CUPRA

Αυτό είναι το Tavascan Extreme E Concept της CUPRA

Η CUPRA ενσωματώνει το DNA της στο αγωνιστικό πρωτότυπο αυτοκίνητο Extreme E

CUPRA

H CUPRA ενσωματώνει το DNA της μάρκας στο CUPRA Tavascan Extreme E Concept. Το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι το επόμενο στάδιο του project Extreme E, το οποίο φανερώνει επίσης τη σχεδιαστική γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί στη μελλοντική σειρά παραγωγής του CUPRA Tavascan, του δεύτερου 100% ηλεκτρικού μοντέλου που θα σχεδιαστεί και θα κατασκευστεί στη Βαρκελώνη και θα φτάσει στις αγορές το 2024. Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept χαρακτηρίζεται από μία εντελώς νέα εξωτερική σχεδίαση καθώς και από μία ολιστική προσέγγιση στη χρήση φυσικών υλικών, καθιστώντας το πιο βιώσιμο και ακόμη πιο εύκολα επισκευάσιμο και προσαρμόσιμο.

«Πιστεύουμε ακράδαντα στο project Extreme E στο σύνολό του», δήλωσε ο Antonino Labate, Director of Strategy, Business Development and Operations της CUPRA. «Η ηλεκτροκίνηση, η βιωσιμότητα, η ισότητα των φύλων και η ποικιλομορφία είναι κοινές αξίες μεταξύ της CUPRA και του Extreme E. Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept είναι ξεκάθαρη απόδειξη της σκληρής δουλειάς που κάνουμε στη CUPRA για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε την επόμενη σεζόν».

 

 

H εμπρός και πίσω σχεδίαση άλλαξε σημαντικά σε σχέση με το όχημα που αγωνίζεται την πρώτη σεζόν στο Extreme E. Η τεχνολογία LED παρέχει μεγαλύτερη ελευθερία στην παραγωγή ενός οχήματος με CUPRA DNA, ενώ οι προβολείς σε τρεις τριγωνικές ομάδες εκατέρωθεν προσδίδουν πιο επιβλητική εμφάνιση. Ο φωτισμός τοποθετείται σε ένα πλαίσιο τρισδιάστασης εκτύπωσης – μια τεχνολογία που επιλέχθηκε για να δώσει το CUPRA Tavascan Extreme E Concept ένα επιπρόσθετο σημαντικό πλεονέκτημα. Τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα ανταλλακτικά μπορούν να κατασκευαστούν σε μόλις έξι ώρες. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα μπορεί να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στις αλλαγές αφού τα ανταλλακτικά θα μπορούν να τοποθετηθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς την ανάγκη δύσχρηστων και ακριβών εργαλείων.

 

«Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept είναι η εξέλιξη του ηλεκτρικού offroad αγωνιστικού μας αυτοκινήτου με ακόμη περισσότερο CUPRA DNA και σχεδίαση που υποδηλώνει τη μελλοντική σχεδιαστική γραμμή της μάρκας. Παράλληλα παρέχει και μεγάλη τεχνική πρόοδο», δήλωσε ο Head of Technical Development της CUPRA Racing, Xavi Serra. «Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept χρησιμοποιεί ίνες λιναριού σε όλο το αμάξωμα καθιστώντας το βιώσιμο καθώς και στοιχεία 3D εκτύπωσης που μπορούν να αναδημιουργηθούν γρήγορα ώστε να παραμείνει το αγωνιστικό αυτοκίνητο στον αγώνα».

 

 

Η κατασκευή μεγάλου μέρους του αμαξώματος από ίνες λιναριού σημαίνει ότι τα φύλλα ανθρακονήματος αντικαθίστανται, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και χωρίς να υπάρχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση. Μία τεχνολογία που μελλοντικά θα μπορούσε να προσαρμοστεί και στα οχήματα παραγωγής.

 

«Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept διαθέτει απίστευτη εμφάνιση και εκτός από πλήρως ηλεκτρικό, επιπλέον είναι ακόμα πιο βιώσιμο, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα και οργανικά υλικά όπως ίνες λίνου», δήλωσε η Jutta Kleinschmidt, οδηγός της CUPRA. «Ανυπομονώ να αγωνιστώ με αυτήν την νέα έκδοση!»

 

 

Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 54 kWh, τοποθετημένη πίσω από το πιλοτήριο για πραγματική κατανομή βάρους στο πίσω μέρος και μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km/h σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, τηρώντας τους κανονισμούς των αγώνων. H CUPRA είναι μέρος του project Extreme E από την αρχή. Είναι η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που ανακοίνωσε τη συμμετοχή της, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την ABT Sportsline ως βασικό συνεργάτη της ομάδας. Το Πρωτάθλημα Extreme E ενισχύει την έρευνα εξηλεκτρισμού της CUPRA ενώ προωθεί την ηλεκτροκίνηση, τη βιωσιμότητα και την ισότητα των φύλων.

 

Thomas Biermaier, Διευθύνων Σύμβουλος της ABT Sportsline:

«Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, ανακοινώσαμε τη συνεργασία μας με την CUPRA και παρουσιάσαμε το e-CUPRA ABT XE1. Από τότε, έχουμε συγκεντρώσει πολλή προσοχή – εντός και εκτός πίστας. Η ανάπτυξη του δικού σας αμαξώματος από τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς της CUPRA είναι το επόμενο βήμα στη στενή και επιτυχημένη συνεργασία μας. Το Tavascan Extreme E Concept φαίνεται απλά υπέροχο, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Τώρα είναι δουλειά μας να πάρουμε σύντομα τα πρώτα τρόπαια».

 

Alejandro Agag, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Extreme E:

«Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω την CUPRA να λανσάρει τo CUPRA Tavascan Extreme E Concept, καθώς έτσι γίνεται ο δεύτερος κατασκευαστής που θα χρησιμοποιήσει το δικό του αμάξωμα στo Extreme E. Αυτή η κίνηση όχι μόνο εισάγει πρόσθετο στυλ και προσωπικότητα στο Πρωτάθλημα, αλλά υποστηρίζει επίσης τους στόχους μας για το Extreme E ώστε να αποδειχθεί ως μια παγκόσμια πλατφόρμα μάρκετινγκ για συνεργάτες, καθώς η CUPRA ετοιμάζεται να λανσάρει αυτό το μοντέλο στους πελάτες στο μέλλον. Συγχαρητήρια σε αυτή την ομάδα που οραματίζεται το μέλλον, το CUPRA Tavascan Extreme E διαθέτει πραγματικά εκπληκτική σχεδίαση και ανυπομονώ να το δω να κάνει το ντεμπούτο του στους αγώνες του Extreme E».