Live η Κίνηση στους δρόμους
Porsche Partnership Formula E 1 scaled Γιατί η Porsche "κόλλησε" με τη Loctite

Γιατί η Porsche “κόλλησε” με τη Loctite

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E, η Porsche τρέχει με την 99Χ Electric το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό της. Πού… κολλάει λοιπόν η συνεργασία της με το γνωστό brand της Henkel, την κόλλα Loctite;

Η απάντηση δεν κρύβεται μόνο στο ότι “η Loctite έγινε ο επίσημος συνεργάτης συγκολλητικών για την ομάδα TAG Heuer Porsche Formula E, προσφέροντας κορυφαία επαγγελματικά προϊόντα και εκτεταμένη τεχνική εξειδίκευση στην Porsche 99X Electric”. Ούτε και στο ότι «η Henkel και η Porsche έχουν δεσμευτεί με κοινό στόχο να οδηγήσουν προοδευτικά προς ένα αειφόρο μέλλον», με δεδομένο ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E ABB FIA προωθεί ενεργά τις ηλεκτροκίνητες και καινοτόμες λύσεις μετακίνησης που συμβάλλουν στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής σε όλο τον κόσμο.

Πώς… κόλλησαν

Loctite 243 Γιατί η Porsche "κόλλησε" με τη Loctite

Η Porsche Motorsport βελτιώνει διαρκώς την Porsche 99X Electric, σε αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία για να αγωνιστεί στην πιο ανταγωνιστική σειρά αγώνων στον κόσμο – το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E. Η Henkel παρέχει λύσεις συγκόλλησης για πολλές εφαρμογές, τόσο στα εργαστήρια ανάπτυξης της Porsche, όσο και στις πίστες αγώνων.

Ως μέρος της συνεργασίας, η TAG Heuer Porsche Formula E, χρησιμοποιεί μια ευρεία γκάμα προϊόντων Loctite, συμπεριλαμβανομένων μιας σειράς εποξικών συγκολλητικών υψηλής απόδοσης, συγκρατητικών ενώσεων, συγκολλητικά πλήρωσης διακένων, ασφαλιστικά σπειρώματος (μεσαίας και υψηλής αντοχής), κατασκευαστικές κόλλες, στεγανοποιητικά σπειρωμάτων και κόλλες στιγμής. Η χρήση αυτών των προϊόντων, διασφαλίζει πλήρη μηχανική αξιοπιστία για μια σειρά βασικών εφαρμογών, οι οποίες εκτείνονται από τα ρουλεμάν ανάρτησης, τα μέρη του περιβλήματος του κιβωτίου ταχυτήτων και τους κοχλίες του συστήματος μετάδοσης κίνησης, έως τα εξαρτήματα του τιμονιού, τους ελαστικούς δακτυλίους (O-rings) και τα καλώδια. Οι πίστες δοκιμών της Porsche για κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων επωφελούνται, επίσης, από τις λύσεις Loctite υψηλής απόδοσης.

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα Formula E της TAG Heuer Porsche, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E», εξηγεί ο Joerg von Ameln, Αντιπρόεδρος General Manufacturing & Maintenance, Henkel Adhesive Technologies. «Στόχος μας είναι να ανοίξουμε μαζί το δρόμο για αυτό που, σαφώς, θα είναι το μέλλον motorsport. Αυτό είναι ένα προφανές ταίριασμα γιατί, όπως και εμείς, έτσι και η Porsche μπαίνει σε αγώνες για να κερδίσει!».

«Η συνεργασία απεικονίζει ιδανικά τις κοινές αξίες του brand μας», προσθέτει ο Eric Saunders, Αντιπρόεδρος Marketing, General Manufacturing & Maintenance, Henkel Adhesive Technologies. «Πρόκειται για ένα ιδανικό πεδίο συνεργασίας στο οποίο μπορούμε να τονίσουμε τη δέσμευση της Loctite για την χρήση πρωτοποριακών προϊόντων που βασίζονται σε πραγματικές γνώσεις, τα οποία πληρούν την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα στο μέγιστο βαθμό».

«Προκειμένου να έχουμε επιτυχία σε μια τόσο άκρως ανταγωνιστική σειρά αγώνων, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E, χρειαζόμαστε ισχυρούς συνεργάτες που να μοιράζονται τη δέσμευσή μας και το όραμά μας για το μέλλον motorsport. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη Henkel ως αξιόπιστο ισχυρό συνεργάτη μας. Η βασική φιλοσοφία και τα προϊόντα της Loctite αντιπροσωπεύουν την καινοτομία και τη βιωσιμότητα, γεγονός που την καθιστά το τέλειο ταίρι για την Porsche», εξηγεί ο Thomas Laudenbach, Αντιπρόεδρος της Porsche Motorsport.

Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Henkel, ενός από τους παγκόσμιους κορυφαίους προμηθευτές συγκολλητικών, στεγανοποιητικών, επεξεργασίας επιφανειών και της Porsche, ενός από τους πιο εμβληματικούς ηγέτες motorsport, και οι δύο με ιστορία που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, είναι η συνέχεια μιας μακράς, αξιόπιστης συνεργασίας.

Porsche Partnership Formula E 2 Γιατί η Porsche "κόλλησε" με τη Loctite

Αποκορύφωμα της συνεργασίας αποτέλεσε ο εορτασμός που πραγματοποιήθηκε στο Mexico-City E-Prix στις 12 Φεβρουαρίου: Ξεκινώντας από την pole position, στην πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez στο Νο. 94 Porsche 99X Electric, ο Pascal Wehrlein (GER) κέρδισε την πρώτη νίκη για την Porsche στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E. Ο teammate του André Lotterer (GER) τερμάτισε δεύτερος στο Νο. 36 μονοθέσιο, κάνοντας τον τέλειο θρίαμβο για τον κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων της Στουτγάρδης στον τρίτο γύρο της Formula E αυτής της σεζόν, με το TAG Heuer Porsche Formula να κατακτά τις δύο πρώτες θέσεις στο βάθρο του Μεξικού. Η ομάδα E προχωρά στην κατάταξη της ομάδας στην τρίτη θέση. Στην κατάταξη των οδηγών, ο Pascal Wehrlein βρίσκεται τρίτος, ισόβαθμος με τον André Lotterer στην τέταρτη θέση.

Στις 9 και 10 Απριλίου, η ABB Formula E World Championship επιστρέφει στην Ευρώπη. Η διοργάνωση του event για τον 4ο και τον 5ο γύρο θα πραγματοποιηθεί σε μια προσωρινή πίστα δρόμου που βρίσκεται στην περιοχή EUR της Ρώμης. Η ομάδα TAG Heuer Porsche Formula E θα συμμετάσχει και πάλι στον αγώνα ενάντια στους ανταγωνιστές της, με στόχο να επαναλάβει τα επιτυχημένα αποτελέσματα του Μεξικού.

Η Porsche στη Formula E

Με την Porsche 99X Electric, η Porsche επέστρεψε στους αγώνες μονοθέσιων ανοιχτών τροχών το 2019 μετά από περισσότερα από 30 χρόνια και γιόρτασε ένα επιτυχημένο ντεμπούτο σημειώνοντας τη δεύτερη θέση στην πρώτη της σεζόν στο Diriyah της Σαουδικής Αραβίας στην ABB Formula E σεζόν 6. Το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που φέρει το Porsche E Performance Powertrain και αναπτύχθηκε από τη Weissach χρησιμεύει επίσης ως πλατφόρμα ανάπτυξης για τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής του κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων. Η διαχείριση ενέργειας και η αποδοτικότητα είναι σημαντικοί παράγοντες επιτυχίας στη Formula E και στην ανάπτυξη των αυτοκινήτων παραγωγής.

Για τη σεζόν 2021/2022, η 99X Electric έχει μέγιστη ισχύ 250 kW στη λειτουργία καταλληλόλητας και 220 kW (τελευταία σεζόν 200 kW) σε κανονική λειτουργία αγώνα. Το Attack Mode αυξάνει την ισχύ στα 250 kW (την περασμένη σεζόν 235 kW). Η μέγιστη ανάκτηση είναι 250 kW. Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 52 κιλοβατώρες. Η ομάδα TAG Heuer Porsche Formula E αντιμετωπίζει την τρίτη σεζόν της με την Porsche 99X Electric.

Διαβάστε ακόμα: