Η Alfa Romeo πάει με… κοσμήματα στο Mille Miglia

Είναι ο διασημότερος αγώνας όλων των εποχών. Το όνομά του, φέρνει στις μνήμες θρυλικές εποχές. Ο λόγος για το Mille Miglia, η 37η αναβίωση του οποίου, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 15, έως τις 18 Μαΐου. Το ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει η Alfa Romeo η οποία θα είναι χορηγός της διοργάνωσης, καθώς και ο κατασκευαστής με τις περισσότερες συμμετοχές στο φετινό αγώνα (44 αυτοκίνητα).

Το Alfa Romeo Historic Museum θα στείλει τρία από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα του στον αγώνα: Την 6C 1500SS του 1928, την 1900 SS του 1956 και την 1900 Sport Spider του 1954. 

Το κοινό που θα απολαύσει τον αγώνα θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει επίσης τις νέες ειδικές εκδόσεις “Alfa Romeo Racing” των Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio. “Παρών”, στην εκκίνηση θα είναι δώσει και ο Antonio Giovinazzi, οδηγός του μονοθέσιου C38 της Alfa Romeo Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Για ακόμα μία χρονιά όλα είναι έτοιμα για την αναβίωση του 1000 Miglia, του αγώνα που ο Ezno Ferrari χαρακτήριζε ως «τον πιο όμορφο αγώνα του κόσμου». H αναβίωση του κλασσικού αγώνα θα διεξαχθεί και πάλι στην διαδρομή Μπρέσια – Ρώμη – Μπρέσια, με την Alfa Romeo να υποστηρίζει την διοργάνωση και αυτή τη χρονιά. Η ιταλική μάρκα έχει το ρεκόρ νικών στην κλασσική διοργάνωση με συνολικά 11 πρώτες θέσεις από το 1927 έως το 1957. Εκτός από τη χορηγική υποστήριξη, η Alfa Romeo, θα εκπροσωπηθεί από 44 αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν στον αγώνα, μερικά εκ των οποίων ανήκουν στη συλλογή της FCA Heritage, του οργανισμού που σαν αποστολή έχει την ανάδειξη της κληρονομιάς των ιταλικών μαρκών του ομίλου. 

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα συνήθως βρίσκονται και συντηρούνται στο ξεχωριστό μουσείο της μάρκας Alfa Romeo Historic Museum – The time machine, στο Αρέζε, ενώ τα κλασσικά αυτοκίνητα θα συνοδεύσει ένας στόλος από 30 συνολικά Giulia και Stelvio. Μεταξύ τους θα υπάρχουν και οι συλλεκτικές εκδόσεις “Alfa Romeo Racing” των Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio, ενώ στην αφετηρία του 1000 Miglia, ο  Antonio Giovinazzi, οδηγός της ομάδας “Alfa Romeo Racing” θα οδηγεί μία Giulia βαμμένη σε ειδικά για την περίσταση χρώματα.

Η παρουσία τριών εξαιρετικής ιστορικής αξίας αυτοκινήτων, 6C 1500SS του 1928, 1900 SS του 1956 και 1900 Sport Spider του 1954, θα αποτελέσει μία ακόμα έκφραση του άρρηκτου δεσμού της μάρκας με το χώρο των αγώνων, η οποία σήμερα εκφράζεται με την παρουσία της Alfa Romeo στην Formula 1. Ο Antonia Giovinazzi και οι Alfa Romeo Giulia – Stelvio Quadrifoglio θα τραβήξουν τα βλέμματα, με τον Ιταλό οδηγό να οδηγεί τη Giulia στην πρώτη ειδική.