Ιδού το νέο Audi S4!!!

H Audi έχει έτοιμο το νέο S4, αν και ήδη σχεδιάζει αλλαγές επάνω του, μέχρι το λανσάρισμα. Οι πρώτες φωτογραφίες του επερχόμενου S4 χωρίς καμουφλάζ, κατά τη διάρκεια δοκιμών στις Άλπεις, δείχνουν ότι το γερμανικό μοντέλο έχει ένα πιο επιθετικό look με μεγαλύτερους αεραγωγούς εμπρός, φαρδύτερα φτερά και τετραπλές -ω ναι!- εξατμίσεις.

Και, αν αισθητικά η Audi δεν κάνει την υπέρβαση, πηγές αναφέρουν ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να του δώσει μερικά… άλογα ώστε να κλείσει το χάσμα ανάμεσα στο S4 και τη BMW 335i, καθώς και να “πλησιάσει” την C450 AMG Sport.

Και, πάμε τώρα στο “ζουμί”: Το ανανεωμένο S4, πιθανότατα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον ίδιο 3λιτρο TFSI V-6, με τη διαφορά όμως, ότι αντί για 333 άλογα, θα είναι “πειραγμένος” στο να φτάνει

τα 340 ή και τα 350. Η ροπή υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί ελαφρά και πως το ίδιο θα κάνουν και οι επιδόσεις του. Τα πρώτα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα από στάση, έρχονται σε 4,1 δευτερόλεπτα για το νέο S4 (υπολογίζεται ότι θα είναι κατά 0,1 – 0,2 δευτερόλεπτα γρηγορότερο στην έκδοση παραγωγής) και η τελική του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χαω.

Η Audi προσανατολίζεται στο να διαθέτει το S4 με ένα επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic, αλλά και να το διαθέτει με το “κλασικό” χειροκίνητο 6 σχέσεων. Υπάρχει η πιθανότατα το S-Tronic να δίνεται στάνταρ.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές δεν είναι επίσης μεγάλες, με το S4 να επενδύει στην τεχνολογία και τη συνδεσιμότητα με 4G-LTE Internet, το νέο MMI navigation, ηχοσύστημα με 14 ηχεία της Bang & Olufson και καθίσματα ρυθμιζόμενα προς 12 κατευθύνσεις. Θα δούμε επίσης νέους χρωματικούς συνδυασμούς και φυσικά… μπόλικο δέρμα με αλκαντάρα.

Φυσικά δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την τιμή του αυτοκινήτου που θα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης και που θα λανσαριστεί στις αγορές το 2017, όμως εικάζεται ότι θα κινείται ελάχιστα παρακάτω από την τιμή της C450 AMG Sport.

(Οι φωτό, όπως θα είδες, προέρχονται από εδώ )