Καλλιστεία για ιστορικά αυτοκίνητα και κορυφαίες μοτοσυκλέτες στις όχθες της λίμνης Κόμο

Το Concorso d’Eleganza
Villa d’Este στην πόλη Cernobbio της Β. Ιταλίας έγινε για πρώτη φορά το
1929 σαν μία έκθεση νέων δημιουργιών της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά από
τη δεκαετία του 1980 ειδικεύεται στην ιστορία της αυτοκίνησης. Το 1999
το BMW Group ανέλαβε τη χορηγία αυτού του θεσμού που αποτίνει φόρο τιμής
στα σπάνια ιστορικά μοντέλα, ενώ από το 2005 το BMW Group Classic και
το ξενοδοχείο Villa d’Este είναι συνδιοργανωτές. Εκτός από τα οχήματα
που ξεχωρίζουν για την αισθητική και ιστορική σημασία τους, το Concorso
d’Eleganza Villa d’Este  προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να
θαυμάσουν σχεδιαστικές μελέτες και πρωτότυπα από διάφορες εποχές.

Στα τέλη Μαΐου κάθε χρόνο, το ενδιαφέρον της διεθνούς αυτοκινητιστικής κοινότητας επικεντρώνεται στα ιστορικά αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες διαφόρων εποχών που παρατάσσονται στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este στο Cernobbio στις όχθες της Λίμνης Κόμο. Η τριήμερη εκδήλωση, που διοργανώνουν το BMW Group Classic και το πολυτελές ξενοδοχείο Villa d’Este, κατέχει ξεχωριστό κύρος στα καλλιστεία κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών λόγω της ιδιαίτερης φινέτσας που αποπνέει, της απαράμιλλης ατμόσφαιρας που δημιουργείται και της ελίτ των συμμετοχών που συγκεντρώνει. Παράλληλα, η παρουσίαση σχεδιαστικών μελετών και πρωτοτύπων μοντέλων δίνει μία γεύση από το μέλλον της αυτοκίνησης. Με γνώμονα αυτό, το φετινό μότο της Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016 είναι «Back to the future – the journey continues».

Μία Κριτική Επιτροπή Ειδικών από όλο τον κόσμο εξετάζει διεξοδικά κάθε αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα που ευελπιστεί σε μία συμμετοχή στο διαγωνισμό – και οι πρώτες από τις προβλεπόμενες εννέα κατηγορίες διαγωνισμού έχουν ήδη αποφασιστεί:

Προπολεμική κατάπτωση – Πτήσεις αυτοκινητοφαντασίωσης

Προπολεμικά υπεραυτοκίνητα – Τα γρήγορα και κραυγαλέα

Αυτοκίνητα αστέρων – Από την κινηματογραφική οθόνη στο στούντιο

Αυτοκίνητα ράλι – Ήρωες ειδικών διαδρομών, 1955 – 1985

Τόλμησαν κάτι διαφορετικό – Σχέδια που άφησαν εποχή

 
‘Αποκλειστικά και επί παραγγελία’ – ‘Μοναδικές προτάσεις για τους γνώστες του είδους’

Τις τρεις ημέρες των καλλιστείων, ιστορικά αυτοκίνητα και κορυφαίες μοτοσυκλέτες που έχουν γράψει ιστορία αγωνίζονται να κερδίσουν την εύνοια των μελών επιτροπής σε διάφορες κατηγορίες. Εκτός του το ότι προσπαθούν να πείσουν τους ειδικούς για τα προσόντα τους, συναγωνίζονται να κατακτήσουν και την καρδιά του κοινού, που με την ψήφο του θα κρίνει τους νικητές αρκετών ειδικών βραβείων.

Μία εξαιρετική γκάμα μοντέλων περιμένει επίσης τους φίλους των κλασικών μοτοσικλετών. Το Concorso di Motociclette είναι από τα πιο ενδιαφέροντα της 2ης Ημέρας. Το 2016, το κονβόι σπάνιων μοτοσικλετών για μία φορά ακόμα θα σταματήσει στην Παρέλαση Ιστορικών Αυτοκινήτων στο Villa d’Este στη διαδρομή από το Κόμο στο χώρο στάθμευσης της Villa Erba στο Cernobbio. Στη συνέχεια, οι μοτοσικλέτες θα περάσουν υπό το έμπειρο βλέμμα της επιτροπής, φτάνοντας στο τέλος του ταξιδιού τους.