Η INFINITI μας δείχνει το μέλλον των SUV

Έχεις σκεφτεί, άραγε, πώς θα είναι το μέλλον των αυτοκινήτων; Ρητορικό το ερώτημα. Η INFINITI το ξέρει και γι’ αυτό, το QX Inspiration concept, αποτελεί την “απεικόνιση” ενός ηλεκτροκίνητου μοντέλου της για το μέλλον, συνδυάζοντας ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς, με το πλαίσιο ενός SUV και εισάγοντας μια νέα γλώσσα σχεδιασμού της INFINITI,  για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το  INFINITI QX Inspiration είναι ένα μεσαίου μεγέθους πρωτότυπο SUV, που ενσαρκώνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της  μάρκας.  Για την INFINITI, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το φυσικό επόμενο βήμα, έχοντας δείξει καινοτομίες τόσο σε τεχνολογία, όσο και σε κινητήρια σύνολα.

Αυτή η σχεδιαστική μελέτη, δίνει μια γεύση από το πλάνο της μάρκας για τη διάθεση μια σειράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων υψηλών επιδόσεων, που υπόσχονται συναρπαστική  οδήγηση και αυτοπεποίθηση στην εμβέλεια. Η μελλοντική γκάμα της INFINITI, θα αποτελείται από μια σειρά ηλεκτροκίνητων, e-POWER και υψηλής απόδοσης υβριδικών οχημάτων.

Το QX Inspiration concept, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το σχεδιασμό στην INFINITI, που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία και με μια σχεδιαστική γλώσσα που αναδυκνείει τη δύναμη και τον χαρακτήρα των ηλεκτροκινητήρων. Το νέο πρωτότυπο θέτει ένα άμεσο προηγούμενο για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρείας, απεικονίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι νέες αρχιτεκτονικές και τεχνολογίες, επηρεάζουν το σύγχρονο σχεδιασμό της INFINITI.

Επίσης, βασίζεται στην ιαπωνική χωροταξική αντίληψη του “Ma”, αποδεικνύοντας πως οι ανοιχτοί χώροι μεταξύ των γραμμών δημιουργούν ένταση και προσδοκίες.

Χωρίς την ανάγκη για μια μεγάλη μπροστινή γρίλια για την ψύξη ενός κινητήρα, το QX Inspiration concept, διατηρεί, παρόλα αυτά, εκείνα τα σχήματα που θα υπήρχαν για την εισαγωγή του αέρα. Οι λεπτές επιφάνειες που αντικαθιστούν τη γρίλια,  διαθέτουν ένα φωτισμένο λογότυπο της INFINITI, περικλειόμενο από κανάλια που εκτρέπουν αέρα πάνω και γύρω από το σώμα του αμαξώματος.

Μια πιο προσεκτική ματιά στις λωρίδες των λεπτών προβολέων αποκαλύπτει σχέδια, χαραγμένα με λέιζερ, με μια ιδιαίτερη τεχνική που “αντηχεί” σε όλο το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο μοτίβο, αποτυπώνεται και στην λεπτή λωρίδα φωτισμού, σε σχήμα πτερυγίου,  που εκτείνεται στην πίσω πόρτα, προσθέτοντας μια καθαρή σχεδιαστική γραμμή στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου.

Τοποθετημένοι εντός θόλων επενδεδυμένων με αντίθετου χρωματισμού (σε σχέση με το αμάξωμα) μαύρο προστατευτικό υλικό, φιλοξενούνται οι τροχοί  22 ιντσών που έχουν παρόμοιο αεροδυναμικό σχεδιασμό με το υπόλοιπο αμάξωμα, για την εκτροπή του αέρα κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου.

Tο ιαπωνικό DNA χαρακτηρίζει και το χειροποίητο εσωτερικό του QX Inspiration, που είναι φτιαγμένο με παραδοσιακές τεχνικές και με επιλογή υλικών εμπνευσμένων  από την ιαπωνική αισθητική. Η ανάπτυξη νέων πλατφορμών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, επιτρέπει τη δημιουργία ευρύχωρων εσωτερικών χώρων, με επηρεασμό από την omotenashi, την ιαπωνική προσέγγιση της φιλοξενίας.

Η καμπίνα ενσωματώνει τεχνολογίες που διαμορφώνουν ένα φιλόξενο περιβάλλον, υποστηρίζοντας τον οδηγό και συνδέοντας τους επιβαίνοντες με τον υπόλοιπο κόσμο.

“Το INFINITI QX Inspiration σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας γενιάς αυτοκινήτων για την  INFINITI, αποτελώντας ένα άμεσο σχέδιο για το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα της μάρκας. Με βάση μια νέα, αποκλειστική αρχιτεκτονική ηλεκτροκίνητων οχημάτων και εμπνευσμένη από το Ιαπωνικό DNA της INFINITI, το πρωτότυπο SUV προοιωνίζει τη δημιουργία μιας γκάμας μοντέλων που θα προσφέρουν υψηλή απόδοση, εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων και αυτοπεποίθηση στην εμβέλεια οδήγησης,”, σχολιάζει ο Πρόεδρος της INFINITI Motor Company Ltd, Christian Meunier.

Στιγμιότυπα από τον συναρπαστικό σχεδιασμό τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, μπορείς να δείς εδώ:

Αλλά και εδώ: