Πρεμιέρα για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Mini στην Αυτοκίνηση

Φέτος, συμπληρώνονται 60 χρόνια από τότε που ο Σερ Άλεκ Ισιγόνης δημιουργούσε το πρώτο Mini, ένα μοντέλο που θα έγραφε ιστορία και θα άλλαζε, εν πολλοίς, την πορεία της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Σε αυτή την επέτειο, η μάρκα -σήμερα μέλος του BMW Group- η οποία είναι συνυφασμένη με τη διασκεδαστική οδήγηση, τη go – kart αίσθηση, τη χαρακτηριστική σχεδίαση και το εξατομικευμένο στυλ φέρνει στο ελληνικό έδαφος ένα μοντέλο που αλλάζει ξανά την ιστορία της.  

Στη φετινή έκθεση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019» που πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στο Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού, από τις 9 – 17 Νοεμβρίου, η βρετανική μάρκα θα παρουσιάσει την μεγάλη γκάμα μοντέλων της στο εντυπωσιακό stand (Νο. 16), που θα βασίζεται σχεδιαστικά στη μοναδική και μοντέρνα φιλοσοφία της. Εκεί, πανελλήνια πρεμιέρα θα πραγματοποιήσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE, που σηματοδοτεί μία νέα μορφή αστικής μετακίνησης, στην οποία οι οδηγοί θα μπορούν να απολαμβάνουν οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων, με την χαρακτηριστική αίσθηση go-kart.

Στο corner των υβριδικών οχημάτων, θα βρίσκεται το ήδη επιτυχημένο ΜINI   Cooper   S   E   Countryman   ALL4. Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της ΜΙΝΙ, που χάραξε την πορεία για γνήσια ηλεκτρική, διασκεδαστική οδήγηση, γίνεται ακόμη πιο αποδοτικό με αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία κατά 30%.

Το περιπετειώδες MINI Countryman, που προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα άνεσης, λειτουργικότητας και σπορ οδηγικής αίσθησης ΜΙΝΙ στην πολυτελή SAV κατηγορία, θα βρίσκεται επίσης εκεί για τους λάτρεις των εξορμήσεων και των περιπετειών.

Κάθε μοντέλο της MINI αναγνωρίζει την αξία της πρώτης εντύπωσης και το νέο MINI Clubman το αποδεικνύει έμπρακτα. Με ξεχωριστή σχεδίαση και μοναδική πρακτικότητα με 6 πόρτες, το νέο μοντέλο που θα βρίσκεται στο stand της ΜΙΝΙ, ταιριάζει σε κάθε σύγχρονο άνθρωπο της πόλης, που επιδιώκει να ζει νέες εμπειρίες, να εμπνέεται από καθετί νέο, να δημιουργεί και να εξελίσσεται καθημερινά.

Έντονη αίσθηση και αυξημένα επίπεδα αδρεναλίνης αναμένεται να προκαλέσει το νέο MINI   John   Cooper   Works   Clubman που θα παρουσιαστεί επίσης για πρώτη φορά. Ένα από τα ισχυρότερα μοντέλα ΜΙΝΙ στη μακρόχρονη ιστορία της μάρκας διατίθεται τώρα με νέο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα που αποδίδει 306 hp και υπόσχεται νέες εξαιρετικές επιδόσεις με σύστημα τετρακίνησης ALL4.

Εξήντα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος μετά το λανσάρισμα του πρώτου μικρού Βρετανικού αυτοκινήτου που έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο χάρη σε μοναδικά προϊοντικά χαρακτηριστικά, όπως η αίσθηση go-kart και η δημιουργική αξιοποίηση χώρου.

Θέλοντας να σηματοδοτήσει αυτή την εμβληματική επέτειο, η ΜΙΝΙ παρουσιάζει ένα μοντέλο υψηλής αισθητικής που υπογραμμίζει αφενός τις Βρετανικές ρίζες, αφετέρου τον ευέλικτο χαρακτήρα της. Με ιδιαίτερα στοιχεία σχεδίασης και εξοπλισμού, η έκδοση MINI 60 Years υπογραμμίζει τον σπορ χαρακτήρα της μάρκας. Η ειδική έκδοση διατίθεται για το τρίθυρο και το πεντάθυρο MINI, με τέσσερις εκδόσεις κινητήρων για το καθένα και θα βρίσκεται στο stand της ΜΙΝΙ για να το ανακαλύψουν οι φίλοι της μάρκας.