Ο Ιαβέρης Junior επιστρέφει στο Acropolis!

Ο Ιαβέρης Junior επιστρέφει στο Ράλλυ Ακρόπολις!

Μετά από απουσία 10 ετών, ο «Ιαβέρης Junior» επιστρέφει στην αγωνιστική δράση συμμετέχοντας στο Seajets Ράλλυ Ακρόπολις 2016, στο οποίο θα μοιραστεί με τον Σπύρο Κολτσίδα ένα Mitsubishi Lancer EVO IX, έχοντας την χορηγική υποστήριξη των εταιρειών Cosmote, Nobacco και Valvoline!

Με μια λιτή αλλά γεμάτη συναίσθημα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κρυονέρι Αττικής την Πέμπτη 21 Απριλίου, ο “Ιαβέρης Junior” γνωστοποίησε στα ΜΜΕ την επερχόμενη συμμετοχή του στο Seajets Ράλλυ Ακρόπολις 2016!

Το όνομα “Ιαβέρης” είναι συνδεδεμένο στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου με το Ράλλυ Ακρόπολις για περισσότερες από 4 δεκαετίες, χάρη στη συμμετοχή και τις κορυφαίες επιδόσεις που σημείωνε ο “Ιαβέρης”, κατά κόσμον Τάσος Μαρκουΐζος, στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Η ιστορία συνεχίζεται και παρά τις δυσκολίες, προσωπικές και αγωνιστικές, στην εκκίνηση του Seajets Ράλλυ Ακρόπολις 2016 θα βρεθεί ο «Ιαβέρης Junior», κατά κόσμον Κωνσταντίνος Μαρκουΐζος, στην επιστροφή στους αγώνες μετά από μία δεκαετία.

Ο «Ιαβέρης Junior», θα επανέλθει στο αγωνιστικό προσκήνιο συμμετέχοντας στο Seajets Ράλλυ Ακρόπολις 2016, που θα διεξαχθεί στις 6-8 Μαΐου με επίκεντρο την Λαμία. Δίπλα στον Πρωταθλητή της κατηγορίας F3 για τις χρονιές 2002, 2003, 2004 και 2005 θα βρεθεί ο Σπύρος Κολτσίδας, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί επιτυχώς και στο παρελθόν, κατακτώντας τον τίτλο του 2005. Το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιήσει το πλήρωμα, θα είναι ένα Mitsubishi Lancer EVO IX, που προετοιμάζει η “Sotirhos Motorsport”, αγωνιστική ομάδα της οποίας επικεφαλής είναι ο Λευτέρης Σωτήρχος. Η συμμετοχή του “Ιαβέρη Junior” στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως σημαδιακή, αφού το επίκεντρο του Εθνικού μας αγώνα επιστρέφει φέτος, επίσης μετά από απουσία 10 ετών, στη Λαμία Φθιώτιδας όπου έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία κατά το παρελθόν.

Το Seajets Ράλλυ Ακρόπολις 2016 έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού πέραν του κύρους του ως αγώνας, αποτελεί τον 3ο γύρο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC) που χαίρει ιδιαίτερης κάλυψης και προβολής χάρη στην παρουσία του Eurosport. Ταυτόχρονα, αποτελεί τον 2ο και 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με την κάθε αγωνιστική ημέρα να προσμετρά ξεχωριστά, σε επίπεδο βαθμολογίας, στο θεσμό. Οι «Ιαβέρης Junior»-Σπύρος Κολτσίδας, θα βρίσκονται στην κατάταξη του αγώνα στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, διεκδικώντας τη διάκριση απέναντι στους κορυφαίους Ευρωπαίους οδηγούς στην κατηγορία ERC2, δηλαδή για αυτοκίνητα της Κατηγορίας Ν, όπως τη γνωρίζαμε κατά το παρελθόν.

Το πνεύμα νικητή που ανέκαθεν χαρακτήριζε τον Κωνσταντίνο, αποτέλεσε το έναυσμα για αυτή τη συμμετοχή, καθώς η καθημερινή μάχη που δίνει με την ασθένειά του, καθώς είναι νεφροπαθής τελικού σταδίου και η πεποίθηση πως μπορεί, χάρη και στην παλαιότερη συμμετοχή του στους αγώνες, να υπερνικήσει κάθε εμπόδιο, μεγαλύτερης ή μικρότερης δυσκολίας, τον έκαναν να κυνηγήσει μέχρι τέλους το όνειρό του, που ήταν η επιστροφή στο αγωνιστικό μπάκετ και η συμμετοχή σε έναν κορυφαίο αγώνα, όπως το Ράλλυ Ακρόπολις.

Η εκκίνηση του Seajets Ράλλυ Ακρόπολις 2016 θα γίνει την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 18:00, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και ο αγώνας θα περιλαμβάνει δύο αγωνιστικές ημέρες και 12 ειδικές διαδρομές, που θα διεξαχθούν στις 7 και 8 Μαΐου αντίστοιχο, με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. 

Πέραν των Χορηγών που προαναφέρθηκαν, σημειώνεται πως το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με ελαστικά Pirelli, ενώ ο αγωνιστικός εξοπλισμός του πληρώματος παρέχεται από την Racing Star. 

Ο «Ιαβέρης Junior» δήλωσε:

“Η συμμετοχή στο Seajets Ράλλυ Ακρόπολις 2016 ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η πρόσφατη περιπέτεια της υγείας μου, που συνεχίζεται, με έκανε να αναθεωρήσω την οπτική μου σε πολλά, μεταξύ των οποίων ήταν και η προσέγγισή μου στο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπου βρίσκομαι από πολύ νεαρή ηλικία. Στο αγωνιστικό κομμάτι, στόχος μας με τον Σπύρο είναι να εξοικειωθούμε με το αυτοκίνητο και μετά από κάθε ειδική διαδρομή να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας, με στόχο τον τερματισμό. Η πρώτη μου επαφή με αυτοκίνητο ήταν εξαιρετική, αφού η ομάδα του Λευτέρη Σωτήρχου έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο στήσιμο και μέχρι τον αγώνα θα κάνουμε ακόμη 100 χιλιόμετρα δοκιμών. Ευχαριστώ πολύ τους Χορηγούς μας Cosmote, Valvoline και Nobacco δίχως την συμβολή των οποίων η επιστροφή μου στους αγώνες δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Ραντεβού στη Λαμία, στις 6-8 Μαΐου.”

ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ 

ΟΔΗΓΟΣ

 «Ιαβέρης Junior» – Κωνσταντίνος Μαρκουίζος

Ημερομηνία Γέννησης: 11/8/1975

Πρώτος Αγώνας: 1995

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

1998: Fiat Cinquecento Trofeo, Τιτλούχος Γενικής και Νέων οδηγών

1999: 3ος κλάσης Α/5 και 26ος Γενικής Κατάταξης στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, με Fiat Seicento Kit Car

2000: Ενιαίο Πρωτάθλημα Seat, 1ος Νέος οδηγός

2002-2005: Επίσημος οδηγός της Fiat Auto Hellas, Πρωταθλητής Ελλάδος F3 με Fiat Punto Kit Car και Fiat Punto Super 1600

2002: 2ος στο Πρωτάθλημα Ελλάδος

2004: 2ος στο Πρωτάθλημα Ελλάδος 

ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ 

Σπύρος Κολτσίδας

Ημερομηνία Γέννησης: 15/07/1967

Πρώτος αγώνας: 1995

Οδηγοί: “Ιαβέρης”, Άρης Βωβός, “Ιαβέρης Junior”, “Ιαβέρης Άρης”, Στέφανος Καμιτσάκης

Συνοδηγός του “Ιαβέρη Junior”: Από το 1998

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

2000: Ράλλυ Ακρόπολις, με Toyota Corolla WRC και οδηγό τον Άρη Βωβό, σημειώνοντας 5ο και 6ο χρόνο Γενικής, προτού εγκαταλείψουν

2005-2006: Πρωταθλητής Συνοδηγός F3, με οδηγούς τους “Ιαβέρης Junior” και “Ιαβέρης Άρης”