Alfa Romeo

1000 Miglia 2023: Relive the most beautiful moments with an Alfa Romeo (Full Album)

Στον αγώνα συμμετείχαν 420 vintage αυτοκίνητα, εκ των οποίων 48 από την Alfa Romeo, ακολουθώντας την κλασική διαδρομή Brescia-Roma-Brescia.

Alfa Romeo

Στον αγώνα συμμετείχαν 420 vintage αυτοκίνητα, εκ των οποίων 48 από την Alfa Romeo, ακολουθώντας την κλασική διαδρομή Brescia-Roma-Brescia. Η μορφή του αγώνα επεκτάθηκε φέτος από τέσσερις σε πέντε ημέρες και τα τυπικά 1.600 χιλιόμετρα επεκτάθηκαν σε πάνω από 2.000 χιλιόμετρα, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη διάρκεια στην ιστορία της διοργάνωσης, που είναι επίσης γνωστή ως ο “πιο όμορφος αγώνας στον κόσμο”, τίτλος που απονεμήθηκε από τον θρυλικό Enzo Ferrari.

Από ηλιοβασιλέματα που κόβουν την ανάσα και εξαιρετικές αρχιτεκτονικές απόψεις μέχρι καταρρακτώδη βροχή και καυτό ήλιο, η περιπέτεια δεν έλειψαν οι ποικίλες εμπειρίες. Τον αγώνα κέρδισε μια Alfa Romeo 6C 1750 SS με οδηγούς τους Andrea Vesco και Fabio Salvinelli από την ομάδα Villa Trasqua.

Τρία άλλα εξαίσια μοντέλα από τη συλλογή Heritage, που συνήθως εκτίθενται στο Μουσείο Alfa Romeo στο Arese, ολοκλήρωσαν επίσης τον αγώνα: οι 1900 Sport Spider και 2000 Sportiva του 1954 και η 1900 Super Sprint του 1956.

Η ομάδα Heritage της Stellantis παρείχε ζωτικής σημασίας τεχνική βοήθεια για αυτά τα τρία οχήματα και διευκόλυνε μια συναρπαστική σύνδεση μεταξύ της ιστορίας και του μέλλοντος της μάρκας.

Το 1900 Sport Spider οδηγήθηκε από τον Marius Pop, ιδρυτή της διαδικτυακής κοινότητας “Alfattitude”, και τον συνοδηγό Virgiliu Andone. Αφού ολοκλήρωσαν με επιτυχία το 1000 Miglia, ένιωσαν μεταμορφωμένοι, όχι μόνο ως Alfisti ή οδηγοί, αλλά και ως άτομα.

Ο Lorenzo Quaglia και ο Giovanni Giuseppe Savini μοιράστηκαν παρόμοια συναισθήματα, καθώς ηγήθηκαν της ομάδας του 1900 Super Sprint. Και οι δύο εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για το γεγονός ότι γύρισαν πίσω στο χρόνο και βίωσαν τη διαχρονική συγκίνηση του αγώνα.

Ο ηθοποιός Tom Wlaschiha από το “Game of Thrones” και το “Stranger Things”, φανατικός οπαδός της Alfa Romeo, κάθισε στη θέση του οδηγού της 2000 Sportiva. Αναφέρθηκε στην εμπειρία αυτή ως μία από τις πιο συναρπαστικές και απίστευτες της ζωής του. Η συνοδηγός του, η influencer του αυτοκινήτου Nina Maria Weizenecker, επανέλαβε τα αισθήματά του και εξέφρασε την επιθυμία να πατήσει “restart” στην εμπειρία.

Σε κάθε στάδιο του αγώνα, τα τρία οχήματα της Alfa Romeo έτυχαν θερμής υποδοχής από το κοινό, αποδεικνύοντας τον ισχυρό δεσμό μεταξύ των οπαδών του ιστορικού μηχανοκίνητου αθλητισμού και του Biscione, εμβλήματος του ιταλικού μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 1910. Η εκδήλωση χρησίμευσε επίσης ως μια θαυμάσια ευκαιρία για τον εορτασμό της δέκατης επετείου της Alfa Romeo 4C, της εξηκοστής επετείου της Autodelta και της 100ης επετείου του εμβλήματος Quadrifoglio, παρέα με τη φυλή της Alfa Romeo που είναι διασκορπισμένη σε όλη την Ιταλία.

 

Ακολουθούν και όλες οι υπόλοιπες φωτογραφίες που μοιράστηκε η Alfa Romeo :