Live η Κίνηση στους δρόμους
BMW

Αυτή είναι η vέα BMW Σειρά 7

Η BMW οδηγεί την πολυτελή κατηγορία σε μία νέα εποχή που θα διαμορφωθεί από καινοτομίες στους τομείς της βιωσιμότητας και της ψηφιοποίησης. Στο επίκεντρο αυτού του επαναπροσδιορισμού βρίσκεται η BMW i7.

BMW

H BMW οδηγεί την πολυτελή κατηγορία σε μία νέα εποχή που θα διαμορφωθεί από καινοτομίες στους τομείς της βιωσιμότητας και της ψηφιοποίησης. Με τη νέα BMW Σειρά 7, ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων στον κόσμο δημιουργεί τρόπους με σαφή προσανατολισμό στο μέλλον που εξασφαλίζουν οδηγική απόλαυση, αξεπέραστη άνεση σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων και μία κορυφαία ψηφιακή εμπειρία. Στο επίκεντρο αυτού του επαναπροσδιορισμού βρίσκεται η BMW i7. Το αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές sedan, είναι ένα πλήρως ενταγμένο μέλος στην οικογένεια του μοντέλου και δείχνει ξεκάθαρα ότι μία αποκλειστική οδηγική εμπειρία και η απόλυτη αίσθηση ευεξίας μέσα στο αυτοκίνητο, μπορούν να συνδυάζονται με μία αδιαπραγμάτευτη δέσμευση στη βιωσιμότητα.

P90458173 lowRes the new bmw i7 Αυτή είναι η vέα BMW Σειρά 7

Η αλλαγή γενιάς στην κορυφή της γκάμας των μοντέλων BMW, περιγράφεται μέσα από ένα νέο ορισμό της πολυτέλειας, που εστιάζει στο άτομο και τη συμπεριφορά, τις ανάγκες και τα συναισθήματά του. Στην παρουσία, την κομψότητα και την αποκλειστική premium ποιότητα, έρχεται να προστεθεί μία προοδευτική προσέγγιση που χαρακτηρίζεται από καινοτομίες οι οποίες αναβαθμίζουν άμεσα την εμπειρία του χρήστη, την ευρέως φάσματος συνδεσιμότητα και τη βιωσιμότητα του αυτοκινήτου που θέτει νέα πρότυπα. Με αυτό τον τρόπο, η νέα BMW Σειρά 7 έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός σύγχρονου target group που είναι αφοσιωμένο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων με υπεύθυνο τρόπο – και που βλέπει την προσωπική κινητικότητα ως τρόπο να βιώνει μοναδικές στιγμές στην καθημερινή ζωή και σε ταξίδια.

 

 

Σύμβολο καινοτόμας δύναμης και ορόσημο στην τρέχουσα προϊοντική επέλαση

P90458208 lowRes the new bmw i7 Αυτή είναι η vέα BMW Σειρά 7

Η νέα BMW Σειρά 7 ενσωματώνει ένα μοντέρνο στυλ που εστιάζει στα βασικά στοιχεία τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό σχεδιασμό της. Στο εμπρός μέρος των οχημάτων BMW στην πολυτελή κατηγορία, κυριαρχούν σχεδιαστικά στοιχεία τα οποία είναι χαρακτηριστικά της, αλλά διατηρείται μία σαφής διαφοροποίηση μεταξύ αυτών των μοντέλων και των υπολοίπων της γκάμας BMW. Καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως η οθόνη BMW Theatre Screen, η πολυαισθητηριακή εμπειρία οχήματος BMW iDrive με την τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος BMW Operating System 8, καθώς και η κυρτή οθόνη BMW Curved Display και η λειτουργία Manoeuvre Assistant για αυτοματοποιημένη στάθμευση και ελιγμούς, υπογραμμίζουν τον προοδευτικό χαρακτήρα του πολυτελούς sedan. Πέρα από το αυξημένο επίπεδο άνεσης και το μοναδικό σύστημα ψυχαγωγίας, η επιλογή Executive Lounge για τους πίσω επιβάτες με τη βελτιστοποιημένη θέση ανάκλησης του καθίσματος και τη νέα επένδυση εσωτερικού από δέρμα Merino/κασμιρένιο μαλλί της BMW Individual, συμβάλλει ουσιαστικά στη μεγιστοποίηση της ευεξίας μέσα στο αυτοκίνητο.

 

45 χρόνια μετά το ντεμπούτο της BMW Σειράς 7, η έβδομη γενιά του μοντέλου φέρνει τώρα στο προσκήνιο το πιο προηγμένο και καινοτόμο όχημα της πολυτελούς κατηγορίας. Την ίδια στιγμή, μία νέα έκδοση αιχμαλωτίζει τη φαντασία με μία συνολική σχεδιαστική συνοχή που δεν συγκρίνεται με κανέναν αντίπαλο. Ως εκ τούτου, η BMW Σειρά 7 καθίσταται για μία ακόμα φορά σύμβολο της καινοτόμας δύναμης του BMW Group.

 

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW Σειράς 7 τον Απρίλιο του 2022 και το λανσάρισμά της στην παγκόσμια αγορά που ξεκινά το Νοέμβριο του 2022, είναι τα βασικά ορόσημα στην τρέχουσα επέλαση μοντέλων της μάρκας στην πολυτελή κατηγορία.

 

 

Γκάμα συστημάτων μετάδοσης κίνησης προσαρμοσμένη για τις ανάγκες κάθε αγοράς

P90458209 lowRes the new bmw i7 Αυτή είναι η vέα BMW Σειρά 7

Η νέα BMW Σειρά 7 σχεδιάστηκε από την αρχή για ιδιαίτερα απαιτητικά target groups σε μία παγκοσμιοποιημένη αγορά. Αυτό αντανακλάται σε μία γκάμα συστημάτων μετάδοσης κίνησης, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε αγοράς που περιλαμβάνει αποκλειστικές προσφορές για την Κίνα –  την πιο σημαντική περιοχή πωλήσεων της εταιρείας – και ένα μοντέλο diesel για την Ευρώπη.

 

Η νέα γενιά πολυτελών sedan της BMW, εγκαινιάζει μία εντελώς νέα διάσταση στην ευρυχωρία. Αντίθετα με τις προκατόχους της, η νέα BMW Σειρά 7 θα διατίθεται σε όλο τον κόσμο αποκλειστικά ως μοντέλο με μακρύ μεταξόνιο που μεγιστοποιεί το χώρο στο πίσω τμήμα. Οι διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα της καθορίζονται από ειδικά χαρακτηριστικά σχεδίασης και εκδόσεις συστημάτων μετάδοσης κίνησης. Η γκάμα της νέας BMW Σειράς 7 περιλαμβάνει επίσης μοντέλα των μαρκών BMW i και BMW M, που αναδεικνύουν τα αναρίθμητα χαρακτηριστικά της – από κομψά, μοντέρνα και βιώσιμα, μέχρι εκφραστικά, σπορ και δυναμικά.

 

Η νέα BMW Σειρά 7 προσφέρει τώρα μια επιλογή από κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά συστήματα και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για πρώτη φορά. Ο βαθμός ποικιλομορφίας στο χαρτοφυλάκιο των συστημάτων κίνησης βασίζεται σε μία πρόσφατα εξελιγμένη, ευέλικτη αρχιτεκτονική οχήματος και εκφράζει μία παγκόσμια στρατηγική μοντέλων για τη νέα έκδοση της BMW Σειράς 7. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο BMW Group να λαμβάνει υπόψη τις ατομικές ανάγκες του πελάτη, καθώς και παράγοντες που σχετίζονται με τις υποδομές και τις νομικές απαιτήσεις σε όλες τις σχετικές αγορές αυτοκινήτων ανά τον κόσμο. Στην Ευρώπη, θα λανσαριστεί αρχικά μόνο η BMW i7. Στις ΗΠΑ, στην Κίνα και σε λοιπές επιλεγμένες περιοχές, πέραν της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης, θα προσφέρονται δύο μοντέλα κατά το λανσάρισμα, το καθένα εξοπλισμένο με βενζινοκινητήρα και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V.

 

Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7 αναμένεται να ακολουθήσουν σε πολλές αγορές από τις αρχές του 2023. Αυτές θα περιλαμβάνουν το πρώτο μοντέλο BMW M με εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Μία έκδοση με κινητήρα diesel και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V θα προστεθεί στη γκάμα για την Ευρώπη αμέσως μετά το λανσάρισμα στην αγορά. Περαιτέρω εκδόσεις της αμιγούς ηλεκτρικής BMW i7, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής κορυφαίας έκδοσης BMW i7 M70 xDrive, θα είναι διαθέσιμες σε μετέπειτα στάδιο.

 

Όπως συνέβη με όλες τις προκατόχους της, η νέα BMW Σειρά 7 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ. Η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην Ευρώπη, θα συνδυάσει την παράδοση με το μέλλον και είναι επίσης το κέντρο αριστείας του BMW Group για την παραγωγή εξαρτημάτων του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης (e-drive). Το πλήρως ενσωματωμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και η μπαταρία υψηλής τάσης της BMW i7 θα κατασκευάζονται επίσης εκεί. Οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά συστήματα και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης θα κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής στο Ντίνγκολφινγκ. Η προσθήκη της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX και της νέας BMW Σειράς 7, η πολυτελής, σπορ BMW Σειρά 8 και τα μοντέλα της BMW Σειράς 5, μεταξύ άλλων, κατασκευάζονται επίσης εδώ.

 

 

Δύο μοντέλα BMW M βασισμένα στη νέα BMW Σειρά 7

P90458275 lowRes der neue bmw 760i Αυτή είναι η vέα BMW Σειρά 7

Η νέα γκάμα μοντέλων της BMW Σειράς 7 σε όλο τον κόσμο θα επεκταθεί για να περιλαμβάνει δύο εκδόσεις BMW M εξοπλισμένες με συστήματα ηλεκτροκίνησης. Η νέα BMW M760e xDrive (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 1,2 – 1,1 l/100 km, συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας: 26,9 – 25,8 kWh/100 km, εκπομπές CO2: 28 – 25 g/km στον κύκλο μέτρησης WLTP, τιμές σύμφωνα με το πρότυπο NEDC: –) έχει ισχύ 420 kW/571 hp και ροπή 800 Nm και θα κάνει το ντεμπούτο της την άνοιξη του 2023. Ο ηλεκτροκινητήρας της αυξάνει στιγμιαία την ισχύ κατά 30 kW/40 hp όταν απαιτείται έντονη επιτάχυνση. Μια ειδική σχεδίαση Μ για το εσωτερικό και εξωτερικό, με σύστημα εξαγωγής που υιοθετεί χαρακτηριστικές διπλές απολήξεις μοναδικής γεωμετρίας, υπογραμμίζει τα χαρακτηριστικά απόδοσης του μοντέλου BMW M, με plug-in υβριδική τεχνολογία.

P90458154 lowRes the new bmw m760e Αυτή είναι η vέα BMW Σειρά 7

Το μελλοντικό μοντέλο ναυαρχίδα, η νέα BMW i7 M70 xDrive (συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας στον κύκλο μέτρησης WLTP: 26,4 – 21,2 kWh/100 km, εκπομπές CO2 : 0 g/km; τιμές σύμφωνα με το πρότυπο NEDC: – ), θα έχει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με δύο μοτέρ – στον εμπρός και τον πίσω άξονα – και θα διατίθεται αργότερα το 2023. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης παράγει μέγιστη ισχύ πάνω από 600 hp και μέγιστη ροπή πάνω από 1.000 Nm. Το ισχυρότερο μοντέλο BMW για χρήση στο δρόμο επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε λιγότερο από 4,0 δευτερόλεπτα. (Όλες οι τιμές ισχύος, απόδοσης και κατανάλωσης ενέργειας για την BMW i7 M70 xDrive, είναι εκτιμήσεις βάσει του τρέχοντος σταδίου εξέλιξης του αυτοκινήτου συμπερ. της στιγμιαίας αύξησης ισχύος).

 

 

Μοναδική ψηφιακή εμπειρία με τη νέα εμπειρία οχήματος BMW iDrive και λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8

P90458233 lowRes the new bmw i7 Αυτή είναι η vέα BMW Σειρά 7

Η οδηγική απόλαυση, η άνεση σε μεγάλες αποστάσεις και η εμπειρία χρήστη στη νέα BMW Σειρά 7, διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό από τις τελευταίες καινοτομίες στον τομέα της ψηφιοποίησης. Η νέα BMW Σειρά 7 προσφέρει στους πελάτες τη νέα, πολυαισθητηριακή εμπειρία οχήματος BMW iDrive, με την τελευταία γενιά του BMW Operating System 8. Με την πλήρως ψηφιακή κυρτή οθόνη BMW Curved Display, την καινοτόμα BMW Interaction Bar, τις βελτιωμένες δυνατότητες του BMW Intelligent Personal Assistant – συν τα πρόσθετα My Modes, την τελευταία έκδοση του BMW Head-Up Display και τη λειτουργία Augmented View που είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στην οθόνη πληροφοριών πίσω από το τιμόνι – ο διαισθητικός διάλογος μεταξύ του οδηγού και του οχήματος έχει φτάσει σε νέο επίπεδο.

P90458222 lowRes the new bmw i7 Αυτή είναι η vέα BMW Σειρά 7

Οι πίσω επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν μία μοναδική προσφορά στον τομέα της ψυχαγωγίας με τη μορφή της νέας BMW Theatre Screen – μιας πανοραμικής οθόνης 31,3” σε διάταξη 32:9 και ανάλυση 8K, που εκτείνεται προς τα κάτω από την οροφή και μεταμορφώνει τη δεύτερη σειρά καθισμάτων σε αποκλειστικό ιδιωτικό σινεμά πάνω σε τροχούς. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν YouTube video-on-demand streaming στην οθόνη ελέγχου για πρώτη φορά. Ένα σύστημα κεραίας συμβατό με 5G φροντίζει για συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας.

 

 

Η προστασία επαναπροσδιορίζεται: η νέα BMW Σειρά 7 σε έκδοση θωρακισμένου οχήματος ( BMW Protection Vehicle )

P90458405 lowRes the new bmw m760e Αυτή είναι η vέα BMW Σειρά 7

Ένα όχημα υψηλής προστασίας βασισμένο στη νέα BMW Σειρά 7 είναι τώρα υπό εξέλιξη και θα προστεθεί στη γκάμα εντός του 2023. Με μία εγγενή φιλοσοφία προστασίας, που είναι μοναδική στην κατηγορία και έχει εξελιχθεί εξολοκλήρου από λευκό φύλλο χαρτί, η θωρακισμένη έκδοση του μοντέλου πληροί τις ειδικές απαιτήσεις αρχών, εκπροσώπων του κράτους και προσωπικοτήτων υψηλού κύρους που χρειάζονται ειδική προστασία.

 

Η εξέλιξη της νέας θωρακισμένης BMW Σειράς 7, έχει στον πυρήνα της μία καινοτόμα φιλοσοφία προστασίας που έχει αναπτυχθεί από το BMW Group. Αυτή προσφέρει εξαιρετικά υψηλά πρότυπα προστασίας, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα άνεσης εσωτερικού, δυναμικής οδήγησης και οδηγικής άνεσης που χαρακτηρίσουν όλη τη γκάμα της νέας BMW Σειράς 7. Χάρη σε μία ενσωματωμένη διαδικασία εξέλιξης και παραγωγής στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ, το υψηλής προστασίας όχημα που βασίζεται στη νέα BMW Σειρά 7, θέτει νέα πρότυπα.