Το FORD GT επιστρέφει στον θρυλικό αγώνα του Le Mans

Δες το πρώτο, από συνολικά 5 βίντεο που η Ford Performance δημιούργησε για να περιγράψει το «ταξίδι» που ξεκίνησε από την απόφαση να συμμετάσχει ξανά στον θρυλικό αγώνα του Le Mans με όχημα το νέο Ford GT.

Μιας και όλα αρχίζουν με μία απόφαση, ο τίτλος του πρώτου video δεν θα μπορούσε παρά να είναι: «Η Απόφαση»

 Μόλις πήρε το πράσινο φως, η Ford ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα: να δημιουργήσει ένα Ford GT κατάλληλο αφενός για το δρόμο, αφετέρου για αγώνες, και μάλιστα έγκαιρα για την 50ή επέτειο της θρυλικής της νίκης στις 24 Ώρες του Le Mans

•“The Decision,” (‘Η Απόφαση’), το πρώτο από τα πέντε βίντεο μικρής διάρκειας παρουσιάζει τους Bill Ford Jr., Raj Nair, Dave Pericak και Edsel B. Ford II, που έδωσαν το παρών στον αγώνα του 1966 μαζί με τον πατέρα Henry Ford II. Αποκορύφωμα θα είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που θα ‘παρακολουθεί’ την εξέλιξη τόσο της Έκδοσης Δρόμου του Ford GT όσο και της Αγωνιστικής μετά την απόφαση για τη δημιουργία των αυτοκινήτων που θα υποστηρίξουν την  επιστροφή της εταιρίας στο 24 Hours of LeMans.

Η ιστορία του Ford GT 40

Η επιθυμία για μία νίκη στο Le Mans είναι αυτή που οδήγησε τον Henry Ford II στη δημιουργία του Ford GT 40 τη δεκαετία του 1960. Χρειάστηκε όραμα, επινοητικότητα και τόλμη για να βουτήξει στα ‘βαθιά νερά’ του Le Mans. Η επιστροφή στους αγώνες είναι πάντα μία καθοριστική στιγμή για την εταιρία. Τώρα ήρθε η ώρα για την επιστροφή του Ford GT. Συνολικά, τέσσερα Ford GT θα αγωνιστούν σε όλο τον κόσμο για τίτλους του πρωταθλήματος το 2016 με τη αγωνιστική ομάδα Ford Chip Ganassi Racing. Δύο από αυτά θα τρέξουν στο IMSA WeatherTech SportsCar Championship (Β. Αμερική) και δύο στο παγκόσμιο FIA World Endurance Championship. Και τα τέσσερα θα αντιμετωπίσουν την 24ωρη πρόκληση του Le Mans.

       

Το νέο Ford GT

 Το πάθος της Ford Motor Company είναι η δημιουργία των πιο καινοτόμων, προηγμένων οχημάτων στο δρόμο. Αυτό ενέπνευσε τους ανθρώπους της να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν το νεότερο Ford GT.

•Το νέο Ford GT supercar είναι το αποκορύφωμα των καινοτομιών της Ford στους τομείς ελαφρού βάρους, αεροδυναμικής και αποδοτικών κινητήρων  Ford EcoBoost.

•Η Ford ανακοίνωσε την επιστροφή της στους αγώνες GT με το Ford GT τον περασμένο Ιούνιο στο 2015 24 Hours of Le Mans.

•Το Ford GT χρησιμοποιεί τη δεύτερη γενιά του twin-turbo κινητήρα Ford EcoBoost V6.

«Πρέπει να είσαι στην καλύτερή σου φόρμα για να κερδίσεις έναν αγώνα, επειδή ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά σκληρός. Κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Κάθε χιλιοστό του αυτοκινήτου μετράει. Αυτό είναι το πραγματικά συναρπαστικό στους αγώνες, και αυτό χρειάζεται για να νικήσεις.»

«Πάντα λέω ‘δουλεύουμε για μία εταιρία που ονομάζεται Ford Motor Company, αλλά στην πραγματικότητα δουλεύουμε για μία οικογένεια – και αυτή ονομάζεται Ford.’ Είναι λοιπόν σημαντικό για εμάς το ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στο Le Mans και μάλιστα με τρόπο που τιμά την κληρονομιά μας και ευελπιστούμε, αν τα καταφέρουμε να προσφέρουμε στην οικογένεια Ford κάτι που επιθυμώ διακαώς, αυτό το τρόπαιο.»

– Dave Pericak,

Global Director, Ford Performance

«Για να κερδίσεις σε έναν αγώνα, απαιτείται να έχεις απίστευτη αφοσίωση.»

«Νομίζω ότι πάντα είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός ακόμα Ford GT. Πιστεύω ότι το κίνητρο ήταν η επερχόμενη επέτειος των 50 χρόνων από τη νίκη του 1966. Νιώσαμε ότι έπρεπε πραγματικά να κάνουμε κάτι για να τιμήσουμε αυτή τη νίκη … Είναι τιμή για την κληρονομιά μας. Η κληρονομιά μας είναι πολύ σημαντική. Κατά βάθος, είμαστε μία οικογενειακή εταιρία.»

– Raj Nair,

Executive VP, Global Product Development and Chief Technical Officer

“Αγωνίζεσαι για τη νίκη. Δεν αγωνίζεσαι ελπίζοντας ότι απλώς θα πας καλά. Δεν αγωνίζεσαι για να έχεις ένα όμορφο αυτοκίνητο. Αγωνίζεσαι για τη νίκη.»

«Σίγουρα, είναι μεγάλο ρίσκο, αλλά όχι όταν προσθέτεις φήμη, θετική αύρα (halo effect) και την ηθική ενίσχυση που προσφέρει η Ford σε όλους όσους την αγαπούν. Αυτό το αυτοκίνητο, δεν θα κάνει ιδιαίτερη διαφορά στα κέρδη μας, αλλά στη φήμη της Ford Motor Company, που είναι κάτι για το οποίο ενδιαφέρομαι βαθιά. Αυτό το αυτοκίνητο θα είναι επικό.»

– Bill Ford

Executive Chairman, Ford Motor Company