Live η Κίνηση στους δρόμους
P90428444 highRes scaled Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Η BMW ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των σπορ compact μοντέλων της

P90428444 highRes scaled Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Coupe
                                                                                                                     Τα παιδια παίζει..προφανώς

Η BMW, έχει μία μακρά ιστορία σε οδηγοκεντρικά μοντέλα (άλλωστε το σλόγκαν της είναι “Sheer Driving Pleasure”). Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, το κοινό της είχε αρχίσει να έχει ανάμεικτα συναισθήματα για τις σχεδιαστικές κυρίως αποφάσεις της εταιρείας. Ναι, όλοι μας δεν ενθουσιαστήκαμε με τις διαρκώς μεγαλύτερες γρύλιες στο μπροστινό μέρος, αλλά μαντέψτε τι; Η νέα Σειρά 2 Coupe θυμίζει περισσότερο τις παλιές BMW, παρά την μεγαλύτερη αδερφή της, Σειρά 4 Coupe. Παρότι αρκετοί κατασκευαστές έχουν δώσει έμφαση στο downsizing, η BMW μοιάζει να δίνει περισσότερο έμφαση στα θέλω των πελατών της, στα όρια του επιτρεπτού με βάση τους κανονισμούς ρύπων και λοιπών περιορισμών.

P90428447 highRes scaled Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Η νέα Σειρά 2 Coupé, εστιάζει στις επιδόσεις. Πιο αθλητική σχεδίαση (λίγο ιδιαίτερη θα πει κανείς αρχικά, ωστόσο τη βρίσκουμε καλύτερη απο αυτή της 4ρας κυρίως λόγω της γνώριμης γρύλιας), πλαισίο που αρχικά αναπτύχθηκε για την Σειρά 4 Coupé, πίσω κίνηση και εξακύλινδρος εν-σειρά κινητήρας, είναι μερικά απο τα χαρακτηριστικά της που την κάνουν μοναδική, στην κατηγορία της και μεταφράζονται σε οτι ακριβώς μας έκανε να αγαπήσουμε τη BMW, οδηγική απόλαυση.

P90428453 highRes scaled Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Η νέα Σειρά 2 Coupé είναι η μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής φιλοσοφίας ενός compact δίθυρου μοντέλου, με ανεξάρτητη σχεδίαση, πλήρως διαφοροποιημένη από τα compact μοντέλα της Σειράς 1 (thumbs up για αυτό, BMW). Χαρακτηριστικές σχεδιαστικές πινελιές και αναλογίες, φαρδύτερα μετατρόχια, βελτιστοποιημένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, μεγαλύτερη ακαμψία αμαξώματος, μειωμένο συνολικό βάρος, ισορροπημένη κατανομή βάρους εμπρός πίσω (κοντά στο 50:50) και χαμηλό κέντρο βάρους, δημιουργούν μία εξαιρετική βάση για ένα διασκεδαστικό οδηγικά αυτοκίνητο.

P90428459 highRes scaled Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Μηχανικά, όταν κυκλοφορήσει στην αγορά, στη κορυφή θα βρίσκεται η M240i xDrive Coupé με έναν εξακύλινδρο εν-σειρά βενζινοκινητήρα 374 ίππων και σύστημα έξυπνης τετρακίνησης. Επίσης θα υπάρχουν εκδόσεις τετρακύλινδρων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων μοντέλων με πίσω κίνηση, οι 220i και 220d, αντίστοιχα.

P90428476 highRes scaled Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Η νέα Σειρά 2 Coupé, έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις με το εξωτερικό μήκος να αυξάνεται κατά 105 mm, το πλάτος κατά 64 mm και το μεταξόνιο της κατά 51 mm, συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Το ύψος της έχει μειωθεί κατά 28 mm, τα μετατρόχια της έχουν φαρδύνει κατά 54 mm μπροστά (63 mm στην M240i xDrive Coupé) και 31 mm πίσω (35 mm στην M240i xDrive Coupé).

P90428416 highRes scaled Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Εντυπωσιακή η σχεδίαση του εμπρός τμήματος, φέρει ανεξάρτητες λεπτομέρειες σε στυλ BMW 02 και μάσκα νεφρών BMW με νέα εμφάνιση με κάθετα διατεταγμένα ενεργά πτερύγια αντί για μπάρες. Η σιλουέτα της συνολικά, έχει εστιάσει στο να δίνει μία σπορ εικόνα με προεξέχοντες θόλους τροχών να χαρίζουν στο πίσω τμήμα μία δυναμική εμφάνιση. Compact πίσω φωτιστικά σώματα με νέα διάταξη φώτων LED και χαρακτηριστικές σχεδιαστικές πινελιές για την έκδοση M Sport και την BMW M240i xDrive Coupé.

P90428422 highRes scaled Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Η προηγμένη τεχνολογία πλαισίου που προέρχεται από την Σειρά 4, την καθιστά ξεχωριστή στην κατηγορία καθιστώντας την ξεκάθαρα βελτιωμένη από την προκάτοχό της στην ευελιξία και τη δυναμική συμπεριφορά. Η άριστη συνεργασία συστήματος κίνησης και πλαισίου προσφέρει δυναμική συμπεριφορά στις στροφές και άριστες ικανότητες σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, με βελτιστοποιημένη οδηγική άνεση και ακουστική.

P90428430 highRes scaled Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει εμπρός άξονα δύο συνδέσμων με γόνατα ελατηρίων, πίσω άξονα πέντε συνδέσμων, αμορτισέρ που ρυθμίζουν συνεχώς την απόσβεσή τους σε σχέση με την αντίστοιχη διαδρομή των ελατηρίων, ηλεκτροϋδραυλική κρεμαγιέρα τιμονιού με λειτουργία Servotronic. Η ανάρτηση M Sport συμπεριλαμβανομένου του σπορ συστήματος διεύθυνσης μεταβλητού λόγου περιστροφής, διατίθενται προαιρετικά. Η νέα M240i xDrive Coupé διατίθεται στάνταρ με ειδική έκδοση ανάρτησης M Sport, με πρόσθετες ενισχύσεις στον εμπρός άξονα, φρένα M Sport και διαφορικό M Sport στον πίσω άξονα. Η ανάρτηση Adaptive M με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ διατίθεται προαιρετικά για τη ναυαρχίδα του μοντέλου. Ζάντες αλουμινίου 17” στάνταρ, ζάντες αλουμινίου Μ 18” περιλαμβάνονται στην έκδοση M Sport, ενώ η M240i xDrive Coupé χρησιμοποιεί ζάντες αλουμινίου Μ 19” στάνταρ με επιλογή ελαστικών υψηλών επιδόσεων.

P90428438 highRes scaled Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Η νέα Σειρά 2 Coupé, έρχεται εφοδιασμένοι με ισχυρούς και αποδοτικούς κινητήρες με την τελευταία τεχνολογία BMW TwinPower Turbo. Ο εξακύλινδρος εν-σειρά κινητήρας στη νέα M240i xDrive Coupé αποδίδει μέγιστη ισχύ, υψηλότερη κατά 34 ίππους συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο. Βελτιωμένος, είναι και ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας στη νέα 220i Coupé 184 ίππους, ενώ η νέα 220d Coupé διαθέτει ένα τετρακύλινδρο κινητήρα diesel  190 ίππων με υπερσυμπίεση δύο σταδίων και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για άμεση παραγωγή ισχύος και υψηλά επίπεδα απόδοσης. Η νέα BMW 230i Coupé χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 245 ίππων (η 230i θα διατεθεί μελλοντικά στην αγορά και θα προστεθεί στη γκάμα το καλοκαίρι του 2022. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic στο βασικό τους εξοπλισμό. Προαιρετική διατίθεται και ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport (το οποίο είναι στάνταρ στην M240i xDrive Coupé) με paddles στο τιμόνι,Launch Control και λειτουργία Sprint για στιγμιαία αύξηση της επιτάχυνσης εν κινήσει.

P90428479 highRes scaled Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Οδηγοκεντρική σχεδίαση cockpit με σύγχρονο πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα και δυνατότητα πλήρως ψηφιακών ενδείξεων, είναι μερικά απο τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το εσωτερικό της νέας Σειράς 2 Coupé. Καθίσματα και δερμάτινο τιμόνι Sport και καθίσματα M Sport με ενσωματωμένα προσκέφαλα διατίθενται προαιρετικά. Ειδικά χαρακτηριστικά εσωτερικού για την έκδοση M Sport και την M240i xDrive Coupé, όπως προστατευτικές επενδύσεις γονάτων στην κεντρική κονσόλα ενισχύουν την έμφαση στην έντονη οδηγική απόλαυση. Η πολυτέλεια εσωτερικού αποτελεί άλμα προόδου σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, με υλικά υψηλής ποιότητας και αποκλειστικά στοιχεία σχεδίασης. Νέες διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού σε Dark Graphite matt, είναι μέρος του στάνταρ εξοπλισμού. Τις επενδύσεις των πορτών, ενσωματώνουν οι νέες τραπεζοειδείς διακοσμητικές επιφάνειες, με εντυπωσιακό κρυφό φωτισμό (προαιρετικός εξοπλισμός), ενώ στην έκδοση M Sport και στην M240i xDrive Coupé, είναι επενδυμένες με Alcantara. Το κερασάκι στο νέο εσωτερικό, είναι η χαμηλή θέση καθισμάτων και τα δύο πίσω ανεξάρτητα καθίσματα. Η βασική χωρητικότητα στον κεντρικό χώρο αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 20 λίτρα συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο με τη συνολική χωρητικότητα να βρίσκεται στα 390 λίτρα. Στάνταρ εξοπλισμός είναι επίσης ο αυτόματος έλεγχος κλιματισμού τριών ζωνών και παρμπρίζ με ακουστικό κρύσταλλο, ενώ στο προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχουν επιλογές όπως, θερμαινόμενα καθίσματα & τιμόνι, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με λειτουργία μνήμης στην πλευρά του οδηγού, κρυφός φωτισμός και ηχοσύστημα Harman/Kardon surround και ηλιοροφή.

P90428482 highRes scaled Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Το προαιρετικό M Sport package Pro για την έκδοση M Sport στέλνει ακόμα πιο σαφές μήνυμα για τις δυναμικές ικανότητες του αυτοκινήτου. Μεταξύ των χαρακτηριστικών είναι ζάντες αλουμινίου Μ 19”, φρένα M Sport, το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, ένα εμπρός σπόιλερ και πίσω αεροτομή Μ. Ειδικά για το μοντέλο, εξαρτήματα της σειράς M Performance Parts θα διατίθενται επίσης για τη νέα BMW Σειρά 2 Coupé ήδη με το λανσάρισμα.

P90428483 highRes scaled Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Αισθητά μεγαλύτερη είναι η γκάμα στάνταρ και προαιρετικών συστημάτων  υποστήριξης οδηγού έναντι του προηγούμενου μοντέλου : Προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Speed Limit Info, Lane Departure Warning και Cruise Control με λειτουργία φρένων, είναι στάνταρ. Προαιρετικά, μπορεί κανείς να προσθέσει τα : Driving Assistant με Lane Change Warning, Rear Collision Prevention και προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας, Active Cruise Control με Stop&Go συμπερ. manual Speed Limit Assist, Park Distance Control, Reversing Assistant, Reversing Assist Camera, Surround View και Remote 3D View. Διατίθεται επίσης για την BMW Σειρά 2 Coupé για πρώτη φορά, το Head-Up Display και το Drive Recorder.

P90428485 highRes scaled Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Το προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας, βασίζεται στην οθόνη 8,8 ιντσών του BMW Operating System 7 και ο πίνακας οργάνων με έγχρωμη οθόνη 5,1” στο πλαίσιο του στάνταρ BMW Live Cockpit. Προαιρετικό είναι το BMW Live Cockpit Professional με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3” και οθόνη ελέγχου 10,25”. Το Σύστημα πλοήγησης BMW Maps βασισμένο στο Cloud διατίθεται σε συνδυασμό με το προαιρετικό BMW Live Cockpit Plus ή το BMW Live Cockpit Professional για γρήγορος, ακριβή υπολογισμό διαδρομών και ωρών άφιξης, ενημερωμένα δεδομένα κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο ανά τακτά διαστήματα, δυνατότητα εισαγωγής οποιαδήποτε λέξης για την αναζήτηση ενός προορισμού, ενώ μία ευρεία γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών αυτοκινήτου, όπως το BMW TeleServices και έξυπνη κλήση έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνονται στάνταρ, μαζί με το Remote Software Upgrades για ‘over the air’ ενημερώσεις με βελτιωμένες λειτουργίες και εισαγωγή νέων ψηφιακών υπηρεσιών στο αυτοκίνητο. Στο προαιρετικό εξοπλισμό, διατίθενται: το Real Time Traffic Information με ειδοποίηση κινδύνου, το Connected Music και το BMW Digital Key. Η βαθιά ενσωμάτωση της Amazon Alexa είναι εφικτή όταν εγκαθίσταται, μέσω του My BMW App, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσης του Smartphone με χρήση Apple CarPlay και Android Auto και προαιρετικά: ασύρματη σύνδεση WiFi, πληροφορίες προβάλλονται στην οθόνη ελέγχου, στον πίνακα οργάνων και στο προαιρετικό σύστημα BMW Head-Up Display.

 

Εκδόσεις μοντέλου στο λανσάρισμα :

BMW 220i Coupé:
Τετρακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic.
Κυβισμός: 1.998 cc, ισχύς: 135 kW/184 hp στις 5.000 – 6.500 σαλ.,
μέγιστη ροπή: 300 Nm  στις 1.350 – 4.000 σαλ.
Επιτάχυνση [0 – 100 km/h]: 7,5 δευτερόλεπτα,
τελική ταχύτητα: 236 km/h.
Κατανάλωση καυσίμου, συνδυασμένη: 6.8 – 6.3 l/100 km κατά WLTP

BMW M 240 i xDrive Coup é:
Εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, BMW xDrive.
Κυβισμός: 2.998 cc, ισχύς: 275 kW/374 hp στις 5.500 – 6.500 σαλ.,
μέγιστη ροπή: 500 Nm στις 1.900 – 5.000 σαλ.,
Επιτάχυνση [0 – 100 km/h]: 4,3 δευτερόλεπτα,
τελική ταχύτητα: 250 km/h.
Κατανάλωση καυσίμου, συνδυασμένη: 8.8 – 8.1 l/100 km κατά WLTP

BMW 220d Coupé:
Τετρακύλινδρος εν σειρά diesel, ήπια υβριδική τεχνολογία 48V (8 kW/11 hp), οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic.
Κυβισμός: 1.995 cc, ισχύς: 140 kW/190 hp στις 4.000 σαλ.,
μέγιστη ροπή: 400 Nm στις 1.750 – 2.500 σαλ.,
Επιτάχυνση [0 – 100 km/h]: 6,9 δευτερόλεπτα,
τελική ταχύτητα: 237 km/h.
Κατανάλωση καυσίμου, συνδυασμένη: 5.1 – 4.7 l/100 km κατά WLTP