Η Alfa Romeo 4C αποκτά νέο κινητήρα!

Η Alfa Romeo 4C είναι ένα τρομερό αυτοκίνητο. Όμορφη, γρήγορη, πανάλαφρη και ικανότατη, είναι ένα junior supercar. Για τους Ιταλούς, όμως, αυτό δεν είναι αρκετό. Γι’ αυτό και κάποια στιγμή μέσα στο 2018, θα της κάνουν ένα σημαντικό update.

Πόσο σημαντικό; Αν σκεφτείς ότι θα έχει ανανεωμένο σύστημα διεύθυνσης, ανανεωμένη ανάρτηση και, το κυριότερο, πιθανότατα νέο κινητήρα, η αλλαγή θα είναι γιγαντιαία. Η Alfa Romeo θέλει, όπως όλα δείχνουν, να μεταμορφώσει την 4C σε αυτό που έπρεπε πάντα να είναι: Ένα εκρηκτικό supercar.

Την είδηση, έδωσε, μιλώντας στο βρετανικό Autocar, ο επικεφαλής μηχανικός της Alfa Romeo και της Maserati, Roberto Fedeli, ο οποίος αποκάλυψε και τις παραπάνω λεπτομέρειες. “Επιστρέφουμε στη Formula 1 και χρειαζόμαστε η 4C να γίνει το halo car μας”, είπε ο Fedeli με νόημα.

Παρότι ο Fedeli δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον κινητήρα που θα φορέσει η 2019 4C (πόσο φοβερό θα ήταν να δούμε στη θέση του 1,8 τον V6 της Giulia;) αλλά έκανε σαφές ότι, όπως και όλες οι Alfa Romeo επιδόσεων, έτσι και αυτή δεν θα παρέχεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Και, φυσικά, θα κρατήσει το ανθρακονημάτινο σασί της.

Η νέα 4C αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στα τέλη του επόμενου έτους, με τις πωλήσεις να ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2019.