Η Mazda ξεκινά αναπαλαίωση στα ΜΧ-5 πρώτης γενιάς

Αν ο πλανήτης των petrolheads εκτιμά δεόντως τα ΜΧ-5 ΝΑ, γιατί να μην το κάνει η Mazda; Η ιαπωνική εταιρεία, ανακοίνωσε ότι θα τρέξει ένα πρόγραμμα εργοστασιακής αναπαλαίωσης για τα ΜΧ-5 πρώτης γενιάς. Αν και προς το παρόν το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία, θεωρείται πολύ πιθανό η δυνατότητα αναπαλαίωσης των, κλασσικών πια, roadster της Mazda να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.
Ούτως ή άλλως, το πρόγραμμα, το οποίο αφορά αναπαλαίωση με αυθεντικά, ολοκαίνουρια ανταλλακτικά της Mazda από τους μηχανικούς της, βρίσκεται σε “βρεφικό” στάδιο. Γιατί, μπορεί στην Ιαπωνία οι κάτοχοι των ΜΧ-5 ΝΑ να μπορούν να ξεκινήσουν την αναπαλαίωση καθοδηγώντας τους μηχανικούς, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, όμως η Mazda ετοιμάζει εκπλήξεις για τους φίλους της.
Για παράδειγμα, η εταιρεία της Χιροσίμα αποκάλυψε τα πλάνα της να αρχίσει να προσφέρει αυθεντικά ανταλλακτικά για τα ΜΧ-5 πρώτης γενιάς, τα οποία, αναλόγως της ζήτησης, θα εξαχθούν και προς τη… δική μας μεριά. Σε πρώτη φάση, η Mazda θα προσφέρει για τους κατόχους ΜΧ-5 Miata NA τη μαλακή οροφή, τιμόνι Nardi και μοχλό ταχυτήτων, καθώς και τα νέα ελαστικά Bridgestone SF-325. Με τον καιρό, η Mazda θα προσφέρει και άλλα ανταλλακτικά για αναπαλαίωση των ΜΧ-5, ώστε τα παλιά Miata, να ξαναγίνουν καινούρια