Αυτό είναι το hypercar της Toyota!

Περίπου έναν χρόνο πριν, ο ισχυρός άνδρας της Toyota, Akio Toyoda, έλεγε πως, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία διέρχεται καιρών αλλαγών, ο ίδιος είναι «ισχυρά αποφασισμένος να διασφαλίσω ότι τα αυτοκίνητα θα είναι διασκεδαστικά για τα επόμενα 100 χρόνια». Κάνοντας ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, η ιαπωνική μάρκα αποκτά το halo car της. Ένα hypercar ικανό να σταθεί απέναντι στις φοβερές και τρομερές Aston Martin Valkyrie και Mercedes- AMG Project One.
Με αγωνιστικές περγαμηνές, το GR Super Sport Concept δεν είναι τίποτε άλλο από την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού του World Endurance Championship TS050. Το LMP1 concept με… άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο, διαθέτει αρκετή δύναμη: 1000 ίπποι, δεν είναι αμελητέοι.
Η δύναμη προέρχεται από τον 2,4 λίτρων twin-turbo direct-injection V6 και τα αγωνιστικά ηλεκτρικά μοτέρ του υβριδικού συστήματος της Toyota. Και, ναι, είναι ακριβώς το ίδιο setup με το TS050, ενώ, όπως μας εξηγεί η ιαπωνική μάρκα, το υπόλοιπο αυτοκίνητο είναι επίσης «φτιαγμένο από τα ίδια κύρια μέρη, ως επί τω πλείστον». 

Το υβριδικό hypercar της Toyota με τις 18ιντσες ζάντες και τον εκπληκτικό αεροδυναμικό σχεδιασμό, που παραπέμπει στα κτήνη του Le Mans, είναι, όπως υπόσχεται η μάρκα, μόνο η αρχή από μια σειρά προϊόντων, τα οποία θα φροντίσουν να μη… βαρεθούμε τ’ αυτοκίνητα. Ούτως ή άλλως, δεν θα τα βαριόμασταν, Toyota.