Ο… Godzilla του σαλονιού έγινε ανάρπαστος!

Εάν υπάρχει κάτι που έκανε διάσημο τον “Godzilla“, το φοβερό και τρομερό Nissan GT-R, δεν είναι (μόνο) το γεγονός ότι προσέφερε πάντα υψηλές επιδόσεις και κέρδιζε επιτυχίες στις πίστες, σε συνάρτηση με την αξιοπιστία του. Ήταν -ίσως- το γεγονός ότι απευθυνόταν σε μια πιο ευρεία πελατειακή βάση, λόγω του γεγονότος ότι… έκανε συνήθεια να ταπεινώνει πολύ ακριβότερες κατασκευές. Τώρα, στη θέση των “ακριβότερων κατασκευών” μπαίνει και το ίδιο το GT-R, καθώς η έκδοση GT-R50 by Italdesign βγαίνει σε παραγωγή με τιμή περίπου 1 εκατ. ευρώ και γίνεται ανάρπαστη. Επιτυχημένο, λοιπόν, το πέρασμα από τα… αλώνια στα σαλόνια.

Λεφτά, υπάρχουν, είπε κάποτε μια ψυχή και, όπως αποδεικνύεται, είχε δίκιο. Γιατί υπάρχουν, αλλά δεν είναι στις τσέπες (μας). Και, στους τυχερούς που τα έχουν, ο συγκεκριμένος Godzilla, αρέσει, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές παραγγελίες και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στο τέλος του τρέχοντος έτους (μιας και η πανδημία του κορωνοϊού κράτησε κλειστά τα εργοστάσια της Nissan, που τώρα έχουν επανεκκινήσει).   

Ο σχεδιασμός του, έχει αλλάξει ριζικά, στην συγκεκριμένη έκδοση

Δεν είναι παράλογο αυτό. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται, όχι απλά για ένα ικανό μοντέλο, αλλά για ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο. Βασισμένο στο τελευταίο Nissan GT-R NISMO (μιας και αναμένουμε τις διαρροές για την επόμενη γενιά του Godzilla, ο οποίος πιθανότατα θα φέρει και ηλεκτρικό μοτέρ), το GT-R50 by Italdesign, προέκυψε αρχικά ως ένα πρωτότυπο μοντέλο, από τη συνεργασία της Nissan και της Italdesign, με αφορμή την 50η επέτειο του GT-R, το 2019, και της Italdesign, το 2018. 

Τo Nissan GT-R50 by Italdesign έκανε ντεμπούτο στην πίστα που φέρει το όνομα του θρυλικού Tazio Nuvolari

Η επιτυχία που ακολούθησε στους μήνες μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου, οδήγησε τη Nissan και την Italdesign στην απόφαση να ξεκινήσουν την παραγωγή της εμπορικής έκδοσης, σε μια περιορισμένη σειρά 50 αυτοκινήτων. Τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν στους τυχερούς πελάτες στα τέλη του 2020 και στις αρχές του 2021.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα έχουν την ευκαιρία να καθίσουν στο σαλόνι του συγκεκριμένου GT-R

Η αγοραστική ζήτηση για την έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου είναι υψηλή, καθώς έχει ληφθεί ένας σημαντικός αριθμός προκαταβολών, με τους εν δυνάμει ιδιοκτήτες  ανά την Υφήλιο, να βρίσκονται στη διαδικασία εξατομίκευσης των προδιαγραφών για τα οχήματά τους. Αυτό θα κάνει την ήδη περιορισμένη έκδοση του μοντέλου, ακόμα πιο ελκυστική για τους συλλέκτες. Τώρα, εάν είσαι από τους τυχερούς που έχουν τη δυνατότητα να βάλουν στο γκαράζ τους ένα τέτοιο αυτοκίνητο, έχε υπόψη σου πως υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός αυτοκινήτων που είναι ακόμα “ανοικτά” στο βιβλίο παραγγελιών

To… GT-R του σαλονιού, αποδίδει 720 ps

Αυτή είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα”, λέει με περηφάνεια ο Διευθύνων Σύμβουλος της Italdesign, Jörg Astalosch. “Μετά από εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες για όλους. Αφού έπρεπε να αναβάλλουμε την παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και, μετά τη μερική διακοπή των παραγωγικών μας δραστηριοτήτων λόγω του COVID-19, επιστρέψαμε σε πλήρη λειτουργία στις αρχές Μαΐου. Τώρα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων στα τέλη του τρέχοντος έτους και στις αρχές του 2021, όπως είχε προγραμματιστεί. 

Δεν είναι τυχαίο που παρουσιάσαμε το αυτοκίνητο στην πίστα “Tazio Nuvolari”: Είναι το μέρος όπου κάνουμε όλες τις δοκιμές ρουτίνας, απαραίτητες για την έγκριση τύπου των οχημάτων που προορίζονται σε διάφορες αγορές, κάτι που  πρόκειται να ολοκληρώσουμε και για το GT-R 50”.

Για την κίνηση καθενός GT-R50 από την Italdesign, “φροντίζει” o συναρμολογημένος στο χέρι κινητήρας V638RETT V6 3.8 λίτρων, που για την περίσταση έχει τροποποιηθεί ειδικά από την NISMO και αποδίδει 720ps με  780 Nm ροπής.  “Οι πελάτες μας έχουν απολαύσει την εξατομικευμένη εμπειρία που προσφέρει η Italdesign, η οποία έχει μακρά παράδοση στην εξειδικευμένη κατηγορία των εξαιρετικά σπάνιων, εξατομικευμένων οχημάτων υψηλής απόδοσης”, εξηγεί o Διευθυντής προγράμματος των Nissan Sports Cars και NISMO, Michael Carcamo. “Η εμπειρία τους με το GT-R50 ήταν απίστευτη και μπορώ να πω από πρώτο χέρι ότι κάθε αυτοκίνητο θα είναι σίγουρα ένα μοναδικό αριστούργημα”.

To επανασχεδιασμένο πίσω μέρος του GT-R είναι απλά εκπληκτικό

Στην Ιαπωνία, οι τυχεροί αγοραστές μπορούν τώρα να αποκτήσουν ένα GT-R50 από την Italdesign μέσω της SCI Co. Ltd., θυγατρικής της VT Holdings, η οποία έχει οριστεί ως επίσημος εισαγωγέας και διανομέας για αυτά τα αποκλειστικά αυτοκίνητα στη χώρα. Όσοι ενδιαφέρονται για το GT-R50 από την Italdesign μπορούν να επισκεφθούν το www.GT-R50.nissan ή να επικοινωνήσουν με την Italdesign απευθείας στο aporta.gtr50@italdesign.com