Διέρρευσε η σχεδίαση του νέου Fiat Panda;

Η Stellantis κατοχύρωσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το σχέδιο ενός αυτοκινήτου που φαίνεται να είναι το νέο Fiat Panda

Όπως είναι γνωστό το νέο Fiat Panda θα παρουσιαστεί επίσημα τον ερχόμενο Ιούλιο. Εν τω μεταξύ, όμως, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο κάποιες εικόνες από μια πατέντα που κατοχύρωσε η Fiat το 2021, οι οποίες φαίνεται να είναι αυτές του πολυαναμενόμενου μοντέλου που θα κάνει ντεμπούτο το 2024.

Προφανώς, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι όντως είναι αυτή, αν και οι ομοιότητες με αυτό που θα πρέπει να είναι η σχεδίαση του νέου Panda είναι εμφανείς. Υπενθυμίζουμε ότι το αυτοκίνητο αυτό θα είναι δίδυμο του Citroen e-C3 που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο και μάλιστα το αυτοκίνητο σε αυτές τις εικόνες και το γαλλικό μοντέλο μοιάζουν πολύ.

Προς το παρόν, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αν το όχημα που απεικονίζεται σε αυτές τις εικόνες είναι όντως η επερχόμενη έκδοση παραγωγής του νέου Fiat Panda. Ωστόσο, φαίνεται απίθανο να πρόκειται για concept, λαμβάνοντας υπόψη ορισμένες λεπτομέρειες, όπως η παρουσία κλειδαριών στις χειρολαβές των θυρών. Άλλα στοιχεία του αυτοκινήτου, όπως οι εξωτερικοί καθρέφτες, επίσης φαίνεται να είναι κοντά στην σχεδίαση παραγωγής.

Παγκόσμιο μοντέλο

Υπενθυμίζεται ότι το νέο Fiat Panda θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα Stellantis Smart Car στο εργοστάσιο Kragujevac στη Σερβία. Το αυτοκίνητο θα παράγεται επίσης στην Kenitra στο Μαρόκο για τη Βόρεια Αφρική και στο Betim στη Βραζιλία για τη Λατινική Αμερική. Στην τελευταία ήπειρο ενδέχεται να έχει διαφορετική ονομασία. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, το αυτοκίνητο θα υποστεί μια σημαντική αισθητική αλλαγή σε σχέση με την τρέχουσα γενιά, η οποία θα συνεχίσει να παράγεται στο Pomigliano τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026.

Προσιτό ηλεκτρικό

Το νέο Fiat Panda θα είναι ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χαμηλού κόστους με τιμή εκκίνησης περίπου 21 χιλιάδες ευρώ. Θα υπάρχει επίσης χώρος στη γκάμα για κάποιες υβριδικές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγικής έκδοσης που δεν θα πρέπει να κοστίζει περισσότερο από 14 χιλιάδες ευρώ. Θα μπορούσε επίσης να υπάρχει χώρος για μια άλλη, ακόμη φθηνότερη ηλεκτρική έκδοση που θα κοστίζει λιγότερο από 20 χιλιάδες ευρώ και με κίνητρα θα μπορούσε να κοστίζει λιγότερο από 10 χιλιάδες ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το πολυαναμενόμενο μοντέλο θα διαρρεύσουν σίγουρα τις επόμενες εβδομάδες.