Live the Movement in the streets
283667 Tech Moment Zero collisions scaled Πως η Volvo θα αξιοποιεί τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για μεγαλύτερη ασφάλεια
Tech Moment - Zero collisions

How Volvo will use real-time data for greater safety

Η Volvo θα αξιοποιεί δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, από αυτοκίνητα πελατών της, για να θέσει νέα πρότυπα ασφαλείας

283667 Tech Moment Zero collisions scaled Πως η Volvo θα αξιοποιεί τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για μεγαλύτερη ασφάλεια

Η νέα γενιά των αυτοκινήτων Volvo εξελίσσεται έτσι ώστε να είναι πιο ασφαλής από ποτέ, χάρη σε εξαιρετικά προηγμένο λογισμικό και hardware, σε συνδυασμό με συνεχείς και πιο άμεσες βελτιώσεις σε χαρακτηριστικά ασφαλείας, με τη βοήθεια δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Η Volvo προσεγγίζει πάντοτε το θέμα της ασφάλειας με τη χρήση δεδομένων, αξιοποιώντας κυκλοφοριακά δεδομένα από πραγματικές συνθήκες για να αναπτύξει νέες τεχνολογίες ασφαλείας και να κάνει τα αυτοκίνητά της ακόμη πιο ασφαλή. Για την επόμενη γενιά των αυτοκινήτων της, η σουηδική εταιρεία σχεδιάζει τώρα να επεξεργάζεται δεδομένα από αυτοκίνητα πελατών σε πραγματικό χρόνο, εφόσον οι πελάτες συναινέσουν για να βοηθήσουν τη Volvo να κάνει πιο ασφαλή τα αυτοκίνητά της.

 

Δίνοντας στους πελάτες την επιλογή να συμμετέχουν με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, η Volvo μπορεί να πραγματοποιεί συνεχείς και πολύ πιο άμεσες βελτιώσεις στα αυτοκίνητά της, αναβαθμίζοντας συνεχώς τα επίπεδα ασφαλείας. Αυτά τα δεδομένα θα περιλαμβάνουν συνεχή στοιχεία για το περιβάλλον του αυτοκινήτου από αισθητήρες όπως το υψηλής ευκρίνειας LiDAR που αναπτύχθηκε από την εταιρεία τεχνολογίας Luminar. Οι μηχανικοί της Volvo θα είναι σε θέση να πιστοποιούν και να επικυρώνουν λειτουργίες της αυτόνομης οδήγησης (AD) πιο σύντομα, ώστε να προχωρήσουν στην ασφαλή εφαρμογή της σχετικής τεχνολογίας. Χάρη σε δεδομένα που παράγονται από εκατομμύρια χιλιόμετρα τα οποία διανύονται από δεκάδες χιλιάδες οδηγούς Volvo ανά τον κόσμο, οι μηχανικοί θα μπορούν να επικυρώσουν λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης για συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με ό,τι θα συνέβαινε αν βασίζονταν μόνο στα δεδομένα ενός περιορισμένου αριθμού αυτοκινήτων από ένα πεδίο δοκιμής. Πιστοποιημένες αναβαθμίσεις σε υπάρχοντα συστήματα και νέα χαρακτηριστικά μπορούν να εφαρμοστούν γρήγορα μέσω ασύρματων (Over The Air) αναβαθμίσεων, αυξάνοντας την ασφάλεια των μοντέλων Volvo βήμα βήμα. Το πρώτο αυτοκίνητο που επωφελείται από αυτή τη νέα προσέγγιση στην εξέλιξη της ασφάλειας είναι το πρώτο SUV της εταιρείας που βασίζεται σε νέα αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία.

283978 dg rd Andersson CEO Zenseact scaled Πως η Volvo θα αξιοποιεί τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για μεγαλύτερη ασφάλεια

«Με τη βοήθεια δεδομένων από την πραγματική ζωή, μπορούμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες εξέλιξης μειώνοντας το χρόνο που απαιτείται από έτη σε ημέρες», δήλωσε η Ödgärd Andersson, CEO of Zenseact, εταιρείας λογισμικού αυτόνομης οδήγησης της Volvo. «Καθώς η συλλογή σε πραγματικό χρόνο παράγει πολύ περισσότερα δεδομένα, μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερα και υψηλότερης ποιότητας πακέτα δεδομένων που θα μας επιτρέπουν να πάρουμε πιο σωστές και γρήγορες αποφάσεις για τις επόμενες εξελίξεις στην ασφάλεια. Πραγματοποιούμε ένα γιγάντιο άλμα για να βελτιώσουμε την ασφάλεια μέσα και γύρω από τα αυτοκίνητα μας».

 

Για την επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο των κυκλοφοριακών δεδομένων που θα συλλέγονται, μέσα στα επόμενα χρόνια η Volvo Cars και η Zenseact θα επενδύσουν σε ένα εργοστάσιο δεδομένων που θα περιέχει πάνω από 200 PebiBytes δεδομένων (225 εκατομμύρια Gigabytes). Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI), η επεξεργασία των δεδομένων μπορεί να γίνεται σε χρόνους ρεκόρ. Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν εάν θέλουν να γίνεται συλλογή δεδομένων για εκείνους, ενώ όλα τα δεδομένα που συλλέγονται θα συγκεντρώνονται με επαρκείς δικλείδες ασφαλείας για να προστατεύεται το ιδιωτικό απόρρητο των πελατών.

284038 Mats Moberg Head of R D scaled Πως η Volvo θα αξιοποιεί τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για μεγαλύτερη ασφάλεια

«Η ασφάλεια είναι μέρος της κληρονομιάς μας και η ραχοκοκαλιά της εταιρείας μας, αλλά το λογισμικό αποτελεί ζωτικό τμήμα του σύγχρονου DNA μας», said the Mats Moberg, Επικεφαλής R&D at Volvo. «Επομένως, ενώ συνεχίζουμε πάντοτε να επενδύουμε στην πεντηκονταετή εμπειρία της κορυφαίας στην αυτοκινητοβιομηχανία Ομάδας Έρευνας Ατυχημάτων της Volvo, μπορούμε πλέον να αξιοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως μία νέα ψηφιακή ομάδα έρευνας ατυχημάτων».

 

Η χρήση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο είναι τμήμα του μακροπρόθεσμου οράματος της Volvo για ένα μέλλον στο οποίο απλώς δεν θα συμβαίνουν συγκρούσεις, μέσω του εξοπλισμού των αυτοκινήτων της με ορισμένους από τους πιο προηγμένους αισθητήρες που είναι διαθέσιμοι, αλλά και των εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας και αυτόνομης οδήγησης που βελτιώνονται συνεχώς. Η επερχόμενη αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα των SUV της Volvo που βασίζεται σε νέα αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία θα φέρει κορυφαία για την αυτοκινητοβιομηχανία τεχνολογία ασφαλείας ως βασικό εξοπλισμό. Εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την εταιρεία να σώσει ακόμη περισσότερες ζωές, καθώς θέτει ένα νέο πρότυπο στην ασφάλεια των αυτοκινήτων. Θα εξοπλίζεται με προηγμένους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός LiDAR που εξελίχθηκε από την Luminar και υπολογιστή αυτόνομης οδήγησης με NVIDIA DRIVE Orin™ τεχνολογία συστήματος σε μικροκύκλωμα (system-on-a-chip), στο βασικό του εξοπλισμό.

283664 Tech Moment Zero collisions scaled Πως η Volvo θα αξιοποιεί τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για μεγαλύτερη ασφάλεια

Συνδυάζοντας αυτό το κορυφαίο hardware με λογισμικό από τη Volvo, τη Zenseact και τη Luminar για την επόμενη γενιά της καταξιωμένης τεχνολογίας αποφυγής σύγκρουσης, η Volvo προσδοκά ότι το νέο της πακέτο ασφαλείας θα μειώσει τις απώλειες ζωής και τα ατυχήματα συνολικά. Σταδιακά, το αυτοκίνητο θα βελτιώνεται, έχοντας hardware και λογισμικό που του επιτρέπουν να παρεμβαίνει σε περίπτωση που ο οδηγός δεν ανταποκρίνεται σε επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις, σε συνθήκες που είναι απειλητικές για τη ζωή. Επομένως, ενώ ο οδηγός έχει πάντοτε τον απόλυτο έλεγχο, το αυτοκίνητο και η τεχνολογία ασφαλείας του μπορούν να εποπτεύσουν τις αντιδράσεις του, όπως ένα έξτρα ζευγάρι μάτια κι ένα επιπλέον μυαλό.