Live the Movement in the streets
MINI

Electrifying the Icon: The new all-electric MINI Cooper

Στην πέμπτη γενιά του στην 3θυρη έκδοση, το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper ενσαρκώνει την κληρονομιά της μάρκας μέσω της χαρακτηριστικής αισθητικής του MINI, αντιπροσωπεύοντας ταυτόχρονα το μέλλον της ηλεκτροκίνησης. Η ηλεκτροκίνητη αίσθηση που θυμίζει καρτ, σε συνδυασμό με μια εμπλουτισμένη εμπειρία χρήσης, ανεβάζει το DNA του MINI σε νέα επίπεδα.

MINI

Η σχεδίαση και το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του νέου MINI Cooper είναι προσαρμοσμένα για συναρπαστικές αστικές διαδρομές, τονίζοντας τη μοναδική θέση του MINI στην κατηγορία του. Λίγα οχήματα παγκοσμίως έχουν καταφέρει να εξελίσσονται διατηρώντας την κληρονομιά τους και θέτοντας τεχνικά σημεία αναφοράς επί έξι δεκαετίες. Η βασική ιδέα παραμένει: μεγιστοποίηση του εσωτερικού χώρου για τους επιβάτες μέσα σε ένα συμπαγές εξωτερικό. Οι σύγχρονες προσθήκες περιλαμβάνουν ψηφιακές εμπειρίες, προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που εξασφαλίζει μηδενικές τοπικές εκπομπές ρύπων. Αυτή η πέμπτη γενιά ενσαρκώνει την πεμπτουσία του MINI, ενώ παράλληλα προαναγγέλλει το ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας.
“Το νέο MINI Cooper, με την ηλεκτρική του κίνηση και τη μινιμαλιστική του σχεδίαση, είναι ιδανικό για τη ζωή στην πόλη. Σε αυτή την πέμπτη εκδοχή, έχουμε συνδυάσει τα κλασικά χαρακτηριστικά του MINI με την τεχνολογία αιχμής, προσφέροντας την χαρακτηριστική εμπειρία οδήγησης MINI χωρίς εκπομπές ρύπων”, σχολιάζει η Stefanie Wurst, επικεφαλής της MINI.

 

 

Διακριτική απλότητα: Η φρέσκια σχεδιαστική προσέγγιση της MINI

P90518414 highRes mini cooper se 09 20 Electrifying the Icon: Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper

Η πιο πρόσφατη σχεδίαση του MINI είναι σύγχρονη, ψηφιακή και απαράμιλλη. Με τη νέα σειρά MINI, η μάρκα προωθεί την οδηγική απόλαυση, τη δέσμευση του χρήστη και τη βιώσιμη νοοτροπία σε μια νέα εποχή. Αυτή η ολιστική στροφή προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2030 αντικατοπτρίζεται στον γνήσιο σχεδιασμό των νέων μοντέλων, συνδυάζοντας την καινοτόμο τεχνολογία με τις θεμελιώδεις αρχές του σχεδιασμού και τις ρίζες της μάρκας. Αυτό τονίζει την αστική ουσία του MINI και την καθαρή απόλαυση της καινοτομίας.
“Αντλώντας από το παρελθόν μας, δημιουργήσαμε μια μοναδική σχεδιαστική γλώσσα που περικλείει την ουσία μας. Την έχουμε ονομάσει “χαρισματική απλότητα”. Πρόκειται για μια σχεδιαστική φιλοσοφία που προσδίδει σε κάθε μοντέλο MINI μια στιβαρή, ξεχωριστή προσωπικότητα, η οποία χαρακτηρίζεται από μια καθαρή, βελτιωμένη σχεδίαση που μηδενίζει διαισθητικά τον πυρήνα της μάρκας”, δηλώνει ο Oliver Heilmer, επικεφαλής του MINI Design.

 

 

Το εξωτερικό: Μια μελέτη στον εσσενσιαλισμό

P90518423 highRes mini cooper se 09 20 Electrifying the Icon: Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper

Το 3θυρο MINI, σε αυτή τη νέα γενιά, παραμένει η καρδιά και η ψυχή της μάρκας. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του εξασφαλίζει ότι είναι προετοιμασμένο για αστικές περιπέτειες, μεταφέροντας το πνεύμα του εμβληματικού μοντέλου σε μια ηλεκτρική εποχή.

Το σβέλτο, συμπαγές προφίλ του αναδεικνύει τις κλασικές διαστάσεις του MINI: συνοπτικές προεξοχές, κοντό καπό, που έρχονται σε αντίθεση με ένα μακρύ μεταξόνιο με μεγάλους τροχούς. Αυτό προσδίδει στο MINI Cooper πέμπτης γενιάς μια γοητευτική γοητεία, διανθισμένη με παραδοσιακά σχεδιαστικά στοιχεία. Ταυτόχρονα, ενισχύει τη σπορ αύρα, ενισχύοντας τη σύγχρονη αστική ευθυγράμμιση του μοντέλου. Χαρακτηριστικά όπως οι ενσωματωμένες χειρολαβές των θυρών και η παράλειψη των παραδοσιακών πλευρικών μαρσπιέ και των φτερών των φτερών ενισχύουν τη σύγχρονη σχεδίαση του εξωτερικού, δίνοντας έμφαση στη βαφή της εκτεταμένης επιφάνειας του αμαξώματος. Αυτή η μινιμαλιστική προσέγγιση τονίζει εμβληματικά στοιχεία του MINI, όπως ο τριμερής διαχωρισμός του αμαξώματος, η περιμετρική περιοχή των παραθύρων και η οροφή με αντίθεση, επιτρέποντας στη νέα σχεδιαστική νοοτροπία να αναδειχθεί.

 

 

Μια ανανεωμένη εμπειρία MINI: MINI Experience Modes

P90518426 highRes mini cooper se 09 20 Electrifying the Icon: Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper

Το MINI διαθέτει στάνταρ τα Experience Modes: Core, Green,Go-Kart, το καθένα από τα οποία διαθέτει ένα μοναδικό περιβάλλον εργασίας χρήστη. Με τον προαιρετικό εξοπλισμό MINI Experience Modes, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έως και τέσσερις επιπλέον λειτουργίες. Ο προαιρετικός προβολέας MINI, σε συνδυασμό με τον φωτισμό περιβάλλοντος και τη μονάδα αλληλεπίδρασης MINI, δημιουργεί μια συναρπαστική εμπειρία που εκτείνεται μέχρι και τις επενδύσεις των θυρών. Αυτή η καθηλωτική εμπειρία εισάγει καινοτόμες επιλογές εξατομίκευσης. Για παράδειγμα, στην προσωπική λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να ορίσουν μια προσαρμοσμένη εικόνα ως φόντο της οθόνης μέσω της εφαρμογής MINI App. Τα κυρίαρχα χρώματα της εικόνας προβάλλονται στη συνέχεια στο υφασμάτινο ταμπλό. Ο φωτισμός περιβάλλοντος κάτω από το ταμπλό και τους καθρέφτες των θυρών είναι χρωματικά συντονισμένος με αυτές τις προβολές. Κάθε λειτουργία διαθέτει δυναμικά φόντα που δεν αποσπούν την προσοχή. Όταν επιλέγεται μια λειτουργία, επισημαίνεται μια σχετική “Εφαρμογή λειτουργίας”. Για παράδειγμα, το Go-Kart Mode τονίζει την αγωνιστική κληρονομιά του MINI με ανθρακί και κόκκινα χρώματα και ειδικές ενδείξεις για την οδηγική δυναμική.

 

 

Το επανασχεδιασμένο Toggle Bar: Ουσιαστικά ΜΙΝΙ

P90519609 highRes mini cooper se 09 20 Electrifying the Icon: Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper
Ο σχεδιασμός του νέου MINI Cooper κάτω από το ταμπλό είναι ιδιαίτερα βελτιωμένος, με την επανασχεδιασμένη μπάρα επιλογής να παίζει καθοριστικό ρόλο. Αυτή η μπάρα παρέχει άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες οδήγησης. Η απουσία ενός παραδοσιακού επιλογέα ταχυτήτων σημαίνει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στην κεντρική κονσόλα, η οποία περιλαμβάνει τώρα μεγαλύτερες ποτηροθήκες και έναν ευρύχωρο ανοιχτό αποθηκευτικό χώρο. Η θήκη αποθήκευσης με πλεκτή επιφάνεια και υφασμάτινο ιμάντα είναι στάνταρ με το Favoured Trim. Τα smartphones μπορούν να φορτιστούν ασύρματα στο μπροστινό μέρος της κονσόλας.

 

Τέσσερα φρέσκα διακοσμητικά στοιχεία για μια εξατομικευμένη νότα

P90518478 highRes mini cooper se 09 20 Electrifying the Icon: Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper
Η φιλοσοφία σχεδιασμού του εσωτερικού δίνει έμφαση στον μινιμαλισμό, χρησιμοποιώντας μόνο πρόσφατα ανεπτυγμένα, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών διαθέτουν πλεκτές επιφάνειες από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, δίνοντας ιδιαίτερες πινελιές με τη διχρωμία τους. Τέσσερις νέες επενδύσεις προσφέρουν διαφορετικές ερμηνείες της μοντέρνας ατμόσφαιρας του εσωτερικού. Από την έκδοση Classic Trim και μετά, το βασικό τιμόνι με δύο ακτίνες αντικαθίσταται από μια έκδοση με τρεις ακτίνες.

 

 

“Hey MINI!”: Ο πρώτος έξυπνος προσωπικός βοηθός του MINI

Το νέο MINI Cooper παρουσιάζει έναν ολοκληρωμένο φωνητικό βοηθό. Ενεργοποιείται λέγοντας “Hey MINI” ή πατώντας το κουμπί του τιμονιού και αλληλεπιδρά με τους χρήστες μέσω κινούμενων σχεδίων στην οθόνη OLED. Ο βοηθός μαθαίνει διαρκώς, προσαρμόζεται σε επαναλαμβανόμενες διαδρομές και χρησιμοποιεί δεδομένα γεωγραφικής βάσης για να αυτοματοποιήσει ορισμένες λειτουργίες, όπως το άνοιγμα ενός παραθύρου κατά την είσοδο σε χώρο στάθμευσης.

 

MINI Connects: Το νέο λειτουργικό σύστημα MINI 9

P90519596 highRes mini cooper se 09 20 Electrifying the Icon: Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper
Η σχεδιαστική γλώσσα “Charismatic Simplicity” επεκτείνεται και στη διεπαφή χρήστη, συνδυάζοντας λειτουργικά και συναισθηματικά στοιχεία. Το νέο MINI Operating System 9, που αναπτύχθηκε από το BMW Group, βασίζεται σε μια στοίβα λογισμικού Android Open Source Project (AOSP). Στην κεντρική οθόνη εμφανίζεται το μενού εκκίνησης, με εξατομικευμένο περιεχόμενο προσβάσιμο με σάρωση. Το κατώτερο τμήμα της οθόνης περιέχει σταθερά στοιχεία μενού, ενώ με σάρωση προς τα πάνω αποκαλύπτεται μια ζώνη εργαλείων για αγαπημένες λειτουργίες. Η θερμοκρασία για τον οδηγό και τον συνοδηγό εμφανίζεται στις άκρες της οθόνης. Ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία Experience Mode, ένα άγγιγμα στην οθόνη ταχύτητας μετατρέπει ολόκληρη τη μονάδα σε ταχύμετρο MINI.

 

 

Ενισχυμένη οδηγική δυναμική με τεχνολογία ηλεκτροκίνησης

P90518419 highRes mini cooper se 09 20 Electrifying the Icon: Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper
Το νέο MINI Cooper προσφέρει κινητικότητα χωρίς εκπομπές ρύπων σε συνδυασμό με ηλεκτρική οδηγική απόλαυση. Διαθέσιμο στις εκδόσεις Cooper E και Cooper SE, το όχημα διαθέτει εντυπωσιακή επιτάχυνση και αυτονομία.

 

Εξαιρετική δυναμική οδήγησης για άνετη και σπορ οδήγηση

P90518420 highRes mini cooper se 09 20 Electrifying the Icon: Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper
Το νέο MINI Cooper είναι σχεδιασμένο τόσο για άνεση όσο και για σπορτίφ συμπεριφορά, εξασφαλίζοντας μια απαράμιλλη οδηγική εμπειρία σε όλες τις καταστάσεις.

 

Νέες λειτουργίες MINI Experience Modes για εξατομικευμένη οδηγική απόλαυση

P90518421 highRes mini cooper se 09 20 Electrifying the Icon: Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper
Οι διάφορες λειτουργίες MINI Experience Modes μπορούν να ενεργοποιηθούν με τον διακόπτη εναλλαγής “Experiences”. Κάθε λειτουργία προσφέρει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης, η οποία ενισχύεται από τα νέα ψηφιακά MINI Sounds, τα οποία περιλαμβάνουν νέους ήχους οδήγησης, ήχους μάρκας, jingles και 30 νέα ηχητικά σήματα.

 

Αποδοτική και απλοποιημένη φόρτιση της μπαταρίας

P90518447 highRes mini cooper se 09 20 Electrifying the Icon: Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper
Η μπαταρία του MINI Cooper υποστηρίζει τόσο εναλλασσόμενο ρεύμα όσο και γρήγορη φόρτιση. Η ενεργή πλοήγηση διασφαλίζει ότι η μπαταρία φτάνει στη βέλτιστη θερμοκρασία για αποτελεσματική φόρτιση. Η διαδικασία φόρτισης είναι διαφανής και απλή, με την εφαρμογή MINI App να παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση.