Live the Movement in the streets
Face Recognition DISSOLVE Αυτοκινητάκι αγάπη μου θα λέμε και... θα μας απαντά!

My little car, darling, we will say and... he will answer us!

Face Recognition DISSOLVE Αυτοκινητάκι αγάπη μου θα λέμε και... θα μας απαντά!

Πλησιάζει η μέρα που ο έρωτας μας με το αυτοκίνητο θα έχει ανταπόκριση και δεν θα μένει στα βρουμ βρουμ και στα στριγκλίσματα των ελαστικών αλλά θα μας μιλάει δείχνοντας κατανόηση, στις ανάγκες και στα συναισθήματα μας. Κάτι σαν την αμφιλεγόμενη ταινία HER όπου ο πρωταγωνιστής ερωτεύεται το λογισμικό του! Υπερβολικό; Ναι, αλλά πέρα για πέρα αληθινό με την τεχνολογία να κάνει άλματα και να ενσωματώνεται στα αυτοκίνητα. Τότε είναι που δεν θα δανείζουμε το αυτοκίνητο μας ούτε για λίγο. Αν και ο γνήσιος petrolhead προτιμά να του μιλά μόνο ο κινητήρας και η εξάτμισή…

Στο μέλλον, τα αυτοκίνητα τους θα καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα, ακόμα και από την έκφραση του προσώπου τους ή τον τόνο της φωνής τους και θα τους προτρέπουν μάλιστα να κάνουν πράγματα, όπως: «Θα θέλατε να παραγγείλετε λουλούδια για τη μητέρα σας την Ημέρα της Μητέρας;»  ή «Να επιλέξω μία λιγότερο μποτιλιαρισμένη αλλά πιο αργή διαδρομή για το σπίτι;”

Το αυτοκίνητο σύντομα θα γίνει ο βοηθός μας, σύντροφος στο ταξίδι, το δεξί μας χέρι, και θα μπορούμε να συζητάμε τα πάντα και να ζητάμε οτιδήποτε, σε σημείο που πολλοί από εμάς ίσως ξεχνούν ότι μιλάμε σε ένα μηχάνημα…

Καθώς όλα τα νέα μοντέλα προβλέπεται να προσφέρουν φωνητική αναγνώριση μέχρι το 2022, τα μελλοντικά συστήματα εξελίσσονται για να αναγνωρίζουν τον τόνο της φωνής και τις εκφράσεις του προσώπου

2017 02 20 People VoiceRecognition Disgust Αυτοκινητάκι αγάπη μου θα λέμε και... θα μας απαντά!

Το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3 της Ford ήδη προσφέρει φωνητικό έλεγχο (voice control), Apple CarPlay και Android Auto, και σύντομα θα επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν την εικονικό βοηθό Alexa της Amazon 

Η Ford με το Πολυτεχνείο του Άαχεν (RWTH Aachen University) διερευνά τη χρήση πολλαπλών μικροφώνων για τη βελτίωση της επεξεργασίας του λόγου και τη μείωση των επιπτώσεων των εξωτερικών θορύβων και πιθανών διακοπών

Έχουμε συνηθίσει στην ιδέα ότι τα αυτοκίνητα καταλαβαίνουν αυτά που λέμε. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι στο μέλλον μπορεί να γνωρίζουν και πώς νιώθουμε – μερικές φορές χωρίς να πούμε ούτε λέξη.

2017 02 20 People VoiceRecognition Anger Αυτοκινητάκι αγάπη μου θα λέμε και... θα μας απαντά!

Σχεδόν το 90% όλων των νέων αυτοκινήτων αναμένεται να προσφέρουν λειτουργία φωνητικής αναγνώρισης μέχρι το 2022*. Το επόμενο βήμα για τα αυτοκίνητα του αύριο θα είναι να εντοπίζουν ανεπαίσθητες αλλαγές στις εκφράσεις του προσώπου μας καθώς και διακυμάνσεις και αυξομειώσεις στον τόνο της φωνής μας ενώ μιλάμε, κάνοντας πιο ευχάριστη την οδηγική εμπειρία.

Εξελιγμένα συστήματα – εξοπλισμένα με προηγμένα μικρόφωνα και κάμερες μέσα στο αυτοκίνητο – θα μπορούν να μαθαίνουν ποια τραγούδια επιθυμούμε να ακούμε όταν είμαστε στρεσαρισμένοι και τις περιπτώσεις που απλά απολαμβάνουμε τη σιωπή. Ο εσωτερικός φωτισμός της καμπίνας θα μπορεί επίσης να εναρμονίζεται με τη διάθεσή μας.

2017 02 20 People VoiceRecognition Fear Αυτοκινητάκι αγάπη μου θα λέμε και... θα μας απαντά!

«Βρισκόμαστε στο δρόμο για την εξέλιξη του ‘ανθρώπινου’ αυτοκινήτου το οποίο θα μπορεί να σας λέει ένα αστείο για να ευθυμήσετε, να σας παρέχει συμβουλές όταν τις χρειάζεστε, να σας υπενθυμίζει γενέθλια και να σας κρατά σε εγρήγορση σε μακρινά ταξίδια» δήλωσε η Fatima Vital, senior director, Marketing Automotive, της Nuance Communications, που βοήθησε τη Ford στην ανάπτυξη της λειτουργίας φωνητικής αναγνώρισης (voice recognition) του συστήματος συνδεσιμότητας SYNC.

VoiceRecognition Mosaic Αυτοκινητάκι αγάπη μου θα λέμε και... θα μας απαντά!

Ο φωνητικός έλεγχος μέσω υπολογιστικού νέφους (Cloud) προβλέπεται ότι θα διατίθεται για το 75% των νέων αυτοκινήτων μέχρι το 2022*, και αναμένεται ότι τα μελλοντικά συστήματα θα εξελιχθούν σε προσωπικούς βοηθούς που αναπροσαρμόζουν ραντεβού και παραγγέλνουν φαγητό σε πακέτο όταν οι οδηγοί καθυστερούν στην κίνηση.

2017 02 20 People VoiceRecognition Sadness Αυτοκινητάκι αγάπη μου θα λέμε και... θα μας απαντά!

Οι φίλοι του κινηματογράφου θα θυμούνται στην ταινία “Her,” τη Samantha που υποδυόταν η ηθοποιός Scarlett Johansson να ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες του Theodore Twombly, σαν ένα σύστημα φωνητικής αναγνώρισης, το οποίο με πρωτοφανή ακρίβεια, μάθαινε τη διάθεση, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του – και μόνο από  τον τόνο της φωνής του. Πολύ σύντομα και το δικό σας αυτοκίνητο θα μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο. 

2017 02 20 People VoiceRecognition Joy Αυτοκινητάκι αγάπη μου θα λέμε και... θα μας απαντά!

Φέτος το καλοκαίρι το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3 της Ford θα επιτρέπει στους οδηγούς να συνδέονται με την εικονική βοηθό Alexa της Amazon, επικοινωνώντας σε 23 διαφορετικές γλώσσες και πολλές τοπικές διαλέκτους. Έχοντας πρόσβαση σε πηγές του υπολογιστικού νέφους (cloud), τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα δίνουν τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους οδηγούς να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα, εξαιρετική είδηση για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μητρικής Γλώσσας. 

«Φωνητικές εντολές όπως ‘I’m hungry’ και ‘I need coffee’ έχουν ήδη αναβαθμίσει το SYNC 3 σε επίπεδο προσωπικού βοηθού,» δήλωσε η Mareike Sauer, voice control engineer, Connectivity Application Team, της Ford Ευρώπης. «Στο επόμενο στάδιο, οι οδηγοί θα μπορούν να μιλάνε στη μητρική τους γλώσσα με τη δική τους προφορά, ακόμα και να χρησιμοποιούν δικές τους λέξεις, για μεγαλύτερη φυσικότητα του λόγου.»

Το Apple CarPlay™ προσφέρει έναν απλό τρόπο χρήσης του iPhone μέσα από την οθόνη αφής του αυτοκινήτου παρέχοντας στους χρήστες πρόσβαση σε φωνητικούς ελέγχους του Siri Eyes-Free, σε εφαρμογές Apple Maps, Apple Music, Λειτουργίες Τηλεφώνου και Μηνυμάτων και ποικίλες άλλες εφαρμογές. Το Android Auto™ προσφέρει Google Maps και μουσική στην οθόνη του αυτοκινήτου και επιτρέπει φωνητικό έλεγχο τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων*. 

Ένα ερευνητικό πρόγραμμα που ‘τρέχει’ αυτή την εποχή η Ford με το Πολυτεχνείο του Άαχεν (RWTH) περιλαμβάνει τη χρήση πολλαπλών μικροφώνων για τη βελτίωση της επεξεργασίας του λόγου και τη μείωση των επιπτώσεων των εξωτερικών θορύβων και πιθανών διακοπών. Εκτιμάται ότι μέσα στην επόμενη διετία, τα συστήματα φωνητικού ελέγχου θα μας προτρέπουν να κάνουμε κάτι, όπως: «Θα θέλατε να παραγγείλετε λουλούδια για τη μητέρα σας την Ημέρα της Μητέρας;» «Να επιλέξω μία λιγότερο μποτιλιαρισμένη αλλά πιο αργή διαδρομή για το σπίτι;” και «Σας τελειώνει η αγαπημένη σας σοκολάτα και το αγαπημένο σας κατάστημα έχει διαθέσιμη. Θέλετε να σταματήσετε για να αγοράσετε;»   

   

Στο μέλλον, ο έλεγχος μέσω χειρονομιών ή κινήσεων των ματιών, θα επιτρέπει στους οδηγούς να απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις με ελαφρά κλίση της κεφαλής, να ρυθμίζουν την ένταση του ήχου με μικρές περιστροφικές κινήσεις και να ορίζουν τον προορισμό πλοήγησης ρίχνοντας απλά ένα βλέμμα στο χάρτη.

Υπάρχει λοιπόν κίνδυνος, όπως στην ταινία “Her” να ξεμυαλιστούμε με τα προηγμένα μας συστήματα φωνητικής αναγνώρισης; 

«Πολλοί είναι ήδη ερωτευμένοι με τα αυτοκίνητά τους αλλά με τα νέα συστήματα που μαθαίνουν και προσαρμόζονται, περιμένουμε να δημιουργηθούν πολύ ισχυρές σχέσεις.» δήλωσε η Dominic Watt, λέκτορας του τμήματα Γλώσσας και Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του. «Το αυτοκίνητο σύντομα θα γίνει ο βοηθός μας, σύντροφος στο ταξίδι, το δεξί μας χέρι, και θα μπορείτε να συζητάτε τα πάντα και να ζητάτε οτιδήποτε, σε σημείο που πολλοί από εμάς ίσως ξεχνούν ότι μιλάμε σε ένα μηχάνημα.»

2017 02 20 People VoiceRecognition Surprise Αυτοκινητάκι αγάπη μου θα λέμε και... θα μας απαντά!

Στο μεγαλύτερη παγκόσμιο συνέδριο κινητής τηλεφωνίας ‘Mobile World Congress’ που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη την ερχόμενη εβδομάδα, η Ford θα αποκαλύψει τις επόμενες εξελίξεις στις μετακινήσεις και τη συνδεσιμότητα.