άνετα, ακόμη και σε μεγαλύτερες διαδρομές. Είτε είστε οδηγός είτε επιβάτης, θα εκτιμήσετε τον γενναιόδωρο χώρο και την αίσθηση ευρυχωρίας μέσα στην καμπίνα.

Οι πίσω πόρτες του 5θυρου Mini Cooper διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο των επιβατών από το όχημα, ειδικά σε σύγκριση με το 3θυρο μοντέλο. Αυτή η διαφορά είναι ιδιαίτερα ευεργετική για οικογένειες με μικρά παιδιά ή για άτομα που έχουν συχνά επιβάτες στα πίσω καθίσματα.

Επιπλέον, η ευελιξία του 5θυρου Mini Cooper εκτείνεται πέρα από την άνεση των επιβατών. Οι πρόσθετες πόρτες ενισχύουν επίσης τις δυνατότητες μεταφοράς φορτίου του αυτοκινήτου. Το πίσω κάθισμα μπορεί να αναδιπλωθεί σε διάφορες διαμορφώσεις για να χωρέσει μεγαλύτερα αντικείμενα, καθιστώντας το πιο πρακτικό για τη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων ή αποσκευών. Η ευελιξία του εσωτερικού χώρου σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το Mini Cooper 5d στις ανάγκες σας, είτε πρόκειται για τις καθημερινές μετακινήσεις είτε για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο.

Το Mini Cooper 5d επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ συμπαγούς και ευρυχωρίας, προσφέροντας ένα ευέλικτο εσωτερικό που καλύπτει τις ανάγκες διαφορετικών τρόπων ζωής. Οι οικογένειες θα το βρουν ιδιαίτερα ελκυστικό, καθώς οι πρόσθετες πόρτες και ο αυξημένος χώρος παρέχουν την απαραίτητη άνεση και πρακτικότητα. Ωστόσο, ακόμη και άτομα ή ζευγάρια που αναζητούν ένα hatchback με επιπλέον χώρο για επιβάτες ή φορτίο θα βρουν το Mini Cooper 5d ως μια ελκυστική επιλογή.

Οι χώροι έχουν ουσιαστική σημασία. Εάν αναδιπλώσει κανείς τα διαιρούμενα κατά 60/40 πίσω καθίσματα θα έχει έως και 941 λίτρα αποθηκευτικού χώρου (σε διθέσια διάταξη) ώστε να μπορεί να πάρει μαζί του, οτιδήποτε χρειαστεί. Η πενταθέσια χωρητικότητα είναι 278 λίτρα, ενώ στη τριθέσια ο χώρος ανέρχεται στα 650 λίτρα.

Συνολικά, η ευρυχωρία και η ευελιξία του Mini Cooper 5d το καθιστούν μια ελκυστική επιλογή για όσους επιθυμούν ένα hatchback που προσφέρει άνεση και πρακτικότητα.

 

Το πιο οδηγοκεντρικό hatchback

Η οδηγική εμπειρία του Mini Cooper 5d είναι πραγματικά μοναδική και δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο από τα hatchback μοντέλα των ανταγωνιστών. Είτε οδηγεί κανείς μέσα στη πόλη, είτε σε έναν δρόμο με στροφές, είτε στον αυτοκινητόδρομο, το Mini Cooper 5d έχει το δικό του μοναδικό οδηγικό χαρακτήρα, συνδυάζοντας μία πολύ καλή ποιότητα κύλισης και ηχομόνωσης, με τον διασκεδαστικό οδηγικό χαρακτήρα που αγαπάμε στα Mini.

Η αίσθηση του τιμονιού, δεν απέχει τόσο από αυτή που είχε το σκληροπυρηνικό αδερφάκι του, το JCW. Η ανάρτηση εδώ είναι σαφώς προσαρμοσμένη σε μία πιο καθημερινή και φιλική προς την άνεση ρύθμιση, ωστόσο δεν χάνει την ικανότητα του να κινείται με εξαιρετικό τρόπο στις στροφές.

Εντός πόλης, το μόνο “φάουλ” που μπορώ να δώσω στο Mini Cooper 5d είναι η απουσία των εμπρός αισθητήρων στάθμευσης καθώς το εμπρός μέρος του θέλει μία έξτρα ματιά και προσοχή κατά τη στάθμευση σε στενές θέσεις, μιας και η ορατότητα δεν είναι και η καλύτερη. Στην οδήγηση, ο τρικύλινδρος 1500ρης Twin Power Turbo κινητήρας του, δίνει απλόχερα τη ροπή του ήδη από τις 1400 στροφές, και σε συνδυασμό με το 7 σχέσεων αυτόματο κιβώτιο, το Mini Cooper 5d κινείται με άνεση και ομαλότητα στους δρόμους της πόλης, ενώ η απόκριση στο γκάζι είναι αντίστοιχη ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα σχεδόν, ακόμα και στις αρκετά χαμηλές στροφές.

Σε έναν δρόμο με στροφές, το Mini Cooper 5d έρχεται στο στοιχείο του. Βάζοντας το κιβώτιο στο Sport ο 1500ρης Twin Power Turbo κινητήρας του μένει μόνιμα στο φάσμα απόδοσης της μέγιστης ροπής, επιτρέποντας στο Mini να βγαίνει από τις στροφές και να επιταχύνει με ρυθμό εξαιρετικό για τα δεδομένα της κατηγορίας. Όσο αφορά την ικανότητα του να στρίβει, τα λόγια περισσεύουν. Όποιος έχει οδηγήσει Mini, καταλαβαίνει τι εννοώ. Μπαίνει με χιλιόμετρα που σε κάνουν να αναρωτιέσαι πως γίνεται να στρίβει έτσι η βασική έκδοση, ενώ πολλές φορές βρίσκει κανείς τον εαυτό του να επιβραδύνει πολύ περισσότερο από ότι είναι απαραίτητο. Αν δεν έχετε οδηγήσει Mini σε στροφές, κάντε το. Η αίσθηση δεν μεταφέρετε με λόγια, είναι απλά εντυπωσιακή. Πόσο μάλλον για ένα hatchback, σε βασική έκδοση.

Στον αυτοκινητόδρομο, το Mini Cooper 5d κινείται αθόρυβα και πολιτισμένα. Η ύπαρξη πλαισίου στις πόρτες, σίγουρα βοηθά ένα κλίκ παραπάνω στην ηχομόνωση σε σχέση με το 3θυρο αδερφάκι του, ωστόσο το ένα μειονέκτημα που είχαμε συναντήσει και σε εκείνο ήταν η κάπως έντονη εισχώρηση του θορύβου από το δρόμο, όταν η άσφαλτος είναι κακή. Είναι λίγο περισσότερη από τον ανταγωνισμό, αλλά σε γενικές γραμμές είναι υποφερτή, μίας και τόσο χάλια οδόστρωμα ευτυχώς δεν συναντάμε πλέον τόσο συχνά όσο παλιότερα.

 

Κινητήρας & Κιβώτιο : Συνδυασμοί για κάθε απαίτηση

Το Mini Cooper 5d προσφέρει μια σειρά επιλογών κινητήρα, καθεμία από τις οποίες προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό απόδοσης και απόδοσης. Η βασική επιλογή κινητήρα για το Mini Cooper 5d είναι ο υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας 1,5 λίτρων, που είχαμε στο αυτοκίνητο της δοκιμής, ο οποίος προσφέρεται τόσο με ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, όσο και με ένα αυτόματο 7 σχέσεων. Παρά τον μικρό κυβισμό του, αυτός ο κινητήρας προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να αναπτύξει γρήγορα ταχύτητα όταν χρειάζεται. Η απόδοση της ισχύος του κινητήρα είναι ομαλή και σταθερή, καθιστώντας τον απολαυστικό για την καθημερινή οδήγηση. Για όσους αναζητούν ακόμη περισσότερη ισχύ, η 5θυρη έκδοση Mini Cooper S είναι εξοπλισμένη με έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων. Αυτός ο κινητήρας προσφέρει αξιοσημείωτη αύξηση στην απόδοση σε σύγκριση με τον βασικό κινητήρα. Προσφέρει περισσότερο νεύρο και μία πιο ζωηρή οδηγική εμπειρία, καθιστώντας το κατάλληλο για όσους εκτιμούν μια πιο δυναμική και συναρπαστική οδήγηση.

Τα 5θυρα μοντέλα Mini Cooper έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν ισορροπία μεταξύ απόδοσης και κατανάλωσης καυσίμου. Παρά τη ζωηρή φύση τους, ο ο Twin Power Turbo τρικύλινδρος κινητήρας 1,5 λίτρων του Mini της δοκιμής, έδειξε κατανάλωση μέχρι και 5 λίτρα / 100 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο, ενώ ο μέσος όρος ήταν περίπου στα 6 με 6,5 λίτρα στη διάρκεια της δοκιμής, με 9 να είναι το μέγιστο που είδαμε σε κατανάλωση, μόνο όταν πραγματικά του ζητήσαμε να δώσει ότι έχει. Ακόμα και έτσι, θεωρώ ότι η κατανάλωση παραμένει εντός λογικών ορίων και είναι απόλυτα αποδεκτή.

Όσο αφορά το αυτόματο κιβώτιο του Mini Cooper 5d, όπως και το αντίστοιχο του JCW, είναι εξαιρετικά ομαλό με τις αλλαγές, κάνοντας τες γρήγορα και έχοντας εξαιρετική απόκριση και προσαρμοστικότητα στο οδηγικό στυλ, έχοντας πάντα την σωστή ταχύτητα τη σωστή στιγμή.

Συνολικά, το 5θυρο Mini Cooper προσφέρει μια σειρά επιλογών κινητήρα που επιτυγχάνουν μια ισορροπία μεταξύ απόδοσης και απόδοσης. Είτε επιλέξετε τον βασικό κινητήρα στο Mini Cooper 5d, το Mini Cooper S 5d, πιστεύω ότι θα καλύψουν απόλυτα την εκάστοτε ανάγκη, προσφέροντας μία ισορροπημένη οδηγική εμπειρία μεταξύ επιδόσεων και κατανάλωσης.

 

Καμπίνα επιβατών : Premium αίσθηση, με λειτουργικό και πρακτικό χαρακτήρα

Το εσωτερικό του 5θυρου Mini Cooper έχει σχεδιαστεί με έμφαση τόσο στην άνεση όσο και στην ποιότητα, παρέχοντας στους επιβάτες ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον. Από υποστηρικτικά καθίσματα μέχρι υλικά υψηλής ποιότητας και προσοχή στη λεπτομέρεια, η καμπίνα προσφέρει μια κορυφαία αίσθηση που βελτιώνει τη συνολική οδηγική εμπειρία.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που συμβάλλουν στην εσωτερική άνεση του 5θυρου Mini Cooper είναι τα υποστηρικτικά του καθίσματα. Τα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν εξαιρετική άνεση, ακόμη και σε μεγάλα ταξίδια. Προσφέρουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ άνεσης και υποστήριξης, διασφαλίζοντας ότι τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν μια άνετη εμπειρία, ανεξαρτήτως της απόστασης που διανύουν.

Η χρήση υλικών υψηλής ποιότητας είναι εμφανής σε όλο το εσωτερικό του 5θυρου Mini Cooper. Οι απαλές επιφάνειες, οι premium επιλογές ταπετσαριών και οι καλόγουστες λεπτομέρειες διακόσμησης δημιουργούν μια πολυτελή ατμόσφαιρα. Ο συνδυασμός ανάγλυφης επιφάνειας, γυαλιστερού φινιρίσματος και στοιχείων με αντίθεση προσθέτει στη συνολική αισθητική γοητεία της καμπίνας. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι ιδιαίτερα αισθητή στην εφαρμογή και το φινίρισμα των εσωτερικών εξαρτημάτων, συμβάλλοντας στην αίσθηση ποιότητας και στιβαρής συναρμογής, προσθέτοντας στην premium αίσθηση του Mini.

Η εργονομική διάταξη του εσωτερικού 5θυρου Mini Cooper ενισχύει τόσο την άνεση όσο και τη χρηστικότητα. Τα χειριστήρια και οι διακόπτες είναι καλά τοποθετημένα και εύχρηστα, επιτρέποντας στον οδηγό να τα χειρίζεται με ευκολία και ελάχιστη απόσπαση της προσοχής. Ο πίνακας οργάνων και το σύστημα ψυχαγωγίας τοποθετούνται συνήθως εντός του άμεσου οπτικού πεδίου του οδηγού, εξασφαλίζοντας γρήγορη πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες και λειτουργίες.

 

Όσον αφορά την πρακτικότητα, το 5θυρο Mini Cooper προσφέρει καλοσχεδιασμένους αποθηκευτικούς χώρους και βολικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν σαποθηκευτικοί χώροι σε κάθε πόρτα οι οποίοι χωράνε αρκετά πράγματα, ποτηροθήκες για όλους τους επιβάτες και σε πρακτικό σημείο και “τσέπες” στις πόρτες στρατηγικά τοποθετημένες σε όλη την καμπίνα, επιτρέποντας την οργάνωση και την εύκολη πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά αντικείμενα. Η συμπερίληψη προσεγμένων χαρακτηριστικών, όπως το κεντρικό υποβραχιόνιο, οι θύρες USB και η ενσωμάτωση smartphone ενισχύουν περαιτέρω τη συνολική άνεση και λειτουργικότητα του εσωτερικού.

 

 

Επιπλέον, το Mini Cooper 5d δίνει προσοχή στην ελαχιστοποίηση των επιπέδων εσωτερικού θορύβου. Η επαρκής ηχομόνωση, σε συνδυασμό με την αεροδυναμική σχεδίαση του αυτοκινήτου, συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο ήσυχου περιβάλλοντος καμπίνας. Αυτό επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν μια πιο γαλήνια οδήγηση, χωρίς υπερβολικό θόρυβο από το δρόμο ή τον κινητήρα.

Συνολικά, το εσωτερικό του 5θυρου Mini Cooper προσφέρει ένα συνδυασμό άνεσης, ποιότητας και προσοχής στη λεπτομέρεια. Τα υποστηρικτικά καθίσματα, τα υλικά υψηλής ποιότητας, η εργονομική διάταξη και οι προσεγμένες λύσεις αποθήκευσης συμβάλλουν σε μια κορυφαία και απολαυστική οδηγική εμπειρία. Είτε πρόκειται για μια σύντομη μετακίνηση είτε για ένα μακρύ ταξίδι, το εσωτερικό του 5θυρου Mini Cooper έχει σχεδιαστεί για να παρέχει άνεση και ευκολία τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες.

 

All in all

Συνοπτικά, το Mini Cooper 5d είναι μια ξεχωριστή επιλογή στην κατηγορία hatchback, προσφέροντας ένα συναρπαστικό πακέτο σχεδίασης, ευρυχωρίας, οδηγικής εμπειρίας, απόδοσης κινητήρα και εσωτερικής άνεσης. Η προσθήκη δύο επιπλέον θυρών ενισχύει την πρακτικότητα, παρέχοντας άφθονο χώρο για το κεφάλι και τα πόδια τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω επιβάτες.

Η εμπειρία οδήγησης του Mini Cooper 5d δεν είναι τίποτα λιγότερο από εντυπωσιακή. Ο τρικύλινδρος κινητήρας 1,5 λίτρων, τον οποίο δοκιμάσαμε, προσφέρει ομαλή και ζωηρή απόδοση, με το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων να παρέχει γρήγορες και απρόσκοπτες αλλαγές.

Μέσα στην καμπίνα, το Mini Cooper 5d προσφέρει ένα άνετο και υψηλής ποιότητας εσωτερικό. Τα υποστηρικτικά καθίσματα εξασφαλίζουν μια ευχάριστη οδηγική εμπειρία, ενώ η χρήση premium υλικών και η προσοχή στη λεπτομέρεια δημιουργούν μια premium ατμόσφαιρα. Η εργονομική διάταξη και οι προσεγμένες λύσεις αποθήκευσης προσθέτουν στη συνολική άνεση και λειτουργικότητα της καμπίνας.

Επιπλέον, το 5θυρο Mini Cooper εντυπωσιάζει με την αποδοτική κατανάλωση καυσίμου, επιτυγχάνοντας ισορροπία μεταξύ απόδοσης και απόδοσης. Ενώ δοκιμάσατε τον κινητήρα 1,5 λίτρων, αξίζει να σημειωθεί ότι διατίθενται εκδόσεις κινητήρων υψηλότερης απόδοσης για όσους αναζητούν ακόμη περισσότερη ισχύ και χαρά.

All in all, το Mini Cooper 5d είναι μια ξεχωριστή επιλογή για άτομα και οικογένειες που αναζητούν ένα κομψό και πρακτικό hatchback. Με την εμβληματική σχεδίαση, τη συναρπαστική οδηγική εμπειρία, το άνετο εσωτερικό και τις αποδοτικές επιλογές κινητήρα, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων.