Vivre le mouvement dans la rue
DS 4

DS 4 : Esprit d'avant-garde, dans la classe C Premium

Στην καρδιά της κατηγορίας Premium C της ελληνικής αγοράς, έρχεται να τοποθετηθεί το DS 4. Πρωτοποριακό, με μοναδικό σχήμα, προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις.

DS 4

Η DS Automobiles επιταχύνει την ανάπτυξή της σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσιάζοντας το χαρισματικό DS 4. Το μοντέλο που βασίζεται στην αξιόπιστη πλατφόρμα με την άριστη φήμη σε όλο τον κόσμο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογικής και μηχανολογικής ανωτερότητας που κερδίζει νέους φίλους για λογαριασμό της Μάρκας.

 

“Το DS 4 σχεδιάστηκε για να επαναπροσδιορίσει τις βασικές αρχές της κατηγορίας των Premium C μοντέλων. Απευθύνεται σε πελάτες που προσελκύονται από δύο σχήματα αμαξώματος: το νέο ελκυστικό Coupé-SUV και το παραδοσιακό συμπαγές hatchback. Σε κάθε στάδιο του σχεδιασμού του, η ιδέα να προσελκύσουμε αυτές τις δύο κατηγορίες πελατών οδήγησε τις αποφάσεις μας”.

Marion David – Διευθύντρια Προϊόντων, DS Automobiles

 

 

Το σχεδιαστικό πρωτότυπο AERO SPORT LOUNGE, έδειξε το δρόμο

E5A7159 DS 4 : Spirit of avant-garde, στη Premium C κατηγορία

Le site DS 4 έχει εξαιρετικά ισορροπημένες αναλογίες. Με μήκος 4,40 μέτρων, πλάτος 1,83 μέτρων, ύψος 1,47 μέτρα και μεγάλους τροχούς συνολικής διαμέτρου 720 χιλιοστών (με ζάντες ελαφρού κράματος έως 20 ιντσών και τις 19 ίντσες να είναι μέρος του εξοπλισμού στα TROCADERO και PERFORMANCE LINE), η συμπαγής εικόνα του μοντέλου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και επιβλητική.

 

“Ακόμη και πριν κάνουμε την πρώτη γραμμή στο σχεδιαστήριο για το αμάξωμα, δουλέψαμε για δύο χρόνια με τους μηχανικούς μας στη διαμόρφωση της πλατφόρμας. Όταν ξεκινήσαμε τη δημιουργική διαδικασία, το περιθώριο ελιγμών που είχαμε για να σχεδιάσουμε μια νέα ιδέα ήταν απίστευτα μεγάλο. Με έμπνευση από το πρωτότυπο DS AERO SPORT LOUNGE, η σιλουέτα του αυτοκινήτου παραγωγής είναι μοναδική στην κατηγορία με αναλογίες που δεν έχουν εμφανιστεί προηγουμένως. Το περίγραμμα είναι sport, πολύ μυώδες και συμπαγές, ενώ κάθεται πάνω σε πολύ μεγάλους τροχούς. Η γραμμή του αποδείχθηκε ότι είναι αεροδυναμική, αποτελεσματική σε ότι έχει να κάνει με την ιδανική εκμετάλλευση της ενέργειας και χαρισματική στην αισθητική της ταυτόχρονα”.

Thierry Metroz – Επικεφαλής Σχεδιασμού, DS Automobiles

 

E6A7099 DS 4 : Spirit of avant-garde, στη Premium C κατηγορία

 

Το εμπρόσθιο μέρος χαρακτηρίζεται από νέα φωτιστική “υπογραφή”. Οι πολύ λεπτοί προβολείς με το σύστημα DS MATRIX LED VISION, συνδυάζουν τον τυπικό φωτισμό με αυτόν της κατεύθυνσης που ακολουθεί το στρίψιμο του τιμονιού. Συμπληρώνεται με φώτα ημέρας που αποτελούνται από δύο γραμμές LED εκατέρωθεν. Τα DS WINGS συνδέουν τους προβολείς με τη μάσκα, ενώ ανάλογα με την έκδοση, αυτό αποτελείται από δύο μέρη με μοτίβα που προσομοιάζουν με διαμαντένια άκρα και τονίζουν την αίσθηση της 3D μάσκας. Η σιλουέτα του αυτοκινήτου παρουσιάζεται ακόμα πιο δυναμική, χάρη στο μακρύ καπό πάνω από τα φωτιστικά σώματα.

Το προφίλ συνδυάζει ρευστότητα και αιχμηρές σχεδιαστικές γραμμές. Οι λαβές των θυρών στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα, συνδυάζονται με γλυπτές επιφάνειες στα πλάγια. Η αναλογία του αμαξώματος προς τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου, προέρχεται από το πρωτότυπο DS AERO SPORT LOUNGE, αναδεικνύοντας την εμφάνιση του μοντέλου σε επιβλητική και πραγματικά μοναδική.

Στο πίσω μέρος, η οροφή κατεβαίνει πολύ χαμηλά σε ένα έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ, που τονίζει την κομψή και αεροδυναμικά αποδοτική σιλουέτα. Τα πίσω φτερά εντείνουν τη μυώδη εμφάνιση με καμπύλες και αιχμηρές ακμές, που δίνουν έμφαση στο C pillar του αμαξώματος, που έχει γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα με το ένθετο έμβλημα της DS Automobiles. Μια νέα γενιά φωτεινής υπογραφής αποκαλύπτεται και στο πίσω μέρος με τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα.

 

 

Διαφορετικές όψεις μέσα στην ίδια σιλουέτα

2020 DS4 V0060 DS 4 : Spirit of avant-garde, στη Premium C κατηγορία

Le site DS 4 στον πυρήνα της γκάμας, όπου η κομψότητα είναι ο κυρίαρχος παράγοντας χάρη στον σχεδιασμό με τους ειδικούς προφυλακτήρες, τις λεπτές χρωμιωμένες πινελιές και την οροφή που διατίθεται επίσης σε μαύρο χρώμα για να δώσει μια επιβλητική, αθλητική στάση.

Le site DS 4 CROSS, το νέο Crossover της DS Automobiles, διαθέτει στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα ειδική προστατευτική επιφάνεια σε μαύρο ματ χρώμα. Τα γυαλιστερά μαύρα μέρη στο επάνω τμήμα και στα πλαϊνά, η γυαλιστερή μαύρη μάσκα, οι ξεχωριστές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και οι μπάρες οροφής το κάνουν να ξεχωρίζει. Ως αποκλειστική επιλογή, το DS 4 CROSS περιλαμβάνει στο βασικό του εξοπλισμό το Advanced Traction Control για βελτιωμένη πρόσφυση με προγράμματα για κίνηση σε έδαφος με άμμο, χιόνι και λάσπη, ενώ παράλληλα διαθέτει και το προηγμένο σύστημα Hill Assist Descent Control.

Le site DS 4 PERFORMANCE LINE, είναι η πιο δυναμική πρόταση και έχει εξωτερικά διακοσμητικά σε μαύρο χρώμα, που ανήκουν σε συγκεκριμένο χρωματικό “πακέτο”, ιδιαίτερες ζάντες αλουμινίου με μαύρο λαμπερό φινίρισμα, καθώς και ξεχωριστές λεπτομέρειες στην καμπίνα.

 

 

Καθαρές γραμμές και στην εσωτερική διακόσμηση

2020 DS4 V0037 DS 4 : Spirit of avant-garde, στη Premium C κατηγορία

Le site DS 4 διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, με απρόσκοπτη αναγνωσιμότητα και κορυφαία εργονομία, με κάθε μέρος να είναι ενσωματωμένο διαισθητικά, τόσο για τη λειτουργία, όσο και για την εμφάνιση. Αυτή η ρευστότητα στην όψη, διέπεται από καινοτομίες που στοχεύουν στη δημιουργία περιβάλλοντος πλήρους ηρεμίας στην καμπίνα του DS 4.

Το ταξίδι αναδεικνύεται σε υψηλή τέχνη με μια νέα προσέγγιση των χειριστηρίων ελέγχου, που είναι ομαδοποιημένα σε τρεις ζώνες για απλοποίηση της εμπειρίας. Τα ανάγλυφα ένθετα Clous de Paris, που είναι εμπνευσμένα από την υψηλής ποιότητας ωρολογοποιία, δίνουν έμφαση στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Στο ταμπλό στα χειριστήρια του κλιματισμού DS AIR.
  • Στους διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων που ευθυγραμμίζονται με τους πλευρικούς αεραγωγούς και είναι ενσωματωμένοι στο άνω τμήμα των θυρών.
  • Sur DS SMART TOUCH, μια οθόνη αφής 5 ιντσών που συνδέεται με το DS IRIS SYSTEM και στο DS E-TOGGLE, ένα συμπαγές χειριστήριο για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που είναι τοποθετημένα στην κεντρική κονσόλα.

Le site DS AIR είναι ένα καινοτόμο σύστημα κλιματισμού με πολύ συμπαγείς κεντρικούς αεραγωγούς τοποθετημένους ψηλά, που είναι εφοδιασμένοι με αεραγωγούς που δεν διακρίνονται. Η ροή αέρα κατευθύνεται με τη χρήση ενός κώνου, ο οποίος εξασφαλίζει την τέλεια ροή του αέρα, τόσο ψηλά, όσο και χαμηλά. Όλο το σύστημα λειτουργεί σαν κλασικός κλιματισμός με βέλτιστη όμως απόδοση. Η λειτουργία Quick Launch επιτρέπει στο τιμόνι να θερμαίνεται και στα καθίσματα να ψύχονται ή να θερμαίνονται ανάλογα, με το πάτημα ενός και μόνο πλήκτρου. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο σχεδιασμό των καθισμάτων που μπορούν να προσφέρουν κλιματισμό και μασάζ.

Συμβολικό της DS Automobiles, το εσωτερικό Criollo Brown OPERA αντιπροσωπεύει το καλύτερο από την τεχνογνωσία της μάρκας με καθίσματα αφρού υψηλής πυκνότητας με επένδυση σε δέρμα Criollo Brown Nappa που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη υφή του. Το ταμπλό είναι επίσης επενδυμένο με δέρμα Criollo Brown Nappa. Οι διακοσμητικές επενδύσεις σε ξύλο Brown Ash προσθέτουν μια επιπλέον πινελιά στην αισθητική της καμπίνας. Τα ηλεκτρικά μπροστινά καθίσματα διαθέτουν ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη, ενώ ψύχονται, θερμαίνονται και κάνουν μασάζ.

Σε αυτό το εσωτερικό, οι τεχνίτες της μάρκας προχώρησαν ακόμη περισσότερο για να ενσωματώσουν τη γαλλική τεχνογνωσία: οι κρυφές ραφές, αναδεικνύουν την ποιότητα του δέρματος στα πάνελ των θυρών. Είναι μια από τις πολυάριθμες χειροποίητες διαδικασίες στους εσωτερικούς χώρους, όπως η επιλογή του ξύλου Brown Ash για το ταμπλό ή τη δερμάτινη επένδυση του τιμονιού.

Το εσωτερικό του Pebble Grey et Criollo Brown Leather δίνει μια αίσθηση μεγαλύτερου χώρου και περισσότερου φωτός. Τα καθίσματα, η κεντρική κονσόλα, το κεντρικό υποβραχιόνιο και η εταζέρα του χώρου αποσκευών, είναι σε απόχρωση Pebble Grey με το ταμπλό από δέρμα Nappa, το τιμόνι καλυμμένο με δέρμα Criollo Brown και το διακοσμητικό ξύλο Brown Ash. Στο κέντρο αυτού του δίχρωμου περιβάλλοντος, στην κεντρική κονσόλα, τα καθίσματα σε δέρμα Pebble Grey, συνδυάζονται με φωτεινά χαρακτηριστικά, λεία στην αφή και με ανάγλυφα ένθετα Clous de Paris. Στο επάνω τμήμα της κεντρικής κονσόλας, η επένδυση αποτελείται από πολύ υψηλής ποιότητας ξύλο Brown Ash και δέρμα Criollo Brown Nappa.

Αυτές οι επιλογές αφορούν προαιρετικά στις εκδόσεις εξοπλισμού RIVOLI και TROCADERO των DS 4 et DS 4 CROSS. Στην έκδοση RIVOLI, ως βασικός εξοπλισμός προσφέρεται το εσωτερικό από δέρμα Basalt Black που είναι εκλεπτυσμένο και κομψό, ενώ στο TROCADERO συναντάμε επενδύσεις καθισμάτων σε συνδυασμό ύφασμα Diamond Tungstène και τεχνητό δέρμα.

Αποκλειστικά στην έκδοση PERFORMANCE LINE, τα καθίσματα προσφέρονται σε PERFORMANCE LC Alcantara® ή είναι επενδυμένα με δέρμα Basalt Black. Η κεντρική κονσόλα και το ταμπλό είναι επίσης επενδυμένα με Alcantara®  ενώ ένα σφυρηλατημένο ένθετο από κατεργασμένο ανθρακόνημα διακοσμεί το δερμάτινο τιμόνι με τις χαρακτηριστικές ραφές PERFORMANCE LINE.

Le site DS 4 BASTILLE + διαθέτει επένδυση σε ύφασμα Tungsten ή σε συνδυασμό ύφασμα Diamond Tungstène και τεχνητό δέρμα και καθίσματα με αφρό υψηλής πυκνότητας.

Η αίσθηση της αρμονίας στο εσωτερικό, τονίζεται από εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό με δυνατότητα χρωματικής επιλογής που μπορεί να εξατομικευτεί και να συμβάλει στη συνολική αίσθηση ηρεμίας. Η ακουστική ατμόσφαιρα αποδίδεται από ένα συνδυασμό του ηχοσυστήματος FOCAL ELECTRA 690 Watt με 14 ηχεία και τα ηχομονωτικά κρύσταλλα εμπρός και πίσω, καθώς και στα πλευρικά παράθυρα, που είναι άλλη μια πρωτιά για την κατηγορία.

Ένα σύστημα καθαρισμού του αέρα προστατεύει ενεργά την καμπίνα με αισθητήρες για σωματίδια PM2.5 εσωτερικής και εξωτερικής ανίχνευσης ρύπανσης. Η διαχείριση του αέρα που μπαίνει στο όχημα βελτιστοποιείται με την προσθήκη ενός συστήματος φιλτραρίσματος που μπορεί να καθαρίσει τον αέρα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Η ποιότητα του αέρα καταγράφεται και εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη.

 

 

Επαυξημένη… τεχνολογία

2020 DS4 V0058 DS 4 : Spirit of avant-garde, στη Premium C κατηγορία

Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα EMP2, το DS 4 προσφέρει την plug-in υβριδική τεχνολογία από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του (225 ίππους και αυτονομία έως 55 χιλιόμετρα σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών ρύπων στον συνδυασμένο κύκλο WLTP). Ένα σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας νέας γενιάς, συστήματα υποβοήθησης οδηγού που δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί στη κατηγορία Premium C και ένα καινοτόμο σύστημα προβολής πληροφοριών, κάνουν το DS 4 να ξεχωρίζει.

 

 

Εξηλεκτρισμός E-TENSE

2020 DS4 V0059 DS 4 : Spirit of avant-garde, στη Premium C κατηγορία

Η αρθρωτή πλατφόρμα του, επιτρέπει τη χρήση διαφορετικών κινητήρων. Με δυναμισμό και απόλυτη ασφάλεια, η εξέλιξη της πλατφόρμας EMP2 για το DS 4 έχει επιτρέψει τη βελτίωση πολλών χρήσιμων χαρακτηριστικών, ενώ προσδίδει στο σχεδιασμό του οχήματος μια νέα ελευθερία έκφρασης που δίνει πρωτοφανείς αναλογίες.

 

 

Architecture

 

Η πλατφόρμα έχει εξελιχθεί ειδικά για να επιτύχει τις επιθυμητές αναλογίες και την ιδιαίτερη αεροδυναμική απόδοση. Η αναλογία μεγέθους ανάμεσα στους τροχούς και το αμάξωμα είναι μοναδική για την κατηγορία και τον κόσμο των premium αυτοκινήτων, καθώς δημιουργεί μια σιλουέτα ταυτόχρονα sport και καλαίσθητη.

 

 

Μείωση βάρους

 

Η νέα εκδοχή της πλατφόρμας EMP2 διαθέτει νέα μέρη κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά, δομικά μέρη θερμικής επεξεργασίας και πιο συμπαγή στοιχεία, όπως η μονάδα κλιματισμού, απελευθερώνοντας περισσότερο χώρο για εκμετάλλευση σε άλλα σημεία. Ο χώρος για τις αποσκευές είναι 430 λίτρα και η πόρτα του είναι ηλεκτρική, με σύστημα ανέπαφου ανοίγματος.

 

 

Sécurité

 

Η νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 σχεδιάστηκε για να συμμορφώνεται με τα τελευταία και αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου, χωρίς να διακυβεύεται το συνολικό βάρος.

 

 

Ανώτερα δυναμικά και ακουστικά χαρακτηριστικά

2020 DS4 V0061 DS 4 : Spirit of avant-garde, στη Premium C κατηγορία

Η ιδέα του ιδανικού συνδυασμού μεταξύ δυναμισμού και ηρεμίας, που είναι τόσο αγαπητή στα τα μοντέλα της DS Automobiles, προχωρά ακόμη περισσότερο. Τα πλήρως νέα ανασχεδιασμένα εξαρτήματα στην ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης, εγγυώνται την κορυφαία άνεση στην οδήγηση μέσω της βέλτιστης ακαμψίας του αμαξώματος, που έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση εξαιρετικού κρατήματος στο δρόμο για απολαυστική οδήγηση.

 

 

Έκδοση E-TENSE: Με ηλεκτρικό κινητήρα που κέρδισε τίτλους στη Formula E

80I1754 Copie DS 4 : Spirit of avant-garde, στη Premium C κατηγορία

Στην plug-in υβριδική του έκδοση, το DS 4 E-TENSE 225 κληρονομεί την τεχνογνωσία από την DS Performance με τους τέσσερις τίτλους στη Formula E (Οδηγών και Ομάδων) το 2019 και το 2020. Οι υψηλές επιδόσεις και η απόδοση της συγκεκριμένης μονάδας, προκύπτουν από τον 4κύλινδρο κινητήρα PureTech των 180 ίππων και τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων με μπαταρία 12,4 kWh, με τη χρήση του οποίου το μοντέλο έχει αυτονομία σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών ρύπων, έως και 55 χιλιόμετρα (στο συνδυασμένο κύκλο WLTP). Η ροπή των 360 Nm επιτρέπει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα και την κάλυψη των πρώτων 1.000 μέτρων σε 27,3 δευτερόλεπτα, με κατανάλωση καυσίμου μόλις 1,3 λίτρα/ 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 από 29 g/km στον συνδυασμένο κύκλο WLTP.

 

 

Διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και diesel, από 130 έως 180 ίππους

80I2029 Copie DS 4 : Spirit of avant-garde, στη Premium C κατηγορία

Με δύο βενζινοκίνητες επιλογές, PureTech 130 EAT8 και PureTech 180 EAT8 και ένα Diesel BlueHDi 130 EAT8, και κατανάλωση από 4,8 λίτρα/100 χλμ. για το diesel και 5,9 λίτρα/100 χλμ. για τη βενζίνη (στον συνδυασμένο κύκλο WLTP) και εκπομπές CO2 125 g/km για το diesel και 135 g/km για τη βενζίνη.

 

 

Η 100%, αμιγώς ηλεκτρική έκδοση εξελίσσεται

80I2226 DS 4 : Spirit of avant-garde, στη Premium C κατηγορία

Μέχρι το 2024, το DS 4 θα διατίθεται σε μια 100% ηλεκτρική εκδοχή που θα βασίζεται στη νέα τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων και των μπαταριών.

 

 

Αποδοτικότητα από τους τροχούς

80I2380 DS 4 : Spirit of avant-garde, στη Premium C κατηγορία

Με διάμετρο τροχού 720 χιλιοστών, το DS 4 διατίθεται με ζάντες αλουμινίου έως και 20 ιντσών. Η πλειοψηφία των επιλογών που προσφέρονται στη γκάμα του μοντέλου, έχουν ζάντες 19 ιντσών, για να συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία “Tall & Narrow”, που έχει εφαρμοστεί για να περιοριστούν οι αεροδυναμικές διαταραχές και να μειωθούν οι εκπομπές CO2, διατηρώντας παράλληλα την ελκυστική σχεδίαση και ένα εξαιρετικό επίπεδο άνεσης. Το DS 4 με τις ζάντες των 19 ιντσών, θα είναι διαθέσιμο με ελαστικά All Season 3PMSF A. Στις εκδόσεις με τις ζάντες 20 ιντσών, που παρουσιάζονται στις εκδόσεις E-TENSE, βρίσκουμε ελαστικά Α κατηγορίας. Το υψηλό επίπεδο δυναμισμού ενισχύεται χάρη στη μείωση βάρους κατά 10% από τις ζάντες αλουμινίου (δηλαδή 1,5 κιλό ανά τροχό), που φέρουν και αεροδυναμικά ένθετα για μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2.

 

 

Μοναδική Τεχνολογία στην κατηγορία

80I2201 DS 4 : Spirit of avant-garde, στη Premium C κατηγορία

Από την έκδοση εξοπλισμού TROCADERO, ο οδηγός δε χρειάζεται να αποσπά την προσοχή του από το δρόμο, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία που ονομάζεται DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY που είναι το πρώτο βήμα προς την επαυξημένη πραγματικότητα. Η χρήση της νέας αυτής εντυπωσιακής τεχνολογίας, επιτρέπει στις βασικές πληροφορίες για την οδήγηση να προβάλλονται απευθείας στο δρόμο. Βασικές πληροφορίες όπως η ταχύτητα κίνησης, τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, η πλοήγηση, οι ειδοποιήσεις ή ακόμα και πληροφορίες για τη μουσική που ακούγεται στην καμπίνα και την τηλεφωνική κλήση που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω του hands free του ηχοσυστήματος εμφανίζονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Αυτή η αισθητηριακή και βιωματική τεχνολογία είναι μέρος ενός πλήρως ανασχεδιασμένου συστήματος ψυχαγωγίας με οθόνη 10 ιντσών, του DS IRIS SYSTEM. Η νέα διεπαφή εκμεταλλεύεται τη χρηστικότητα ενός smartphone με απτή, απρόσκοπτη και άμεση στην απόκριση, που βασίζεται στην ιδέα της εξατομίκευσης των προφίλ με τη χρήση εικονιδίων. Οι ρυθμίσεις και η οθόνη φορτώνονται αυτόματα κατά την εκκίνηση. Η ιδέα πίσω από την εξατομίκευση είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να προσαρμόσουν το περιεχόμενο στις απαιτήσεις τους. Το DS IRIS SYSTEM προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου με φωνητικές εντολές και χειρονομίες, δημιουργώντας έναν πολύ ικανό βοηθό on board που “εκτελεί” τα αιτήματα των επιβατών.

Αυτό υποστηρίζεται περαιτέρω από ένα μοναδικό σύστημα ελέγχου χειρονομιών, το DS SMART TOUCH, που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Ο αισθητήρας που βρίσκεται πίσω από την οθόνη αφής 5 ιντσών, αναγνωρίζει την κίνηση του χεριού που αντιστοιχεί σε κάποια από τις προεπιλεγμένες λειτουργίες. To DS Intelligent Touch, αναγνωρίζει χειρονομίες που αντιστοιχούν σε κινήσεις όπως μεγέθυνση και σμίκρυνση για αναγνώριση χειρόγραφου.

 

 

Άνεση και ηρεμία με δυναμισμό

80I2200 DS 4 : Spirit of avant-garde, στη Premium C κατηγορία

Le site DS DRIVE ASSIST, επιτρέπει αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2 (το υψηλότερο Επίπεδο που επιτρέπεται σε δημόσιους δρόμους αυτή τη στιγμή) στο DS 4: το adaptive cruise control προσαρμόζει την ταχύτητα ανάλογα με τη ροή της κυκλοφορίας και έχει την ικανότητα για ακινητοποίηση και επανεκκίνηση του οχήματος σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης. Το σύστημα εξασφαλίζει επίσης ακριβή τοποθέτηση του αυτοκινήτου στη λωρίδα της επιλογής του οδηγού.

Επιπλέον το DS 4 έχει επίσης μια σημαντική εξέλιξη αυτού του συστήματος με το DS DRIVE ASSIST δεύτερης γενιάς, το οποίο βελτιώνεται καθώς θα περιλαμβάνει επιπλέον τρία νέα χαρακτηριστικά: προσπέραση κατά τη διάρκεια της αυτόνομης οδήγησης, ρύθμιση της ταχύτητας στις στροφές και προσαρμογή της ταχύτητας βάσει της οδικής σήμανσης.

Οι νέες “γωνίες ραντάρ” επιτρέπουν άλλες λειτουργίες, όπως παρακολούθηση τυφλών σημείων σε μεγάλες αποστάσεις (με εμβέλεια 75 μέτρων) και ηχητική ειδοποίηση κατά την οπισθοπορεία, για την αποφυγή σύγκρουσης στα τυφλά σημεία.

Η DS Automobiles προσφέρει άλλη μια έκφανση της έννοιας “δυναμική ηρεμία”. Με το DS 4, αυτό μεταφράζεται σε κορυφαία εμπειρία οδήγησης. Ένα από τα δυνατά σημεία του μοντέλου είναι η το σύστημα DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, που είναι μια λειτουργία πρωτοποριακή για τα δεδομένα της κατηγορίας, η οποία χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγει μια κάμερα που είναι τοποθετημένη στο επάνω μέρος του παρμπρίζ, από όπου “βλέπει” και προβλέπει ανωμαλίες στην επιφάνεια του δρόμου, για να στείλει τα δεδομένα σε μια μονάδα διαχείρισης. Με τέσσερις αισθητήρες θέσης και τρία επιταχυνσιόμετρα, το σύστημα ελέγχει ανεξάρτητα τον κάθε τροχό του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που λαμβάνει, καθιστά την ανάρτηση πιο σκληρή ή πιο μαλακή ανάλογα με το τι απαιτείται σε κάθε τροχό ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την αυξημένη άνεση των επιβατών ανεξάρτητα από την κατάσταση του οδοστρώματος.

DS NIGHT VISION: μια άλλη τεχνολογία που επιτρέπει στα μοντέλα της DS Automobiles να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Το σύστημα βελτιώνει την ορατότητα και μειώνει τους κινδύνους της νυχτερινής οδήγησης. Μια κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας, που βρίσκεται στη μάσκα, εντοπίζει πεζούς και ζώα σε απόσταση έως 150 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο, τη νύχτα και σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας. Ο οδηγός ενημερώνεται για τους κινδύνους του δρόμου στην οθόνη που έχει μπροστά του, στον ψηφιακό πίνακα οργάνων (αλλά και ως προειδοποιήσεις στο DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY) και με τον τρόπο αυτό μπορεί να αντιδράσει εγκαίρως.

 

 

Φωτεινή υπογραφή DS

80I2957 DS 4 : Spirit of avant-garde, στη Premium C κατηγορία

Με τη νέα γενιά φωτιστικών σωμάτων DS MATRIX LED VISION, οι προβολείς είναι πιο λεπτοί, με δυναμική σχεδίαση και  συνδυάζουν τις τεχνολογίες Matrix Beam et Dynamic Bending Light  (Δυναμικός Φωτισμός Στροφών) στο ίδιο σύστημα αποκτώντας μια ξεχωριστή και μοναδική ταυτότητα.

Οι προβολείς DS MATRIX LED VISION εξακολουθούν να περιλαμβάνουν τρεις μονάδες LED που αποτελούν και την υπογραφή της DS Automobiles. Αυτοί οι προβολείς προσαρμόζονται στις συνθήκες κυκλοφορίας, τη γωνία του τιμονιού, την ταχύτητα και τις καιρικές συνθήκες με πέντε προκαθορισμένες λειτουργίες: εντός πόλης, εκτός πόλης, αυτοκινητόδρομου, κακοκαιρίας και ομίχλης.

Έτσι έχετε τη δυνατότητα να οδηγείτε συνεχώς με τους προβολείς αναμμένους χωρίς να ενοχλείτε τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Χάρη στην κάμερα που βρίσκεται στο επάνω μέρος του παρμπρίζ, αυτοί οι έξυπνοι προβολείς προσαρμόζουν αυτόματα τη φωτεινή τους δέσμη με εμβέλεια 300 μέτρων, ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας, χωρίς να ενοχλούν τους διερχόμενους οδηγούς.

Οι προβολείς DS MATRIX LED VISION συμπληρώνονται με νέα μεγαλύτερα φώτα ημέρας (με 98 από τα 150 συνολικά LED’s). Εκτός από την αναγνωρίσιμη κάθετη φωτεινή υπογραφή, αυτά τα φώτα ημέρας εκτελούν μια νέα “κινούμενη” εικόνα καλωσορίσματος που παράλληλα υπογραμμίζει και την υψηλή τεχνολογία του αυτοκινήτου.

 

 

Περιβαλλοντική ευαισθησία

 

Le site DS 4 αποτελείται σε ποσοστό 95% από επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά, με το 85% να είναι ανακυκλώσιμα. Το 30% του βάρους του αφορά ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά, που εντοπίζονται τόσο στα μεταλλικά μέρη, όσο και στα συνθετικά. Μεταξύ των ανακυκλωμένων υλικών, οι ίνες πολυπροπυλενίου, πολυεστέρα και ενός συγκεκριμένου ελαστομερούς, χρησιμοποιούνται κάτω από το πλαίσιο ως διαφράγματα, για μείωση θορύβου ή ως σημεία στερέωσης.

 

 

Η γκάμα

Η γκάμα αποτελείται από τρεις εκδόσεις: DS 4, DS 4 CROSS et DS 4 PERFORMANCE LINE, και πολλαπλά επίπεδα εξοπλισμού:

 

  • DS 4: BASTILLE +, TROCADERO, RIVOLI
  • DS 4 CROSS : CROSS TROCADERO, CROSS RIVOLI
  • DS 4 PERFORMANCE LINE : LINE PERFORMANCE

 

 

Επτά χρώματα

Διατίθενται επτά χρώματα, δύο από αυτά νέα: COPPER GOLD και LACQUERED GREY, τα οποία συμπληρώνουν τα: CRISTAL PEARL, PLATINUM GRAY, RED VELVET, PEARL WHITE και PERLANERA BLACK.