Audi

Η Audi Sport GmbH, έγινε 40

Στις 10 Οκτωβρίου συμπληρώσαμε 40 χρόνια από την ίδρυση της Audi Sport GmbH, γνωστής προηγουμένως ως quattro GmbH

Audi

Στις 10 Οκτωβρίου συμπληρώσαμε 40 χρόνια από την ίδρυση της Audi Sport GmbH, γνωστής προηγουμένως ως quattro GmbH. Η Audi ξεκίνησε τους εορτασμούς για την επέτειο κατά τη διάρκεια των 24 ωρών του Nürburgring και μιας έκθεσης στην τοποθεσία Neckarsulm νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι. Μια αποκλειστική συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 14 Οκτωβρίου στο Audi Forum Neckarsulm, προσφέροντας μια βαθιά κατάδυση στην 40χρονη πορεία αυτού του τμήματος υψηλών επιδόσεων.

Ιδρύθηκε το 1983 ως quattro GmbH και μετονομάστηκε σε Audi Sport GmbH το 2016. Ως 100% θυγατρική της AUDI AG, ενισχύει πλέον σημαντικά τη σπορ και ελίτ φήμη της μάρκας. Ο Rolf Michl, διευθύνων σύμβουλος της Audi Sport GmbH, σημείωσε: “Η αναδρομή στα τελευταία 40 χρόνια μας γεμίζει υπερηφάνεια. Φιλοδοξία μας είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω την παρουσία μας. Στόχος μας είναι να διαφοροποιήσουμε τη γκάμα των μοντέλων και των υπηρεσιών μας σε συνεργασία με την AUDI AG. Τα πρόσφατα επιτεύγματα των πωλήσεών μας υπογραμμίζουν τις φιλοδοξίες μας”.

 

Άμεση επαφή με τους λάτρεις και τους υποστηρικτές

Στις 14 Οκτωβρίου 2023, μια αποκλειστική εκδήλωση περιμένει το κοινό στο Audi Forum Neckarsulm. Από τις 11 π.μ., τόσο η Audi Sport GmbH όσο και η AUDI AG θα είναι ανοιχτά προσβάσιμες στο χώρο του Neckarsulm. Η κορυφαία εκδήλωση αυτής της επετείου έχει ως στόχο να προσφέρει εμπεριστατωμένες πληροφορίες στους προστάτες και τους λάτρεις, εδραιώνοντας περαιτέρω τη σύνδεσή τους.

Βετεράνοι από την ομάδα Audi Sport, συμπεριλαμβανομένων των Steffen Bamberger και Wolfgang Schanz, θα μοιραστούν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη του μοντέλου και την κατασκευή του οχήματος. Η συνεχιζόμενη έκθεση με τίτλο “40 χρόνια Audi Sport GmbH – όπου το πάθος συναντά την απόδοση” από τα μέσα Ιουνίου προσφέρει επιπλέον πληροφορίες. Οι παρευρισκόμενοι μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αποκλειστικές ξεναγήσεις στη γειτονική μονάδα παραγωγής Böllinger Höfe, που αποτελεί μέρος του εργοστασίου Neckarsulm. Εδώ, η Audi Sport GmbH κατασκευάζει το Audi RS e-tron GT1 και το Audi R8, συνδυάζοντας την τεχνολογία αιχμής με την παραδοσιακή δεξιοτεχνία.

Θα παρουσιαστούν διάφορα εμβληματικά και σύγχρονα μοντέλα από την εκτεταμένη συλλογή της Audi Sport GmbH. Ένα ξεχωριστό έκθεμα είναι το πρωτότυπο Audi S1 e-tron quattro Hoonitron του 2022. Αυτό το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο αποτίει φόρο τιμής στο αρχικό quattro από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Επιπλέον, οι διάσημοι οδηγοί αγώνων Audi Sport, Rinaldo “Dindo” Capello και Luca Engstler, θα είναι διαθέσιμοι για συζητήσεις επί σκηνής, αυτόγραφα και συνομιλίες με τους θαυμαστές.

 

 

Γιορτές εν μέσω μεγάλων εκδηλώσεων

Οι εορτασμοί για την 40ή επέτειο της Audi Sport GmbH ξεκίνησαν τον Μάιο, προσελκύοντας περίπου 235.000 οπαδούς στις 24 ώρες του Nürburgring. Τα αυτοκίνητα Audi R8 LMS, στολισμένα με εμβληματικά σχέδια, αποτέλεσαν σημαντικό πόλο έλξης. Τα σχέδια αυτά αντλούσαν έμπνευση από τα ιστορικά αγωνιστικά χρώματα της Audi και τα χρώματα ράλι.

Έξι εβδομάδες μετά την εκδήλωση του Nürburgring, η Audi παρουσίασε νέα σχέδια στολισμού στις 24 ώρες του Spa 2023 με θέμα “Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον”. Τα αυτοκίνητα R8 LMS κυριάρχησαν επίσης στις πίστες του Βελγίου, εξασφαλίζοντας το αξιοσέβαστο τρόπαιο “Coupe du Roi”. Στις 8 Ιουλίου, στην Οικογενειακή Ημέρα Böllinger Höfe χιλιάδες άνθρωποι βίωσαν τη δυναμική ουσία της Audi Sport GmbH, με δραστηριότητες όπως βόλτες με το Audi R8 LMS.

 

Οι θρίαμβοι των πωλήσεων χάρη σε μια προσέγγιση ενός μοντέλου που προσανατολίζεται προς το μέλλον

Το Audi RS e-tron GT ice race edition, που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, αποτελεί την τρέχουσα κορυφή της γκάμας των μοντέλων. Αυτή η περιορισμένη έκδοση, με ανώτατο όριο τις 99 μονάδες, αναδεικνύει μια νέα προσέγγιση στον εξατομικευμένο σχεδιασμό. Μαζί με άλλα 15 μοντέλα υψηλών επιδόσεων, το RS e-tron GT ενσαρκώνει τις εκτεταμένες προσφορές που προκύπτουν από την πιο εκτεταμένη καμπάνια μοντέλων της Audi Sport GmbH, η οποία ξεκίνησε το 2019.

Η πορεία των πωλήσεων επιβεβαιώνει τη στρατηγική της Audi Sport GmbH. Μετά το 2021, η εταιρεία σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ πωλήσεων το 2022, πουλώντας 45.515 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 15,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Πέρα από την κατασκευή μοντέλων υψηλών επιδόσεων, η Audi Sport GmbH δραστηριοποιείται στην προσαρμογή οχημάτων, στις συλλογές lifestyle και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Από την ίδρυσή της ως quattro GmbH, πρωτοποριακά μοντέλα όπως το Audi RS 6 Avant, μοναδικές προτάσεις όπως ένα παιδικό κάμπριο Audi, την ευέλικτη τοποθεσία παραγωγής Böllinger Höfe, μέχρι την πιο ποικιλόμορφη γκάμα μοντέλων μέχρι σήμερα – αυτές οι πτυχές και τα ορόσημα συνοψίζονται στα 40 γεγονότα που γιορτάζουν τα 40 χρόνια της Audi Sport GmbH.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις