Νέο Honda HR-V : Το πολυμορφικό SUV

Παρουσιάζοντας μία νέα γενιά συμπαγών  SUV στην αγορά, το νέο Honda HR-V αντιπροσωπεύει μία μοναδική πρόταση στην κατηγορία των crossover: χαρακτηριστική εμφάνιση coupé με στιβαρότητα SUV, χώρους και πολυμορφικότητα ενός MPV, προηγμένη αλλά απολαυστική οδηγική εμπειρία και επιδόσεις με οικονομία.

Η Honda εκτιμά ότι το 70% των πελατών του νέου HR-V θα είναι πελάτες που θα κατακτήσει από άλλες μάρκες, κυρίως ιδιοκτήτες MPV και hatchback κατηγορίας C. Το HR-V μήκους 4.3-m απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς εργένηδες και ζευγάρια που δεν έχουν δημιουργήσει ακόμα οικογένεια, ενδιαφέρονται για το lifestyle και παρακολουθούν τις τάσεις του design.

Με την πρώτη ματιά, το νέο HR-V προβάλλει μία εικόνα νεανικότητας με άποψη, όπου οι τολμηρές, ανάγλυφες γραμμές ενός coupé ‘αγκαλιάζουν’ την ουσία ενός στιβαρού SUV. Η ψηλότερη ‘κορμοστασιά’ του HR-V (ύψος 1.605 mm), σε συνδυασμό με τη στιβαρή σχεδίαση και την ισχυρή παρουσία, προσφέρουν μία αίσθηση ασφάλειας, προστασίας, αυτοπεποίθησης και χρησιμότητας. 

Στο εσωτερικό, το νέο HR-V προσφέρει στους επιβάτες κορυφαία ευρυχωρία και  – χάρη στο καινοτόμο σύστημα Magic Seat της Honda – εξαιρετική ευελιξία. Μαλακά υλικά υψηλής ποιότητας και σοφιστικέ στυλ προσδιορίζουν το εσωτερικό του HR-V, όπου οι σχεδιαστές της Honda συνδύασαν την πλούσια ευρυχωρία με την αίσθηση ενός σπορ, προστατευμένου cockpit. 

Το νέο HR-V θα διατίθεται από το ξεκίνημα των πωλήσεων του με έναν πολύ αποδοτικό 1.6 i-DTEC diesel (120 PS) και έναν βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC (130 PS), και οι δύο της σειράς Earth Dreams Technology της Honda. Ο diesel συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ ο βενζινοκινητήρας αντίστοιχα είτε με εξατάχυτο μηχανικό ή με CVT. 

Το νέο HR-V ανήκει στο κύμα νέας γενιάς και νέων οχημάτων Honda που προβάλλουν την πρωτοποριακή προσέγγιση της μάρκας, η οποία βελτιώνει τη ζωή των πελατών της. 

Γοητευτική coupé εμφάνιση με στιβαρότητα SUV

Για την ομάδα σχεδίασης της Honda, η σχεδιαστική φιλοσοφία του νέου HR-V συνοψίστηκε στο θέμα ‘Dynamic Cross Solid’. Το σκεπτικό ήταν να συνδυάζει την κομψότητα και την αεροδυναμική ενός coupé με τη χρηστικότητα και αντοχή ενός SUV. 

«Το μυστικό ήταν ένας συνδυασμός υπερυψωμένων καθισμάτων και αντοχής που αποτελούν και τις βασικές αξίες ενός SUV με μία νέα συναισθηματική προσέγγιση,» σχολιάζει ο Masaki Kobayashi, project leader για το στυλ του HR-V. «Έτσι επινοήσαμε μία εξωτερική φιλοσοφία που ενσαρκώνει την ιδέα ‘Emotionality & Toughness’ (Συναισθηματικότητα & Αντοχή) και μία φιλοσοφία εσωτερικού που ονομάσαμε ‘Personal Cockpit & Expansiveness’ (Προσωπικό Cockpit & Επεκτατικότητα). Εμφανώς, θελήσαμε να ‘παντρέψουμε’ αντικρουόμενες αξίες για να δημιουργήσουμε κάτι φρέσκο.»

Το νέο HR-V είναι ένα προϊόν που γεννήθηκε μέσα από την προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε κάτι φρέσκο και καινοτόμο με βάση τις ‘πραγματικές ζωές πραγματικών ανθρώπων’. Το HR-V έχει προφίλ καμπίνας τύπου coupé, με ισχυρό ρύγχος και δυνατές κάτω φόρμες αμαξώματος, μαζί με ανάγλυφες λεπτομέρειες. Έτσι δημιουργείται μία γοητευτική εμφάνιση με συναισθηματική απήχηση σε υποψήφιους πελάτες οι οποίοι εκτιμούν σε μεγάλο βαθμό το στυλ και την πρακτικότητα.

Στο δρόμο, η ταυτότητα του νέου HR-V δηλώνει σιγουριά και αυτοπεποίθηση, με μία φυσιογνωμία ‘solid wing face’ που δηλώνει τη σχέση της με την υπόλοιπη οικογένεια. Η εμπρός μάσκα είναι μαύρη, εκφράζοντας τον ανθεκτικό και τολμηρό χαρακτήρα.

Η coupé φόρμα του HR-V δημιουργεί μία δυναμική και σπορ εμφάνιση, που ολοκληρώνεται από τις πίσω λαβές των θυρών, οι  οποίες είναι κρυμμένες στην κολόνα C. Χαρακτηριστικές, τολμηρές γραμμές διατρέχουν το αμάξωμα σε όλο του το μήκος, χαρίζοντας στο HR-V ένα αποφασιστικό ύφος με ελαφρά κλίση προς τα εμπρός που αποπνέει μία αίσθηση κίνησης και ευελιξίας ακόμα και σταματημένο. 

Οι σχεδιαστές της Honda θέλησαν το νέο HR-V να αποτυπώνει σθένος και αποφασιστικότητα. Βαθιά ανάγλυφα κάτω πάνελ αμαξώματος και ο ισχυρός οριζόντιος προσανατολισμός των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων μεταφέρουν αυτή την εικόνα στιβαρότητας, αντοχής και αξιοπιστίας που έχουμε συνδέσει με μεγαλύτερα SUV. 

Μία νέα, κορυφαία αεροδυναμική επίδοση εμφανίζεται τώρα  στην κατηγορία crossover από το νέο HR-V. Κάτω από το όχημα, τρία καλύμματα (κάτω από τον κινητήρα, το εμπρός πάτωμα και το πίσω πάτωμα) βοηθούν στην εξομάλυνση και βελτιστοποίηση της ροής του αέρα, αυξάνοντας την απόδοση του καυσίμου. Επίσης βελτιώνουν την ηχομόνωση προς όφελος της άνεσης στο εσωτερικό. Οι αεροδυναμικές εργασίες εξέλιξης επικεντρώθηκαν στη βελτιστοποίηση της εμπρός και πίσω αεροδυναμικής άντωσης για μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

Ο Kobayashi προσθέτει: «Για το εσωτερικό είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το δυναμικό σχήμα  του, την υψηλή ποιότητα των επιφανειών και τις περίπλοκες αλλά αρμονικές λεπτομέρειες. Μπορώ να πω ότι όταν όλοι στην ομάδα είδαμε το πρωτότυπο, νιώσαμε περήφανοι που μπορέσαμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας για το νέο αυτοκίνητο. Πιστεύω ότι το HR-V διαθέτει την κομψότητα που το κάνει ελκυστικό σε οποιοδήποτε περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα αποπνέει στιβαρότητα.»

Το νέο HR-V θα διατίθεται σε τέσσερις μεταλλικές αποχρώσεις (Brilliant Sporty Blue, Alabaster Silver,  Modern Steel, Ruse Black) και τρεις ιριδίζουσες (Morpho Blue, Crystal Black, White Orchid) και με την απλή Milano Red. Οι νέες Ruse Black και Morpho Blue διατίθενται αποκλειστικά για το νέο HR-V. 

Εξαιρετικά ευρύχωρη και ευπροσάρμοστη καμπίνα

Η σχεδίαση του εσωτερικού του νέου Honda HR-V προσαρμόστηκε στις δυναμικές και απαιτητικές προτιμήσεις του σύγχρονου και ενημερωμένου καταναλωτή.

Σκοπός των σχεδιαστών της Honda ήταν το πάντρεμα κορυφαίας ευρυχωρίας εσωτερικού, ευχρηστίας και αποθηκευτικών χώρων με μία δυναμική, συναισθηματική σχεδίαση. Για να επιτευχθεί αυτό, ο χώρος και η διάταξη του HR-V αποφασίστηκε πριν οι σχεδιαστές της Honda υλοποιήσουν τη συνολική φιλοσοφία. Κατά συνέπεια, το HR-V διαθέτει ένα απόλυτα λειτουργικό εσωτερικό σε συνδυασμό με μία αίσθηση προσωπικού χώρου και απόλαυσης. Ευρύχωρη και απίστευτα ευέλικτη, η καμπίνα του HR-V φέρνει τις αρετές ενός MPV στην κατηγορία των crossover για πρώτη φορά με μία θέση οδήγησης που προάγει την αίσθηση ευελιξίας και δυναμισμού.

Οι οδηγοί του HR-V θα απολαμβάνουν μία αίσθηση προστασίας και αυτοπεποίθησης  έχοντας γραμμή ορατότητας 100 mm ψηλότερα από το μέσο sedan ή wagon, σε συνδυασμό με ένα ευρύ πεδίο ορατότητας. Το υπερυψωμένο πάτωμα και η αντίστοιχα ψηλότερη θέση των καθισμάτων συμβάλλουν στη βελτιωμένη πρόσβαση στην καμπίνα.  

Ισχυρή βάση για το ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό του HR-V είναι η διάταξη του ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο. Αυτή η καινοτόμος διάταξη που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο τοποθετεί το ρεζερβουάρ χαμηλού προφίλ κάτω από τα εμπρός καθίσματα, κάτι που απελευθερώνει τον υποδαπέδιο χώρο ανάμεσα στα πίσω καθίσματα. Έτσι επιτρέπεται η τοποθέτηση του συστήματος Magic Seat της Honda που είναι δημοφιλές σε πολλά μοντέλα της μάρκας. 

Το σύστημα Magic Seat επιτρέπει στο καθένα από τα διαιρούμενα 60:40 καθίσματα της δεύτερης σειράς να υιοθετούν διάφορες διατάξεις για μέγιστη ευελιξία στη μεταφορά ατόμων και φορτίων μέσα στο ευρύχωρο εσωτερικό. Με το σύστημα Magic Seat μπορεί να επιλέγεται ένα από τα τρία ‘modes’ από τη στάνταρ θέση των καθισμάτων. 

Utility mode – η πλάτη του πίσω καθίσματος αναδιπλώνεται προς τα εμπρός καθώς η έδρα χαμηλώνει την περιοχή των ποδιών των πίσω επιβατών, δημιουργώντας ένα επίπεδο πάτωμα μέγιστου μήκους 1.845 mm. 

Tall mode – το εμπρός τμήμα της έδρας των πίσω καθισμάτων ανασηκώνεται προς τα πίσω και κλειδώνει σε κάθετη θέση, επιτρέποντας ένα ύψος φόρτωσης 1.240 mm από το πάτωμα μέχρι την οροφή, για την τοποθέτηση ψηλών αντικειμένων πίσω από τα εμπρός καθίσματα. 

Long mode – η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού αναδιπλώνεται προς τα πίσω σε οριζόντια θέση, ενώ η πλάτη των πίσω καθισμάτων αναδιπλώνεται προς τα εμπρός, δημιουργώντας ένα ‘τούνελ’ για τη μεταφορά αντικειμένων μήκους μέχρι 2.445 mm. 

Οι επιβάτες θα εκτιμήσουν την ευρυχωρία της καμπίνας με τον πλούσιο χώρο στην περιοχή της κεφαλής, των ποδιών και των ώμων μπροστά και πίσω, με διαστάσεις που θυμίζουν τις αντίστοιχες μεγαλύτερων οχημάτων. 

Ο χώρος φόρτωσης είναι επίσης εντυπωσιακός, από τους καλύτερους στην κατηγορία με  χωρητικότητα 453 L με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση, που μπορεί να φτάσει τα 1.026 L με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Το φαρδύ άνοιγμα της πίσω πόρτας του νέου HR-V (1.180 mm) και το χαμηλό ύψος φόρτωσης (650 mm) δημιουργούν συνθήκες εύκολης πρόσβασης του χώρου αποσκευών. 

Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στο νέο HR-V θα είναι μία άνετη και ξεκούραστη εμπειρία για τον οδηγό και τους επιβάτες χάρη στην προσπάθεια των μηχανικών της Honda να προσφέρουν σε αυτό το μοντέλο κορυφαία ποιότητα. 

Ένα νέο, πολύ αποδοτικό πακέτο ηχομόνωσης εξελίχθηκε για το νέο HR-V, το οποίο περιλαμβάνει ένα κορυφαίας ποιότητας υπόστρωμα και απορροφητικές μοκέτες ανάλογες εκείνων που συναντάμε μόνο σε sedan ανώτερων κατηγοριών. Οι εμπρός και πίσω εσωτερικοί θόλοι των τροχών έχουν επενδυθεί με ηχοαπορροφητικό υλικό, ενώ η μοκέτα του πατώματος, το υποδαπέδιο κάλυμμα και τα ακουστικά ένθετα του ταμπλό συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ποιοτικής και χαλαρωτικής ατμόσφαιρας μέσα στην καμπίνα. Με σταθερή ταχύτητα 100 km/h, οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν μία ήσυχη καμπίνα με θόρυβο μόλις 65 dB.

Προηγμένη φινέτσα εσωτερικού με υλικά υψηλής ποιότητας 

Οι σχεδιαστές της Honda προσπάθησαν να παντρέψουν αντικρουόμενα θέματα στο εσωτερικό του νέου HR-V, προσπαθώντας να πετύχουν ευρυχωρία, στιβαρότητα και – για τον οδηγό – ένα cockpit με την αίσθηση ενός coupé. 

Η ευρύχωρη, ευάερη καμπίνα είναι επενδυμένη με μαλακές επιφάνειες υψηλής ποιότητας, που αναδεικνύονται με λεπτομέρειες χρωμίου και σοφιστικέ ραφές για τη δημιουργία ενός premium περιβάλλοντος. Η σχεδίαση του ταμπλό αποτυπώνει την εικόνα της στιβαρότητας με premium λεπτομέρειες, όπως ένα πάνελ σε piano-black που δηλώνει ποιότητα, υψηλή κλάση και φινέτσα. 

Ελκυστικοί συνδυασμοί χρωμάτων και υλικών επιτρέπουν στους πελάτες να εκφράζουν την νεανικότητα, ευφυία και ωριμότητα μέσω των προσωπικών τους επιλογών δίνοντας παράλληλα στο εσωτερικό του νέου HR-V μία αίσθηση ‘υψηλής αισθητικής’. 

Απέναντι στον οδηγό, ένας πίνακας τριών οργάνων περιλαμβάνει δακτυλίους φωτισμού και τη λειτουργία ECO Assist της Honda, που αλλάζει το φόντο του ταχύμετρου από λευκό μέχρι πράσινο κατά τη διάρκεια αποδοτικής οδήγησης.

Απέναντι από το συνοδηγό, το εσωτερικό του νέου HR-V περιλαμβάνει νέο αεραγωγό ‘wide flow’ (μεγάλης ροής) με τρία ρυθμιζόμενα ανοίγματα στο ταμπλό, για ροή αέρα προς όλους τους επιβάτες. Οι ρυθμίσεις ποσότητας της ροής του αέρα βελτιστοποιούνται ώστε να προσφέρουν: υψηλή ποσότητα για τον αεραγωγό που βρίσκεται πιο κοντά στο πλαϊνό παράθυρο, χαμηλή ποσότητα για τον κεντρικό αεραγωγό και μέτρια ποσότητα για τον αεραγωγό που βρίσκεται πιο κοντά στο κεντρικό πάνελ.

Το νέο HR-V θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις. Η αίσθηση ευρυχωρίας ενισχύεται στις κορυφαίες εκδόσεις της νέας σειράς HR-V με τη διαθεσιμότητα μας μοναδικής στην κατηγορία ανοιγόμενης πανοραμικής οροφής. Η πανοραμική ανακλινόμενη / συρόμενη ηλιοροφή μήκους 846 mm περιλαμβάνει συρόμενο σκιάδιο που ανοίγει αυτόματα με την οροφή και κλείνει μηχανικά προστασία από το ηλιακό φως. Το εμπρός τμήμα  – που ανυψώνεται υπό κλίση σε ύψος 27.5 mm στο πίσω τμήμα – έχει μήκος 475 mm.

Το νέο ‘Smart Touch Interior’ της Honda θα επιτρέπει το χειρισμό ορισμένων λειτουργιών με ελάχιστη κίνηση και προσπάθεια. Οι λειτουργίες περιλαμβάνουν: Electric Park Brake, Touch Panel Climate Control και One-Touch Indicator.

 Προηγμένο, νέο σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας



Προηγμένη συνδεσιμότητα και ενημέρωση/ψυχαγωγία προσφέρει στο νέο HR-V το σύστημα Honda Connect, που είδαμε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο 2015 CR-V. Αυτό τοποθετείται στάνταρ στις μεσαίες και ανώτερες εκδόσεις του HR-V, και προαιρετικά στο βασικό μοντέλο.

Το Honda Connect έχει διεπαφή φιλική προς το χρήστη βασισμένη σε εφαρμογές υιοθετώντας τις γνωστές λειτουργίες αφής ‘pinch, swipe και tap‘ ενός smartphone. Τρέχοντας με Android,  το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο, το Honda Connect προσφέρει ταχεία πρόσβαση σε διαδικτυακές  υπηρεσίες όπως web browsing, κυκλοφοριακή ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, ειδήσεις και καιρός, social media, και διαδικτυακοί μουσικοί σταθμοί. 

Το σύστημα Honda Connect διατίθεται με προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, ενώ ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει περισσότερες εφαρμογές από το Honda App Centre προκειμένου να εξατομικεύσει την εμπειρία του. Η προ-εγκατεστημένη εφαρμογή “Aha” επιτρέπει την άνετη πρόσβαση σε χιλιάδες σταθμούς – με μουσική, ειδήσεις, podcasts & audio books – καθώς και social media feeds και τοπικές υπηρεσίες. 

Εύκολο και διαισθητικό στη χρήση, η πρόσβαση στο σύστημα γίνεται μέσω μιας οθόνης αφής επτά ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Η οθόνη προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ατομικές προτιμήσεις του χρήστη, ο οποίος μπορεί να επιλέξει από δύο διαφορετικά στυλ (skins) εξατομικεύοντας πλήρως το σύστημα. Έγχρωμα εικονίδια διασφαλίζουν ταχεία και απλή λειτουργία πλοήγησης μέσω των μενού.

Η οθόνη αφής του Honda Connect προβάλλει επίσης πληροφορίες του οχήματος – όπως πληροφορίες ταξιδιού και οικονομία καυσίμου – και εικόνες από την κάμερα οπισθοπορείας (ανάλογα με το μοντέλο). 

Επιπλέον, το Honda Connect περιλαμβάνει εκτενείς δυνατότητες για συγχρονισμό με smartphones και λοιπές προσωπικές συσκευές πολυμέσων: WiFi, Bluetooth, HDMI, και MirrorLink – που αναπαράγει την οθόνη μιας συνδεμένης συμβατής συσκευής ώστε να μπορεί να ελέγχεται μέσω της οθόνης αφής του ταμπλό. 

Στάνταρ στην ανώτερη έκδοση και προαιρετικά σε όλη τη γκάμα, η Honda προσφέρει στους αγοραστές του HR-V το  βραβευμένο, δορυφορικό σύστημα πλοήγησης Garmin. Το σύστημα είναι πλήρως ενσωματωμένο στο Honda Connect και προ-φορτωμένοι χάρτες επιτρέπουν την πλοήγηση ακόμα και σε περιοχές, χωρίς σήμα κινητής τηλεφωνίας. 

Οι φωνητικές οδηγίες “στροφή – στροφή” πλαισιώνονται από προηγμένα στοιχεία καθοδήγησης για να μπορούν οι χρήστες να αντεπεξέρχονται με ευκολία στις πιο δύσκολες συνθήκες, ενώ μία φωτορεαλιστική διασταύρωση διευκολύνει την αναγνώριση επιλεγμένων διασταυρώσεων και εξόδων. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης σε πραγματικό χρόνο, προειδοποιήσεις ορίων ταχύτητας, τρισδιάστατη απεικόνιση κτιρίων και περιοχών, αλλά και Οικολογική Διαδρομή (Eco Routing).

Δωρεάν ενημερώσεις χαρτών θα παρέχονται για πέντε χρόνια, μοναδικό προνόμιο για τη Honda. 

Βασικά μοντέλα HR-V εφοδιάζονται στάνταρ με έγχρωμη οθόνη LCD πέντε ιντσών στο κέντρο του ταμπλό και ένα σύστημα AM/FM/CD Audio, ισχύος 160-watt με τέσσερα ηχεία. Μεσαίες και ανώτερες εκδόσεις εφοδιάζονται με ένα ηχοσύστημα έξι ηχείων, ισχύος 180-watt.

Συναρπαστική οδήγηση συνδυάζει επιδόσεις με απόδοση 

Το νέο HR-V της Honda θα διατίθεται με μία σειρά πολύ αποδοτικών κινητήρων βενζίνης 1.5 i-VTEC 130 PS (96 kW) και 1.6 i-DTEC diesel 120 PS (88 kW), με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Και οι δύο τετρακύλιδροι κινητήρες ανήκουν στη σειρά Earth Dreams Technology της Honda και προσφέρουν άμεση απόκριση, επιδόσεις και υψηλά επίπεδα απόδοσης. Και οι δύο κινητήρες πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6. 

Συνδυάζοντας υψηλή απόδοση ισχύος με χαμηλή κατανάλωση, ο βενζινοκινητήρας 1.5 i-VTEC αποδίδει 130 PS στις 6.600 rpm και μέγιστη ροπή 155 Nm στις 4.600 rpm. Οι τεχνολογίες της Honda VTEC (Variable Timing and Lift Electronic Control) και VTC (Variable Timing Control) συνδυάζονται με άμεσο ψεκασμό, αυλούς εισαγωγής υψηλού στροβιλισμού και βελτιστοποιημένο σχήμα εμβόλων προς όφελος της ισχύος και της απόδοσης. Εξοικονόμηση βάρους επιτυγχάνεται με τη μείωση του βάρους του στροφάλου και την υιοθέτηση ανεξάρτητων κουζινέτων.

Με αυτό το βενζινοκινητήρα 1.498 cc, το νέο HR-V επιταχύνει απο 0 – 100 km/h σε 10,7 δεύτερα (μηχανικό κιβώτιο) και 11,2 δεύτερα (CVT ). Η οικονομία καυσίμου μπορεί να φτάσει στην εντυπωσιακή τιμή των 5,2 l/100 km (μικτός κύκλος) με εκπομπές CO2 από 120 g/km – και τα δύο με το κιβώτιο CVT.

Ο κινητήρας 1.6 i-DTEC είναι μοναδικός στα οχήματα Honda που πωλούνται στην Ευρώπη. Ο turbo-diesel με ψεκασμό common rail ενσωματώνει μία σειρά από τεχνολογίες που μειώνουν την τριβή, βελτιώνουν τις εκπομπές ρύπων και αυξάνουν την οικονομία καυσίμου. Ο κινητήρας 1.597cc περιλαμβάνει ένα μικρό, πολύ αποδοτικό υπερσυμπιεστή, σύστημα EGR (exhaust gas recirculation) χαμηλής πίεσης και αυλούς κυλινδροκεφαλής υψηλής ροής και στροβιλισμού. Ένας νέος, υψηλής αντοχής και ελαφρού βάρους λεπτός στρόφαλος και ένα αλουμινένιο, ανοιχτού τύπου, μπλοκ από χυτοσίδηρο υψηλής πίεσης μειώνουν το βάρος του κινητήρα. 

Με τον diesel – που αποδίδει 120 PS στις 4.000 rpm και ροπή 300 Nm στις 2.000 rpm – το νέο HR-V μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 10,0 δεύτερα, με αποτέλεσμα να είναι από τα πιο δυναμικά στην κατηγορία του. Με μηχανικό κιβώτιο, η οικονομία καυσίμου είναι εντυπωσιακή 4,0 l/100 km (μικτός κύκλος) με εκπομπές CO2 104 g/km. 

Τόσο ο βενζινοκινητήρας όσο και ο diesel εφοδιάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο στάνταρ, περιλαμβάνοντας αρκετές βελτιώσεις για τη χρήση τους στο νέο HR-V. Η βελτιστοποίηση των γραναζιών και της διάταξης τους επέτρεψε στους μηχανικούς να μικρύνουν το κιβώτιο, ενώ ένας ελαφρύς και υψηλότερης ακαμψίας άξονας βελτιώνει τη συνολική απόδοση. Η αίσθηση και ποιότητα του επιλογέα έχει αυξηθεί, βελτιώνοντας τη διαδικασία αλλαγής ‘με μια κίνηση’. Η απαιτούμενη προσπάθεια για την επιλογή της όπισθεν έχει μειωθεί και ο θόρυβος κατά την οποσθοπορεία έχει ελαχιστοποιηθεί. 

Το δημοφιλές προαιρετικό κιβώτιο CVT της Honda που προσφέρεται για το νέο     HR-V, προσφέρεται με το βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC. Ένα νέο λογισμικό ελέγχου CVT εξελίχθηκε ειδικά για τις Ευρωπαϊκές αγορές ώστε να προσφέρει την άμεση και γραμμική αίσθηση που αναμένεται από ένα μηχανικό κιβώτιο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα βελτιωμένη απόκριση του κινητήρα στη θέση του πεντάλ του γκαζιού, ενώ οι στροφές του αυξάνονται αναλογικά για μία πιο γραμμική αίσθηση.

Η οδηγησιμότητα του CVT αποκτά πιο φυσική αίσθηση.  Με τη χρήση νέου λογισμικού ελέγχου αποκλειστικού για την Ευρώπη που προσομοιώνει επτά σχέσεις και παρέχει βελτιστοποιημένη χαρτογράφηση αλλαγών σχέσεων. Δύο νέο πρόσθετα προγράμματα προσφέρουν βελτιώσεις ειδικές για κάθε περίσταση. 

Το Early Downshift During Braking (EDDB) χρησιμοποιεί τον κινητήρα για να βοηθήσει τον οδηγό στο φρενάρισμα. Όταν το σύστημα αναγνωρίσει μία επιβράδυνση, κατηφόρα ή στροφή μέσω του συστήματος πέδησης, το EDDB αυτόματα αυξάνει τις στροφές για αξιοποίηση του φρένου του κινητήρα. Στη συνέχεια αυτό επιτρέπει ταχεία ανάκτηση της ταχύτητας μετά την επιβράδυνση ή ταχεία επιτάχυνση μετά τη στροφή.

Το Fast Off μετρά πόσο γρήγορα ο οδηγός αφήνει το πεντάλ του φρένου και διατηρεί σταθερές τις στροφές του κινητήρα για να ενεργοποιήσει το φρένο του κινητήρα σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό το σύστημα έχει προσαρμοστεί εκτενώς στους Ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους πολλαπλών λωρίδων και υψηλών ταχυτήτων. Για παράδειγμα, το Fast Off αναγνωρίζει πότε ο οδηγός ετοιμάζεται να προσπεράσει ένα προπορευόμενο όχημα, αλλά δεν μπορεί να ολοκληρώσει τον ελιγμό λόγω ενός οχήματος στη γειτονική λωρίδα. Καθώς ο οδηγός αφήνει γρήγορα το πεντάλ του γκαζιού επιτρέποντας στο πίσω όχημα να περάσει, το Fast Off διατηρεί ψηλά τις στροφές του κινητήρα, προετοιμαζόμενο για την ολοκλήρωση του ελιγμού προσπέρασης.

Το νέο κιβώτιο CVT προσφέρει εντυπωσιακή οικονομία σε συνδυασμό με αυτές τις σημαντικές βελτιώσεις στην οδηγησιμότητα. Το κιβώτιο CVT επιτρέπει τη λειτουργία του κινητήρα στην πιο αποδοτική ζώνη του το περισσότερο διάστημα, μεταβάλλοντας συνεχώς τη σχέση μετάδοσης αντί να ρυθμίζει το άνοιγμα της πεταλούδας του γκαζιού. Ελεγχόμενο αυτόματα από το σύστημα διαχείρισης του κινητήρα, το κιβώτιο CVT επιλέγει τη βέλτιστη σχέση εντός των εικονικών επτά σχέσεων ανάλογα με τις στροφές του κινητήρα, τη θέση του γκαζιού και την εντολή του οδηγού. Η οικονομία αυξάνεται περαιτέρω από την πιο αραιή κλιμάκωση του κιβωτίου και το μειωμένο βάρος, το αποτέλεσμα μιας εξορθολογισμένης σχεδίασης με μειωμένη πίεση τροχαλίας. Μειώσεις στην τριβή έχουν επιτευχθεί μέσω μιας βελτιστοποιημένης χωρητικότητας της αντλίας λαδιού, της μειωμένης αντίστασης του λαδιού, μιας πέδης όπισθεν χαμηλής τριβής, αλλά και της μείωσης των τριβών από τα περιστρεφόμενα εξαρτήματα.

Το νέο HR-V είναι ένα από τα παγκόσμια μικρά μοντέλα που η Honda έχει εξελίξει για να προσφέρει μία προηγμένη, απολαυστική, τύπου sedan οδηγική εμπειρία, αυξάνοντας παράλληλα το αίσθημα προστασίας.

Η πλατφόρμα και το κέλυφος του αμαξώματος του νέου HR-V συνθέτουν μία πολύ άκαμπτη δομή, με το 27% του αμαξώματος να αποτελείται από ατσάλι υψηλής αντοχής και να προσφέρει βελτιωμένη ακαμψία συνδέσμων πλαισίου. Το άκαμπτο κέλυφος του αμαξώματος προσφέρει στην ανάρτηση (γόνατα MacPherson μπροστά και ημιάκαμπτος άξονας H-type πίσω) μία αξιόπιστη βάση, η οποία – μαζί με ένα χαμηλό κέντρο βάρους και ελαχιστοποιημένες κλίσεις αμαξώματος  – προσφέρει στιβαρότητα και ένα αίσθημα ασφάλειας κατά την οδήγηση.

Η αίσθηση ευελιξίας ενισχύεται από ένα νέο σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση με μοτέρ χωρίς ψύκτρες. Για ελαχιστοποίηση της υποστροφής, η εμπρός ανάρτηση έχει χαμηλότερο εμπρός κέντρο περιστροφής για αύξηση της σταθερότητας ενώ η πίσω ανάρτηση έχει υπερυψωμένο κέντρο. Το αποτέλεσμα είναι μία γραμμική οδηγική συμπεριφορά που κάνει το νέο HR-V ένα από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στην κατηγορία crossover στον τομέα της ασφάλειας, κυρίως σε σπορ οδήγηση.

Αξιόπιστη ισχύ ακινητοποίησης για το νέο HR-V προσφέρει ένα νέο σύστημα δισκόφρενων, με αεριζόμενους εμπρός δίσκους 293 mm και συμπαγείς πίσω δίσκους 282 mm. Ηλεκτρονικά βοηθήματα που αυξάνουν την ισχύ πέδησης και βελτιώνουν τη σταθερότητα του οχήματος είναι: Anti-Lock Braking System (ABS), Electronic Brakeforce Distribution (EBD), Brake Assist, Vehicle Stablity Assist και Hill Start Assist. 

Όλα τα νέα HR-V που προορίζονται για την Ευρώπη εφοδιάζονται με ζάντες αλουμινίου. Η βασική και οι μεσαίες εκδόσεις υιοθετούν ζάντες 16-ιντσών με ελαστικά 215/60 R16, ενώ οι ανώτερες εκδόσεις εφοδιάζονται με ζάντες 17-ιντσών με ελαστικά 215/55 R17. 

Πλήρης σειρά χαρακτηριστικών προηγμένης ασφάλειας 

Όπως όλα τα νέα οχήματα Honda που πωλούνται στην Ευρώπη, το HR-V εφοδιάζεται με μία ευρεία σειρά τεχνολογιών παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας που κάνουν την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη, μεγιστοποιώντας την προστασία επιβατών και πεζών. 

Όλα τα νέα HR-V που προορίζονται για την Ευρώπη θα εφοδιάζονται με το City-Brake Active System της Honda. Ειδικά σχεδιασμένο για την αποφυγή ή τη μείωση της σφοδρότητας των ατυχημάτων με χαμηλές ταχύτητες, το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ λέιζερ για την ανίχνευση του δρόμου μπροστά, εφαρμόζοντας αυτόματα πίεση πέδησης εάν διαπιστωθεί επικείμενος κίνδυνος σύγκρουσης. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί με ταχύτητες κάτω από 32 km/h. Αν το σύστημα αναγνωρίσει ότι υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης τότε ενεργοποιείται  η προ-φόρτιση φρένων και ένα ηχητικό και οπτικό σήμα, πριν ακολουθήσει ένα πλήρως αυτόνομο φρενάρισμα. 

Οι μεσαίες και ανώτερες εκδόσεις θα περιλαμβάνουν το Advanced Driver Assist System της Honda, που χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ, και κάμερες εμπρός και πίσω στάνταρ. Αυτή η ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας περιλαμβάνει: Forward Collision Warning, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Limiter, Lane Departure Warning και High-beam Support System.

Forward Collision Warning

Το Σύστημα Προειδοποίησης Επικείμενης Εμπρόσθιας Σύγκρουσης – Forward Collision Warning εντοπίζει τον κίνδυνο σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα (αυτοκίνητο ή φορτηγό), χρησιμοποιώντας την κάμερα πολλαπλών λειτουργιών. Το σύστημα λειτουργεί όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα 15km/h και πάνω. Εάν ανιχνεύσει κίνδυνο σύγκρουσης, θα εκδώσει οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις. Η απόσταση προειδοποίησης μπορεί να ρυθμίζεται σύμφωνα με τις προτιμήσεις του οδηγού και το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον ίδιο.

Traffic Sign Recognition

Το Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας -Traffic Sign Recognition System χρησιμοποιεί τη κάμερα πολλαπλών λειτουργιών για την ανίχνευση οδικών σημάτων που συναντά το όχημα στην πορεία του. Το σύστημα αναγνωρίζει αυτόματα και προβάλλει τα σήματα στην οθόνη του ταμπλό μόλις το αυτοκίνητο περάσει την πινακίδα. 

Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να ανιχνεύει στρογγυλές πινακίδες με όρια ταχύτητες και απαγορευτικά προσπέρασης. Μπορούν να εμφανίζονται ταυτόχρονα δύο πινακίδες – στη δεξιά πλευρά προβάλλονται μόνο σήματα με όρια ταχύτητας και στην αριστερή τα απαγορευτικά προσπέρασης και τα όρια ταχύτητας με πρόσθετες πληροφορίες όπως καιρικές συνθήκες, για παράδειγμα.

Intelligent Speed Limiter

Ο Ευφυής Περιοριστής Ταχύτητας (Intelligent Speed Limiter) συνδυάζει δύο κατά τα άλλα ανεξάρτητα συστήματα ασφάλειας– Adjustable Speed Limiter (Προσαρμοζόμενο Περιοριστή Ταχύτητας) και Traffic Sign Recognition system (Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας) – προσφέροντας ένα προηγμένο στοιχείο υποστήριξης της ασφάλειας. Το σύστημα Adjustable Speed Limiter –στάνταρ σε όλα τα Honda που πωλούνται στην Ευρώπη– ρυθμίζει τη μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου σε επίπεδο που ορίζει ο οδηγός. 

Με ενεργοποιημένο το Intelligent Speed Limiter, η μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου προσδιορίζεται αυτόματα από το ισχύον, νόμιμο όριο ταχύτητας το οποίο ανιχνεύεται από το Traffic Sign Recognition system. Όταν το όχημα περάσει ένα σήμα που δηλώνει ένα κατώτερο όριο ταχύτητας, τότε αυτόματα και ομαλά επιβραδύνει, με μείωση της ισχύος μέχρι τη μέγιστη ταχύτητα που δεν υπερβαίνει το όριο ταχύτητας. Μία προειδοποίηση ηχεί και το όριο ταχύτητας της ένδειξης αναβοσβήνει εάν το όχημα υπερβεί το όριο κατά 3 km/h ή παραπάνω. Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος – ανεξαρτήτως από το πάτημα του γκαζιού – δεν θα ξεπεράσει αυτό το όριο. Όταν το όχημα περάσει μία πινακίδα με υψηλότερο όριο ταχύτητας, αυτό θα επιτρέψει στον οδηγό να επιταχύνει έως ότου το όχημα φτάσει σε μία νέα μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα, στο οποίο σημείο θα εμποδίσει το όχημα να υπερβεί το νέο όριο ταχύτητας. Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον οδηγό ανά πάσα στιγμή.

Lane Departure Warning

Το σύστημα Προειδοποίησης Απόκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας – Lane Departure Warning χρησιμοποιεί την κάμερα πολλαπλών λειτουργιών για την παρακολούθηση των σημάνσεων στο δρόμο. Εάν το αυτοκίνητο αποκλίνει από την λωρίδα στην οποία κινείται χωρίς να ανάψει φλας, τότε το σύστημα Lane Departure Warning προειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικά και οπτικά σήματα. Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον οδηγό ανά πάσα στιγμή.

High Beam Support System

Το Σύστημα Υποστήριξης Μεγάλης Σκάλας – High Beam Support System λειτουργεί με ταχύτητες πάνω από 40km/h για την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση της μεγάλης σκάλας φώτων ανάλογα με τα αντίθετα ερχόμενα / προπορευόμενα οχήματα (αυτοκίνητα, φορτηγά και μοτοσικλέτες), ποδήλατα και το φωτισμό του περιβάλλοντος. Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον οδηγό ανά πάσα στιγμή.

Παθητική ασφάλεια ενσωματωμένη στη δομή

Όλα τα νέα HR-V υιοθετούν την τεχνολογία δομής αμαξώματος Advanced Compatibility Engineering™ (ACE™) που αποτελεί πατέντα της Honda που αποτελεί τη βάση για τα άριστα χαρακτηριστικά παθητικής ασφάλειας, αυξάνοντας την προστασία των επιβατών στις συγκρούσεις. 

Ένα δίκτυο συνδεδεμένων δομικών χαρακτηριστικών κατανέμει την ενέργεια κρούσης ακόμα πιο ομοιόμορφα στο εμπρός τμήμα του οχήματος, μειώνοντας τις δυνάμεις που μεταφέρονται στην καμπίνα επιβατών. Η δομή ACE ελαχιστοποιεί επίσης την πιθανότητα να περάσει το ένα όχημα πάνω ή κάτω από το άλλο σε περιπτώσεις μετωπικής ή πλαγιομετωπικής σύγκρουσης με μεγαλύτερο ή μικρότερο όχημα.

Κάθε νέο HR-V που πωλείται στην Ευρώπη εφοδιάζεται με συνολικά οκτώ αερόσακους, μεγιστοποιώντας την προστασία των επιβατών. Οι εμπρόσθιοι, οι πλευρικοί και οι αερόσακοι οροφής πλήρους μήκους βασίζονται σε μία προηγμένη  ‘ευφυή’ σχεδίαση και ενεργοποιούνται μόνον όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Τα εμπρός προσκέφαλα περιορίζουν τις επιπτώσεις ενός τραυματισμού από τράνταγμα. 

Το νέο HR-V είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με στόχο μία κορυφαία κατάταξη πέντε αστέρων στα τελευταία και πολύ απαιτητικά Euro NCAP crash tests.

Αξεσουάρ και προαιρετικά πακέτα με έμφαση στο στυλ, τη τεχνολογία και τη λειτουργικότητα  

Το νέο HR-V διατίθεται με μία ευρύτερη ποικιλία πακέτων αξεσουάρ και μεμονωμένων επιλογών που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να εξατομικεύουν το αυτοκίνητό τους σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις και τα γούστα τους.

Επιλογές πακέτων αξεσουάρ

Chrome Pack

Η κομψή εμφάνιση του HR-V μπορεί να αναδειχθεί προσθέτοντας πινελιές χρωμίου στο αυτοκίνητο. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει διακοσμητικό εμπρός προφυλακτήρα, διακοσμητικό πίσω προφυλακτήρα, κάτω διακοσμητικό πόρτας και διακοσμητικό πίσω πινακίδας κυκλοφορίας, όλα με φινίρισμα χρωμίου.

Robust Pack

Το Robust Pack προσδίδει στο HR-V μία ισχυρότερη, πιο σκληροτράχηλη εμφάνιση και περιλαμβάνει στοιχεία που εξυπηρετούν αισθητικούς και λειτουργικούς σκοπούς. Το πακέτο περιλαμβάνει εμπρός κάτω διακοσμητικό, πίσω κάτω διακοσμητικό και πλαϊνό κάτω διακοσμητικό.

Aero Pack

Το Aero Pack χαρίζει στο HR-V ακόμα πιο σοφιστικέ εμφάνιση. Αναδεικνύει το εξωτερικό του αυτοκινήτου με χρωματικά ασορτί αξεσουάρ. Το πακέτο περιλαμβάνει εμπρός και πίσω προφυλακτήρα aero και μαρσπιέ. 

Illumination Pack

Το Illumination Pack δημιουργεί μία σοφιστικέ ατμόσφαιρα στο εσωτερικό με διακριτικό φωτισμό περιβάλλοντος, κάνοντας ακόμα πιο ευδιάκριτο το εξωτερικό. Περιλαμβάνει περιμετρικό φωτισμό και φωτιζόμενα διακοσμητικά μαρσπιέ.

Convenience Pack

Σχεδιασμένο για μία διαχρονική, ελκυστική εμφάνιση του HR-V, το Convenience Pack προσφέρει ένα συνδυασμό αξεσουάρ που προστατεύουν το αυτοκίνητο από γρατζουνιές, λάσπη και άμμο. Τα ανθεκτικά διακοσμητικά μαρσπιέ, οι εμπρός και πίσω λασπωτήρες και τα πλαϊνά διακοσμητικά αμαξώματος παρέχουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες και τις επιφανειακές φθορές.

Cargo Pack

Το Cargo Pack απευθύνεται σε όσους μεταφέρουν συχνά αποσκευές ή ειδικό εξοπλισμό για τη δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο τους. Περιλαμβάνει ένα ράφι χώρου αποσκευών με διαχωριστικά, διακοσμητικό χώρου αποσκευών και προστατευτικό πίσω σκαλοπατιού που αναβαθμίζει τη λειτουργικότητα και την αισθητική του χώρου αποσκευών.

Milano Red Pack

Αυτό το πακέτο συνδυάζει πινελιές Milano Red στα καλύμματα καθρεπτών και ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών που χαρίζουν στο αυτοκίνητο μία κομψή και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικη εμφάνιση. Περιλαμβάνει καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών σε Milano Red και ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών με ακτίνες Milano Red.

Μεμονωμένες επιλογές αξεσουάρ

Το HR-V διατίθεται επίσης με μία σειρά μεμονωμένων επιλογών όπως το Honda 3D Sound. Το αναβαθμισμένο ηχοσύστημα αναπαράγει πιστά μουσική με την προσθήκη μιας συμπαγούς μονάδας DSP (επεξεργασία ψηφιακού σήματος) στο στάνταρ σύστημα ήχου της Honda μέσα στο αυτοκίνητο, παραπέμποντας σε ακουστική συναυλιακού χώρου live συναυλιών για την απόλυτη ηχητική εμπειρία.

Η βάση ταμπλέτας είναι ιδανική για την ψυχαγωγία των επιβατών. Αυτή ρυθμίζεται σε διάφορες θέσεις και γωνίες ώστε να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει μία ταινία, να διαβάσει emails ή να παίξει παιχνίδια.

Διατίθεται αποσπώμενος κοτσαδόρος που εναρμονίζεται με το χρώμα του αμαξώματος, τις επιδόσεις και την ικανότητα ρυμούλκησης του αυτοκινήτου. Έχει μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 1.400 kg για τα μοντέλα diesel, 1.000 kg για τα βενζινοκίνητα οχήματα και μέγιστο κάθετο φορτίο 70 kg. Χάρη σε μία αναδιπλούμενη πρίζα ‘εξαφανίζεται’ όταν δεν χρησιμοποιείται. Επίσης διατίθεται έκδοση σταθερού κοτσαδόρου.

Το προστατευτικό σκύλου επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά κατοικιδίων και αποσκευών στο χώρο αποσκευών όταν το αυτοκίνητο κινείται. Αυτό διαχωρίζει την καμπίνα επιβατών από το χώρο αποσκευών μεταξύ πλάτης πίσω καθισμάτων και οροφής.

Ένα αδιάβροχο, αντιολισθητικό ράφι είναι τέλεια σχεδιασμένο πάνω στο ‘πατρόν’ του χώρου αποσκευών και φέρει υπερυψωμένα άκρα για προστασία του φινιρίσματος από ρύπους και γρατζουνιές. Περιλαμβάνει επίσης διαχωριστικά για την καλύτερη οργάνωση και τάξη του χώρου.

Τρία συναρπαστικά σχέδια ζαντών αλουμινίου αναδεικνύουν άριστα το σκληροτράχηλο στυλ του HR-V. Η ζάντα Fortis 18-ιντσών υιοθετεί diamond cut Rombo Silver και επικαλύπτεται από διαφανές βερνίκι. Η ζάντα Ignis 18-ιντσών έχει δίχρωμο Gunpowder Black, Milano Red και ματ διαφανές βερνίκι, ενώ το σχέδιο Potis 18-ιντσών υιοθετεί diamond cut Proud Silver με επικάλυψη από διαφανές βερνίκι.

Ισχυρές εγκάρσιες μπάρες μπορούν να χρησιμοποιούνται με τις υπάρχουσες ράγες οροφής αυξάνοντας τις μεταφορικές δυνατότητες του HR-V. Ποικίλες βάσεις επιτρέπουν τη μεταφορά αξεσουάρ, από σκι μέχρι snowboard και ποδήλατα, καθώς και πρόσθετων αποσκευών απελευθερώνοντας χώρο και αυξάνοντας την άνεση των επιβατών. Οι εγκάρσιες μπάρες μπορούν να μεταφέρουν φορτία μέχρι 75 kg ή μάξιμουμ δύο ποδήλατα και περιλαμβάνουν τέσσερις κλειδαριές για πρόσθετη ασφάλεια. 

Η εμφάνιση του HR-V γίνεται πιο δυναμική με εμπρός και πίσω προφυλακτήρες aero ενώ τα γνήσια μαρσπιέ Honda διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο από το αυτοκίνητο. Τα τέλεια ενσωματωμένα μαρσπιέ προδίδουν επίσης στυλ και λειτουργικότητα και μπορούν να συνδυάζονται με τον περιμετρικό φωτισμό. Αυτά τα φώτα LED τοποθετούνται κάτω από το αυτοκίνητο στην πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού και βελτιώνουν την ορατότητα για την είσοδο / έξοδο από το αυτοκίνητο στο σκοτάδι.

Για λόγους στυλ μπορούν να προστεθούν καλύμματα για τους πλαϊνούς καθρέπτες, σε matte silver και Milano Red. Στο εσωτερικό, high tech δακτύλιοι ηχείων με εμφάνιση χρωμίου όταν δεν φωτίζονται αποκτούν μία λάμψη cool blue όταν φωτίζονται ενισχύουν τον ήχο του συστήματος με το ανάλογο look.

Το αμάξωμα του αυτοκινήτου μπορεί να προστατεύεται από δυσάρεστες γρατζουνιές κατά τη φόρτωση ή εκφόρτωση του χώρου αποσκευών με την προσθήκη του προστατευτικού σκαλοπατιού. Παρομοίως, το γνήσιο κάλυμμα παρμπρίζ Honda βοηθά στον προστασία του παρμπρίζ και των καθρεπτών από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο.

Εγγυημένη προστασία και άνεση προσφέρουν επίσης τα γνήσια παιδικά καθίσματα Honda για παιδιά όλων των ηλικιών, από νεογέννητα μέχρι δώδεκα ετών. Δύο τύποι διατίθενται με ‘οδηγούς’ ISOFIX.

Τα φωτιζόμενα διακοσμητικά μαρσπιέ είναι ελκυστικά και σπορ αξεσουάρ που χαρίζουν το αυτοκίνητα μία προσωπική νότα ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν τα μαρσπιέ. Κατασκευάζονται από ανοξείδωτο ατσάλι και διατίθενται σε δύο σχέδια: ένα με χαραγμένο λογότυπο HR-V και ένα με μπλε φωτιζόμενο λογότυπο HR-V στα εμπρός και πίσω μαρσπιέ.

Τα μαύρα πατάκια Elegance με μαύρη ύφανση και κεντημένο έμβλημα  δημιουργούν μία ακόμα στυλιστική πινελιά στην περιοχή των ποδιών των επιβατών του HR-V.

Όλη η σειρά των αξεσουάρ διατίθεται τον Αύγουστο στην εφαρμογή Honda Genuine Accessories (Γνήσια Αξεσουάρ Honda), μέσω των App Store και Google Play.