Είναι αυτό το πρώτο Crossover ever;

Τα τελευταία χρόνια, όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες ρίχνουν το βάρος τους στα μοντέλα που “τραβάνε” πιο πολύ στην αγορά. Αυτά, δεν είναι άλλα από τα οχήματα SUV και τα Crossovers, τα οποία τείνουν να κυριαρχήσουν στη σύγχρονη αγορά αυτοκινήτου. Η Renault, λέει ότι είχε διαβλέψει την τάση αυτή αρκετά πριν από τους άλλους και διεκδικεί την… πατρότητα του πρώτου Crossover.
 

Μπορεί αυτή η τάση στην αγορά λοιπόν να είναι σχετικά πρόσφατη, όμως η Renault, με το COLORALE, που διεκδικεί τον τίτλο του πρώτου SUV της αυτοκινητοβιομηχανίας, φαίνεται πως για ακόμα μία φορά κοίταζε πολύ μπροστά στο μέλλον. 
 

Σε σχεδόν κάθε κατηγορία τα οχήματα SUV και τα Crossovers κερδίζουν συνεχώς σε δημοτικότητα. Όλοι οι κατασκευαστές δείχνουν να ακολουθούν αυτή την τάση της αγοράς που η Renault είχε οραματιστεί από το 1950!

Η δημιουργία ενός οχήματος σαν το Renault COLORALE μπορεί να μοιάζει προφανής στις μέρες μας, όμως το 1950 αποτελούσε μια πραγματικά ρηξικέλευθη προσέγγιση ως προς τη φιλοσοφία ενός οχήματος που θα μπορούσε να καλύψει πολλές διαφορετικές ανάγκες. Ενός πραγματικού Crossover δηλαδή!
Ο στιβαρός σχεδιασμός με τα έντονα στοιχεία εταιρικής ταυτότητας που δημιούργησε το εξαιρετικά πετυχημένο 4CV, οι πολλαπλές επιλογές εκδόσεων που περιλάμβαναν 2θυρα, 4θυρα αμαξώματα και εκδόσεις pick-up, αλλά και η ύπαρξη μοντέλων με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς αποτελούν στοιχεία που σήμερα θεωρούνται βασικά στοιχεία των SUV και των Crossovers.
 

Η περιορισμένη εμπορική επιτυχία του μοντέλου έδειξε ότι το COLORALE ήταν αρκετά εμπρός από την εποχή του, όμως οι σχεδιαστικές του αξίες αποτέλεσαν μια ακόμα έκφραση τόσο της σχεδιαστικής ευφυΐας της Renault, όσο και της δέσμευσης της εταιρείας να δημιουργεί οχήματα που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων.

 Οι ίδιες αξίες ακολουθούν ακόμα και σήμερα τη Renault, με το CAPTUR να είναι το δημοφιλέστερο b-segment Crossover στην Ευρώπη και το KADJAR να εντυπωσιάζει με τον απόλυτα ολοκληρωμένο του χαρακτήρα.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις